מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין-תופעות לוואירונית30/05/2011
שלום! 4 ילדי מאובחנים עם בעיות קשב וריכוז ומטופלים בSL 20 מ"ג ביום ארוך ו10מ"ג ביום קצר.
הבעיה היא שהם לא אוכלים כלום עד שההשפעה של הכדור חולפת , בבוקר הם אוכלים מעט מאוד, אם בכלל. כמו כן הם מדווחים על כאבי ראש לעיתים קרובות. אנחנו מבוטחים במכבי והרופא אמר לי שאין כדורים חלופיים דרך הקופה . יוצא איפה שאני בדילמה מאוד גדולה ואני מרגישה שבעצם אני מזיקה להם בשל הלחץ מבית הספר להמשיך...
לבן הצעיר שלי בן 11 יש גם בעיה של גדילה ואי ועליה במשקל ! כרגע הוא במעקב עם אפשרות של טיפול הורמונלי . הוא כמעט לא עולה במשקל משום שהוא מסרב לאכול כשהוא תחת השפעת הריטלין. ואז כשההשפעה חולפת הוא אוכל מעט מאוד.
בן נוסף בנוסף לתחושות הנ,ל החל בתופעה של "טיקים" אני חוששת שהטיפול בריטלין יגביר את זה ולכן הפסקתי לתת לו עד לבירור נוירולוגי.
אנ ממש צועקת הצילו בתוך תוכי.. אני לא רוצה להרגיש שאני אמא "רעה" שמזיקה לילדיה.
עצתכם בבקשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין-תופעות לוואי - תגובה
ד``ר אריה בקלו31/05/2011שלום,
חוסר תאבון היא תופעת לוואי השכיחה ביותר לתרופת הריטלין לסוגיו השונים.
מומלץ להרגיל את הילדים לאכול ארוחת בוקר טובה כפי שהיה מקובל לפני שנים רבות. אם צריך, להקדים את שעת ההשכמה כך שיגיעו לאוכל לאחר מעט פעילות ולא ברגע האחרון.
ישנם תרופות אחרות שיתכן שהשפעתם בנושא חוסר התאבון פחותה,אך זה לא מובטח, זה אישי, ועלותם גבוהה יותר כי זה לא בסל התרופות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?