ריטלין-תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין-תופעות לוואי
    רונית
    30/05/2011

שלום! 4 ילדי מאובחנים עם בעיות קשב וריכוז ומטופלים בSL 20 מ"ג ביום ארוך ו10מ"ג ביום קצר.
    הבעיה היא שהם לא אוכלים כלום עד שההשפעה של הכדור חולפת , בבוקר הם אוכלים מעט מאוד, אם בכלל. כמו כן הם מדווחים על כאבי ראש לעיתים קרובות. אנחנו מבוטחים במכבי והרופא אמר לי שאין כדורים חלופיים דרך הקופה . יוצא איפה שאני בדילמה מאוד גדולה ואני מרגישה שבעצם אני מזיקה להם בשל הלחץ מבית הספר להמשיך...
    לבן הצעיר שלי בן 11 יש גם בעיה של גדילה ואי ועליה במשקל ! כרגע הוא במעקב עם אפשרות של טיפול הורמונלי . הוא כמעט לא עולה במשקל משום שהוא מסרב לאכול כשהוא תחת השפעת הריטלין. ואז כשההשפעה חולפת הוא אוכל מעט מאוד.
    בן נוסף בנוסף לתחושות הנ,ל החל בתופעה של "טיקים" אני חוששת שהטיפול בריטלין יגביר את זה ולכן הפסקתי לתת לו עד לבירור נוירולוגי.
    אנ ממש צועקת הצילו בתוך תוכי.. אני לא רוצה להרגיש שאני אמא "רעה" שמזיקה לילדיה.
    עצתכם בבקשה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין-תופעות לוואי

הוספת תגובה

• ריטלין-תופעות לוואי - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    31/05/2011

שלום,
    חוסר תאבון היא תופעת לוואי השכיחה ביותר לתרופת הריטלין לסוגיו השונים.
    מומלץ להרגיל את הילדים לאכול ארוחת בוקר טובה כפי שהיה מקובל לפני שנים רבות. אם צריך, להקדים את שעת ההשכמה כך שיגיעו לאוכל לאחר מעט פעילות ולא ברגע האחרון.
    ישנם תרופות אחרות שיתכן שהשפעתם בנושא חוסר התאבון פחותה,אך זה לא מובטח, זה אישי, ועלותם גבוהה יותר כי זה לא בסל התרופות.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו