מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה!!!בר14/06/2011
שלום רב!
אני בת 20. אינני סובלת מהפרעות בקשב וריכוז, אך לאחרונה קראתי שחוץ מההפרעה הפיזיולוגית הרגילה של הפרעות קשב וריכוז, ישנה ההפרעה נוספת, שהיא הפרעת קשב וריכוז כשאנשים לא מצליחים להתרכז בדברים שהם אינם אוהבים לעשות.
זו הבעיה שלי, אני יכולה במשך יום שלם לא לעשות את מה שאני צריכה לעשות. (ללמוד לבגרות שתתקיים עוד שבועיים ולמרות שאין לי זמן ואני נלחצת מזה, בכו"ז אני לא מצליחה להתרכז בלמידה)
אגלה שכשאני לא ממש מצליחה להתרכז אני לוקחת רבע או חצי כדור ריטלין 10 מיליגרם (לא משנה מאיפה..:) אבל במשפחתי אין הפרעות קשב או ריכוז..) שגורם לי להתרכז יותר אך אני מרגישה תחת השפעה ולא תמיד זה עושה את העבודה.. כלומר בכו"ז יש לי קוצים..
אציין שכשאני איני מרוכזת, אז אני עוסקת במשהו אחר שאני כן אוהבת ואז יש לי אפילו סופר ריכוז..
אז שאלותי:
1. מה אפשר לעשות?! האם הרפואה מכירה בעיה זו וממליצה עליה בריטלין? או בתרופה אחרת?
2. האם זה בסדר שאני לוקחת ריטלין על דעת עצמי? אינני מפריזה. בנוסף, האם לקיחת הריטלין יכולה לגרום להפרעות קשב וריכוז פיזיולוגיות?
תודה רבה רבה!!! אשמח לתשובה מפורטת:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה!!! - תגובה
ד``ר עדי אדר15/06/2011שלום לך!
התשובה מאוד פשוטה - מה שאת מתארת בהחלט מהווים חלק מהתסמינים של הפרעת קשב ולא איזה הפרעה יוצאת דופן.
על מנת שתוכלי להבין טוב יותר את בעייתך עלייך לעבור אבחון מקצועי אצל מומחה לנושא זה.
בהחלט לא מומלץ לקחת טיפול תרופתי ללא פיקוח רפואי!!!
בברכה,
דר' אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי המשך שאלה
בר15/06/2011איך לומר? אני יודעת שאיני סובלת הפרעות קשב וריכוז. אומנם אף פעם לא עשיתי איבחון אבל במשך כל שהותי בבי"ס ובתיכון לא סבלתי מהפרעה דומה.. להפך, אני יודעת שאני מסוגלת להתרכז המון שעות בלי להרגיש.. גם לבגרויות למדתי בלי הפרעה.. יכולתי ללמוד יום שלם בלי הפסקה חומר של 4 שנים.. ותמיד היו לי ציונים מעולים..
שאלותי:
*האם הפרעת קשב וריכוז יכולה להופיע בגיל 20? מתוך הנחה שפני לא הייתה קיימת..
*האם יכול להיות שההפרעה נובעת מהפן הפסיכולוגי? (כל מיני דברים לא פתורים שמפריעים להתרכז)
*האם יכול להיות שאני סובלת מהפרעת ריכוז ולא קשב?!
אשמח מאד לתשובה!!!
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי המשך שאלה - תגובה
ד``ר עדי אדר16/06/2011שלום לך!
הפרעת קשב בדרך כלל מופיעה בגיל צעיר ואם אין בכלל תסמינים בגיל צעיר אז אכן יתכן ומדובר בהפרעה ע ל רקע אח (וברור שאם קיימת "מוטרדות פנימית" היא עלולה להשפיע על תהליכי מיקוד וריכוז).
לא ברור לי למה את מתכוונת בעיות ריכוז ללא בעיות קשב - מעשית אין הפרעה כזו.
לכן על מנת לנסות ולעשות סדר בדברים רצוי לבצע אבחון מסודר שמטרתו לנסות ולפזר את "הערפל".
בברכה\
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
בר16/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?