מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורטיקרית שמש וויטמין Dאחת05/12/2010
שלום,
כבר כ-10 שנים אני סובלת מאורטיקריה בחשיפה לשמש (גם חשיפה מזערית, דרך סוודר חורפי שמכיל חורי סריגה לדוגמא). התקופות היחידות בהן לא סבלתי מהנושא היו בזמן הריונות והנקה.
ניסיתי במהלך השנים הרבה פתרונות תרופתיים ושום דבר לא עזר משמעותית.
בעקבות קריאה מקרית באינטרנט ביקשתי מרופא המשפחה הפניה לבדיקת ויטמין D ואכן גיליתי היום שיש לי חוסר מובהק בויטמין (6 כשהמינימום הדרוש הוא 20).
האם יכול להיות קשר בין הדברים?
איזה רופא אמור להמליץ לי על מינון תוסף ויטמין D? משפחה? עור? אלרגולוג? אנדוקרינולוג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקרית שמש וויטמין D - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי09/12/2010שלום רב,
במקרה של חוסר ויטמין D פונים לרופא שנתן את הבדיקה או רופא משפחה ומקבלים טיפול,
האם זה ישפיע על אורטיקריה? אני מקווה שכן, אבל לא מצפה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא ישפיע
ירון13/02/2011אני סובל מאורטיקריה גם כן ולקחתי ויטמין D משך
חצי שנה למרות שהי חסר לי מעט.
זה לא השפיע על האורטיקריה בכלל.
אני כרגע מקבל טיפול אחר והוא כן משפיע לטובה
אם תרצי תרשמי את המייל שלך ואשלח לך פרטים
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נטילת ויטמין d אכן עזרה?
רחל13/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש
שרית13/02/2011ויטמין D לא משפיע על אורטיקריה גם אני לקחתי אותו קרוב לשנה.
בסופו של דבר החלמתי מאורטיקריה בטיפול אלטרנטיבי.
חפשי בגוגל - אורטיקריה וטיפול בה.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות לחלבון פרהדנה05/12/2010
בתי בת חצי שנה, ניזונה מהנקה מלאה ולאחרונה התחלתי לשלב מזון מוצק-אוכלת בהנאה גדולה כמויות יפות של פירות וירקות פעם ביום (מזונות ראשונים).בגיל חודש ניסינו לשלב בקבוק תמ"ל פעם ביום על מנת לגמול אותה בבוא הזמן מההנקה בגיל חצי שנה (בשל רצוני לחזור לעבוד).לאחר מס' ניסיונות עם פורמולה חלבית שהסתיימו בהקאה,ניסינו פורמולת סויה שגם אותה היא הקיאה.(מלבד ההקאה,שתמיד היתה שעה וחצי לאחר האוכל, לא היו שום תסמינים אחרים)עשינו הפסקה וניסינו שוב בגיל 5 חודשים לתת לה כמות מזערית של מטרנה חלבית שוב (10CC) ושוב היתה הקאה.בהמלצת הרופא-ניתן לה מרשם לנוטרימגן. יש לציין שאני צורכת מוצרי חלב בכמויות והילדה לא מגלה שום תסמינים מההנקה. כמו כן, לא נעשו לא בדיקות אלרגיה. כמה שאלות:
1. האם יש צורך לעשות לה טסט לאלרגיה?
2. האם מותר לי לחשוף אותה בגיל 9 חודשים למוצרי חלב(יוגורט ומעדנים למיניהם)?
3. הילדה לא מוכנה לאכול את הנוטרימגן בגלל הטעם והריח (שדי מסריח).האם ניתן להוסיף תמצית וניל או משהו אחר על מנת לשפר את הטעם לפורמולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סבילות לחלבון פרה - תגובה
ד``ר בן רנר14/12/2010שלום.יש מקום לבצע תבחיני עור לחלב ! אני לא מאשים אותה שהיא לא רוצה נוטרמיגן .זה לא אכיל 1 רק תינוקות צעירים שלא טעמו מזון אחר מסוגלים לאכול אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ללטקסמיקה02/12/2010
האם ויניל, ניטריל וPVC הםתוצרים של לטקס או שאפשר להשתמש בהם בלי לדאוג??
איזה תחליפים נוספים קיימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ללטקס - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/12/2010שלום מיקה, מוצרי הנ"ל זה לא לטקס, זה פלסטיק. ישנם גם כפפות בד, אם מתאים לנסיבות השימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבון חלבתמר01/12/2010
הי, תודה על הפורום המצוין.
גילו אצל בני בן עשרה חודשים אלרגיה לחלבון החלב (פריחה חריפה בכל הגוף). עד עכשיו נתתי לו רק חלמונים של ביצה. האם יש קשר בין חלבון חלב לחלבון ביצה ויש סיכוי שיהיה אלרגי גם לזה?
לגבי שימוש במזרק לאלרגיה - האם זה מוגבל ממשקל מסוים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלבון חלב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/12/2010שלום תמר, אלרגיה לחלבון חלב וחלבון ביצה אינם חופפות. מזרק אפיפן נועד על פי חברה המייצרת לילדים שמשקלם מעל 15 קילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהדני01/12/2010
אני סובל(מאלרגיה שלא ידוע לי שמה) מדי שנה מחודש נובמבר עד אפריל מפריחות .מגרודים בלתי פוסקים בעיקר באוזר כפות הידים והרגלים ,והאזנים ומדי שנה ושנה הפריחות הלכות ומתפשטות לאזורים נוספים אני סובל מזה כ 14 שנים עברתי מרופא לרופא ללא תוצאות. זה התחיל בפריחה חד פעמית אחת בודדת ומדי שנה ושנה הפריחות הלכות ומתפשטות לאזורים נוספים .
.אציין א- עשתי לפני כ 4 שנים בדיקת (טסט)לאלרגיה שמו לי מדבקה על הגב ולא היה שם דבר חריג בתוצאות
ב- עשתי לפני כשנה בדיקת ביופסיה ולא היה שם דבר חריג בתוצאות
ג- שמחודש אפריל ואליך (קיץ)אין לי שם פריחה .
אני נורא ישמח אם תוכלו לעזור לי תודה או המלצה על רופא מומח בתחום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/12/2010מומלץ לבצע טסטים פעם נוספת ולהתאים טיפול גם אם הטסטים יהיו שלילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהדני01/12/2010
אני סובל(מאלרגיה שלא ידוע לי שמה) מדי שנה מחודש נובמבר עד אפריל מפריחות .מגרודים בלתי פוסקים בעיקר באוזר כפות הידים והרגלים ,והאזנים ומדי שנה ושנה הפריחות הלכות ומתפשטות לאזורים נוספים אני סובל מזה כ 14 שנים עברתי מרופא לרופא ללא תוצאות. זה התחיל בפריחה חד פעמית אחת בודדת ומדי שנה ושנה הפריחות הלכות ומתפשטות לאזורים נוספים .אציין שמחודש אפריל ואליך (קיץ)אין לי שם פריחה .אני נורא ישמח אם תוכלו לעזור לי תודה או המלצה על רופא מומח בתחום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/12/2010תפנה לאלרגולוג באזור מגורך לביצוע תבחיני עור לאיבחון אלגיה לאבקנים של עצים ודשא. אפשר להתאים טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לאלרגיה - אלרג'י איקס ואריוסשלי29/11/2010
שלום,
בימים האחרונים אני לוקחת כדור אלרג'י איקס ליום לטיפול בתופעות אלרגיות ( לפריחה).
כמה דק' לאחר לקיחת הכדור אני מרגישה מעין "גוש" בגרון/ תחושה של התנפחות בגרון.
התחושה נמשכת שעה פלוס מלקיחת הכדור ועוברת.
יש לציין כי לפני מס' חודשים לקחתי כדור אוגמנטין ביחד עם כדור אריוס והיתה לי את התחושה הזאת, רק בצורה יותר חזקה שהובילה אותי למיון מחשש לאלרגיה לפניצילין.
בזמנו התחושה עברה רק כעבור יומיים- 3 ימים..
האם יש הסבר הגיוני לתופעה ??
האם יש משהו בכדורים לאלרגיה שיכול לגרום לתחושת גוש בגרון או להתנפחות ממשית בתוך הגרון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים לאלרגיה - אלרג'י איקס ואריוס
ד``ר ולרי טפליצקי04/12/2010שלום דנה, עובדה שתופעה חוזרת אחרי נטילת סוגים שונים של התרופות מורידה את הסבירות שמדובר באלרגיה לתרופות. תנסי לרסק את הכדור לפני בליעתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כרוניתאלה29/11/2010
שלום,
אני בת 29, מאז שאני זוכרת את עצמי סבלתי מנזלת כרונית שקופה, נדמה שללא תלות בעונות. אאג אמר שמבחינתו הכל בסדר. אלרגולוג עשה בדיקות של אבק, פריחת עצים וכדומה כל מה שיכול להגיע דרך האף, ותוצאות שליליות. הוא טוען גם שנזלת לא יכולה להיות כתוצאה של אלרגיה לאוכל, האם זה נכון? וגם אמר שאין מה לעשות.
תוכל להמליץ מה עליי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת כרונית - תגובה
ד``ר בן רנר29/11/2010שלום אלה
אכן נזלת לא נגרמת מאוכל.במידה וכל תבחיני העור לאלרגיה היו שלילים אז את סובלת מנזלת שלא על רקע אלרגי.היות ואין טיפול ספציפי לא נותר אלא לקחת תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה חדשהנעמי29/11/2010
מאז ומעולם גידלתי חיות מחמד לאחרונה פתאום התחלתי לפרוח בכול פעם שאני מחזיקה את הארנב שלנו חיה שנמצאת אצלנו שנים בבית (אני מתקרבת לגיל 40).
למה פתאום מתחילה רגישות למשהו שהיינו חשופים אליו כל חיינו ? האם קיים פתרון ? והאם צפיות לי הפתעות נוספות לא נעימות כגון אלרגיה לכלב? ואלי זו בכלל לא אלרגיה ?(אזור במגע עם הארנב הופך אדום מגרד ולפעמים גם כצת מתנפח הכל נעלם אחרי מקלחת ושעה בערך).בהמון תודה מראש נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה חדשה - תגובה
ד``ר בן רנר29/11/2010שלום נעמי
אלרגיות מתפתחות עם הזמן ואין פלא לפתח רגישות לחיות מחמד.אציע לבצע תבחינים ע"מ לבדוק האם באמת זו הבעיה.לגבי ארנב באופן ספציפי יש להמנע ממגע ובגדול למסור את הארנב לגבי העתיד לא ניתן לנבא.לכלבים וחתולים ניתן לחסן לארנב לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב בת תשעה חודשיםליטל28/11/2010
שלום רב (וסליחה על האורך... אני מודאגת),
בתי בת תשעה חודשים יונקת ואוכלת מגוון מוצקים. החלטנו לתת לה מטרנה חלבי מפעם לפעם, ולכן נתתי לה 60 מ"ל להתנסות פעמיים, ללא כל תגובה מיוחדת. בפעם השלישית נתנו לה 120 מ"ל ולאחר זמן קצר הופיעו כתמים אדומים מפושטים מאוד על כל הגוף ופריחה אדומה. היה גם גרד באוזניים. בבית החולים היא קיבלה פניסטיל ולאחר מספר שעות נרגעו הסימפטומים. למחרת נתתי לה מזון כרגיל (הנקה ומוצקים), כולל עוגיות "אצבעות". כשהחלה לאכול את העוגיות התחילה לשפשף את האוזניים (עד עכשיו קישרנו את זה לעייפות) ואז בדקתי למצאתי כי העוגיות חלביות. לא הייתה פריחה או אדמומיות אבל מצד שני היא הייתה תחת השפעת פניסטיל. מובן שלא אתן לה אותן יותר... יש לי מספר שאלות:
1. בימים הראשונים לאחר הלידה (לפני תשעה חודשים) קיבלה סימילאק בשילוב הנקה ולא היו תגובות מיוחדות. האם יתכן שהאלרגיה היא רק למטרנה?
2. האם ייתכן שהאלרגיה הופיעה רק אחרי מספר חשיפות? (נחשפה קודם לאותן עוגיות, מעט חמאה בפירה, ואז למטרנה).
3. רופאת הילדים שלה לא מצאה טעם לשלוח אותה לאלרגולוג. האם מומלץ להתעקש?
4. האם יש משהו שעלי לשאת עמי תמיד ליתר בטחון חוץ מהפניסטיל?
5. האם למרות התגובה החריפה יש סיכוי שזה יעבור לה?
6. מה מומלץ לעשות מבחינת בירורים רפואיים?
המון תודה ושוב סליחה על האורך,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב בת תשעה חודשים - תגובה
ד``ר בן רנר29/11/2010שלום
ראשית אינני מבין את התעקשות הרופאה.יש לבצע ברור לכל תינוק אלרגי.חד וחלק.את יכולה לפנות למומחה לאלרגיה ללא כל הפניה! אין צורך להפניה בשום קופה.
הרגישות לחלב מתחילה לאחר חשיפה של מספר פעמים.היא נפוצה וחולפת בד"כ עד גיל 3 שנים ברוב המקרים (90%).פניסטיל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לתרפות שהביאו ליעידן באר שבע27/11/2010
שלום הביאו לי היום תרופות בקופת חולים אני לא יודע אם אני אלרגיה לתרפות אלה כי לא אמרו לי בחים שאני אלגריה למשו לקחתי תרופות האלה אני מפחד שזה ישפיע אילי לרע או שאני אלרגי לתרפות האלה ואני לא יודע אתזה וזה יעשה לי רע או שיקרה לי משו מיזה אני מפחד תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לתרפות שהביאו לי - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי27/11/2010אם לא היתה לך תגובה לא טובה לתרופות האלה בעבר, אז לא צריך לפחד ולצפות למשהוא רע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלרגיהגל25/11/2010
ביתי בת חמישה חודשים. יונקת בלבד (ללא טעימת מוצקים).
עקב טיפות דם בצואה אנו משערים שאלרגית לחלב פרה וכנראה גם לשומשום (ע"פ ניסוי וטעיה).
האם ניתן לערוך בדיקות אלרגיה לתינוק יונק שהאלרגן מגיע אליו דרך חלב האם ולא ישירות?
אם כן, באילו בדיקות מדובר?
האם הבדיקות יהיו אמינות גם אם לא נחשפה לאלרגן זה זמן רב (אינני אוכלת מוצרי חלב כבר מספר חודשים).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלרגיה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי27/11/2010שלום גל,
קיימת סבירות נמוכה מאוד שתופעות של טיפות דם בצואה אצל תינוקך נגרמות על ידי אלרגיה לחלב פרה כאשר התינוק יונק בלבד וגם את לא אוכלת מוצרי חלב.
בכל מקרה ניתן לשלול בקלות קיום של אלרגיה לחלב על ידי תבחיני עור שמבוצעים בעת ביקור אצל אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרסיס לאף - אבאמיסשלי25/11/2010
שלום,
בעקבות סינוסיטיס כרוני שנוצר מהסתבכות של נזלת אלרגית,
אני מטופלת בכדורי אלרג'י X בשילוב עם תרסיס לאף- אבאמיס.
הבנתי שהתרסיס מבוסס על סטרואידים.
מה הסיכון בשימוש ממושך בתרסיס ?
ותוך כמה זמן עם הטיפול המשולב הנ"ל ארגיש שיפור בכאבי הראש ( סינוסיטיס) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרסיס לאף - אבאמיס - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי27/11/2010שלום דניאלה,
אלרגיX ואבמיס ביחד גורמים לשיפור של תופעות האלרגיות תוך מספר ימים כולל כאב ראש אם הוא קשור לאלרגיה, דבר שאינו מובן מאליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש ממושך באבאמיס
אופיר11/09/2011שלום רב,
רופא משפחה המליץ לי על תרסיס לאף - אבאמיס בשימוש של פעמיים ביום, עקב אלרגיה עם סימפטומים של נזלת כרונית, התעטשויות, דמעות וחולשה.
רציתי לדעת, האם שימוש ממושך בתרסיס עלול לגרום לנזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בדרגת חומרה 1שלי24/11/2010
שלום,
בעזרת טסטים איבחנו אצלי אלרגיה לכלבים בדרגת חומרה 1.
יש לציין שעד לפני מס' חודשים החזקתי כלב ( במשך 15 שנים)
וברצוני להביא כלב חדש.
השאלה אם דרגת חומרה 1 הינה משמעותית ועליי לשקול שוב את הנושא ?
בנוסף, האם דרגת החומרה יכולה לעלות אם אביא כלב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה בדרגת חומרה 1 - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי24/11/2010שלום דניאלה,
דרגת חומרה 1 בד"כ אינה משמעותית ואך השינוי עתידי הוא בלתי צפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לתינוקת יונקתגל23/11/2010
שלום,
ביתי בת 5.5 חודשים. יונקת בהנקה מלאה.
בגיל שבועיים גיליתי מספר טיפות דם בצואה. אובחנה ע"י גסטרו כאלרגית לחלב פרה וכנראה גם לשומשום.
בהצעת רופאת הגסטרו התחלתי להחזיר בהדרגה שומשום (כחומוס וטחינה) לתזונה שלי.
היום, לאחר כ-10 ימים מהחשיפה, שוב יש חוטי דם דקים בצואה.
לשאלות:
1. האם להנמע משומשום שוב? עד מתי?
2. האם כן להתחיל ולנסות גבנ"צ? (כמובן לאחר שיעלמו טיפות הדם).
3. האם מותר לחסן במחומשת בעת שיש עדיין דם בצואה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה-התינוקת יונקת בלבד. החשיפה
גל23/11/2010לאלרגנים דרכי (דרך חלב האם).
אני זו שאוכלת את האלרגנים. היא יונקת בלבד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה-התינוקת יונקת בלבד. החשיפה - תגובה
ד``ר בן רנר23/11/2010אם התינוקת נזונה מהנקה אין שום בעיה .את יכולה לאכול מה שבא לך .הספקולציה של מעבראלרגנים מחלב האם לילוד וריגוש הילוד עקב זאת חייבת לעבור את מבחן הבדיקה לילוד ע"י בדיקות אלרגיה לתינוקת. נראה לי שהמהומה על לא דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לתינוקת יונקת - תגובה
ד``ר בן רנר23/11/2010שלום גל.הנכון הוא לבצע בשיקה אלרגית האם רגישה לשומשום וחלב ולפי זה לנהוג.או שכן או שלא זו לא תשובה מקצועית.אפשר לחסן ללא בעיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)