מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה ל Thimersalשחף08/11/2010
שלום,
שנים אני סובלת מפריחות חוזרות ונשנות. מספר פעמים הייתי במיון וקיבלתי טיפול מתאים.
לאחרונה עשו לי טסטים (אחרי שבעבר לא מצאו כלום בטסטים) וגילו שאני אלרגית ל Thimersal. הבנתי שאני צריכה למצוא מוצרי קוסמטיקה שלא מכילים את כל החומרים שהרופא נתן לי. אבל האם אני צריכה לשים לב לדברים נוספים כגון חומרי ניקוי, סבון כלים וכו'?
כמו כן אחד מהשמות שהיו בדף שהרופא נתן לי הוא Benzoic acid. אחי שהוא מהנדס מזון אמר לי שהומר מופיע בהרבה מאוד מוצרי מזון. האם אני צריכה גם לשנות את התזונה שלי?
אני אציין שהרופא שלח אותי לעשות גם בדיקות דם:
Ig-E TOTAL
Animal Panel
GP1M Grass Panel 1
WP1M Weed Panel 1
FP1M Food Panel 1
FP1M Food Panel 2
FP1M Food Panel 3
FP50 M Food Panel 50
FP51 Food Panel 51
FP5M Food Panel 5
FP73M Food Panel 73
FP7M Food Panel 7
FP15M Food Panel 15
האם הBenzoic acid נמצא בתוך הבדיקות האלו?
בנוסף, לדעתי אני אלרגית גם בחילופי עונות ולצמחים שונים. איך בודקים את האלרגיה הזאת? חוץ מהמדבקות על הגב והבדיקות דם שהרופא עשה לי עכשיו עשו לי לפני המון שנים את הבדיקה ששמים חומרים על היד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ל Thimersal - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי09/11/2010שלום שחף,
את מבצעת כעת בירור אלרגי מקיף.
תשלימי את הבירור המלא ותפני אלינו שוב כדי שנדון ל כל התוצאות ביחד. טיימרוזל זה חומר משמר שנמצא בעיקר בטיפות עיניים, חיסונים ותכשירים רפואיים אחרים ולא קשור למזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני יבשלי08/11/2010
שלום רב,
אני בת 32, לא מעשנת, וסובלת מזה 3 שבועות משיעול טורדני יבש, בעיקר בשעות היום. בשעות הערב אני משתעלת פחות, ובלילה אני לא משתעלת וישנה טוב. צילום חזה תקין. סירופ לא עזר לי. רופא אף אוזן גרון בדק אותי ולא ממצא לא תקין.
האם יש צורך בבדיקות נוספות? מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול טורדני יבש - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי08/11/2010שלום לי,
הרבה מטופלים פונים לאלרגולוג עקב שיעול ממושך. במקרה כזה מבצעים תבחיני עור אלרגיים ובחלק מהמקרים מוצאים אלרגיה, במקרים אחרים לא מוצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לעגבניהמירי ח08/11/2010
שלום,
כשאני אוכלת עגבנייה מבושלת או בסלט מופיעים לי בגוף פצעים אדומים שמתנפחים ואחרי שבוע לערך מתייבשים ,וזה יכול להיות בכל מקום בגוף במיוחד במפסעה לכיוון הטוסיק.האם יכול להיות דבר כזה ?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לעגבניה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי08/11/2010שלום מירי,
בד"כ אלרגיה למזון מופיעה מידית אחרי שאוכלים סוג של מזון וחולפת תוך שעות ולא ימים.
ככל הנראה יש לך אורטיקריה ללא קשר למזון. ניתן לבצע תבחיני עור אלרגיים כדי לפטור את התעלומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה....רחלי07/11/2010
שלום, אולי השאלה שלי תשמע קצת טיפשית, אבל אני ממש מפחדת..
אני בהריון בשבוע רביעי. היום הכנסתי את היד לתוך צנצנת עם כדורי קריסטל צבעוניים שמתנפחים במים (ששמים בתוכם צמחים...). לאחר כמה זמן ראיתי שעל גב כף היד יצאה לי אדמומיות והעור נהיה יבש ואפילו שורף קצת.. אין לי מושג אם מדובר באלרגיה.. שאלתי היא, האם זה יכול לפגוע באיזשהו אופן בעובר?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה.... - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי08/11/2010שלום רב,
זאת תגובה כל שהיא, עולי אפילו אלרגיה, אבל לא מסוכנת לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אלרגיהשמוליק07/11/2010
שלום ד"ר.
אני בן 23.
הייתי אצל רפוא אלרגיה והתוצאות הראו שאני אלרגי להמון סוגי פריחות ועצים למיניהם, חתול וקרדית אבק הבית.
בתקופת אפריל-מאי (בתקופת הפריחות) אני מרגיש זאת באופן יוצא דופן ולכן קיבלתי תרופה לקחת דרך האף (פליקסונז).
הבעיה שלי היא כזאתי-
פעם בכמה זמן (כמה פעמים בשנה), לא בהכרח בתקופת הפריחה באביב, אני מקבל איזהשהו התקף אלרגיה:
תחילה אני מתעטש המון, ואחר כך במשך יומיים (!!!) הנחיר השמאלי שלי מגורה וכל פעם שאני שואף אוויר דרך הנחיר מתעורר גירוי עז, ואני חייב לקנח את האף.
בפעמיים האחרונות שהמקרה קרה לא הייתי על התרופה פליקסונז מכיוון שהתקופה הייתה ספטמבר ונובמבר.
כמה שעות אחרי תחילת ההתקף הלכתי לבית מרקחת וקניתי תרופת מדף בשם "אלרגי'X".
לצערי התרופה לא עזרה ובמשך יומיים סבלתי מהגירוי בנחיר.
תוכל בבקשה להגיד לי למה התרופה לא עזרה?
מה אפשר לעשות כדי למנוע התקפים כאלה?
אם אי אפשר למנוע - מה ניתן לעשות במצב של התקף אם תרופת אלרגי'X לא עוזרת? אולי קיימת תרופה אחרת למצבים כאלה?
אשמח לכמה שיותר פירוט.
תודה רבה לך ד"ר
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אלרגיה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי08/11/2010שלום שמוליק,
להתקף חריף של אלרגיה אפית מתאים יותר נוסידקס עד 4 פעמים ביום או סינופד עד 3 פעמים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתקשה להבין את התשובה...
שמוליק08/11/2010היי ד"ר,
קשה לי להבין למה צריך לקחת תרופה נגד צינון ונזלת להתקף אלרגיה.
האם הפתרון לא צריך להיות תרופה כלשהי נגד אלרגיה?
הפתרון שאתה מציע זה כמו להגיד שבהתקף אסטמה צריך לקחת בודיקורט (טיפול מונע) במקום משאף/אינהלציה?
תקן אותי אם אני טועה...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתקשה להבין את התשובה... - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי09/11/2010זה כמו באסתמה לוקחים ונטולין כדי להפסיק התקף של קוצר נשימה אסטמטי ולוקחים בודיקורט בשביל לטפל באסתמה ולמנוע התקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכים איתך
שמוליק11/11/2010אני מסכים איתך אבל אני כאן מדמה את הנוסידקס לבודיקורט
מה בדיוק אני צריך שידמה את הונטולין ?
רופא אחר אמר שיש משהו יותר חזק מ"אלרג'יX", כי כנראה שזה לא משפיע.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקיון הסביבה הביתית - ח.שינה
ניב10/11/2010הי,
חשוב מאוד לשמור על הסביבה הביתית כדי לצמצם מגע עם אלרגניים (בעיקר ח. שינה).
למשל לצמצם שימוש בריפודים, שטיחים ולונות וכו' ולנקות הרבה
ישנם מגוון סוגים של שואבים המתכנים "אנטי אלרגניים" חשוב לבדוק שיש לכל הפחות מסנן "הפה" (מסנן מיקרוני דק שלוכד את קרדית האבק ומונע ממנה להתשחרר שוב לחלל הבית), יש שואב מתוצרת רייקופ Raycop (גוגל) עם נורת UVC שגם הורגת את הקרדית, ניסיתי את זה במיטה של הבת שלי (2.5) והשיפור היה בהחלט מורגש (באותו שבוע היא קמה 4-5 פעמים בלילה מהתקפות שיעול, לעומת פעם אחת לאחר השימוש).
בהצלחה ורפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקרדית האבקאלון06/11/2010
שלום
שמי אלון ויש לי אלרגיה לקרדית האבק
אני בן 14 ונולדתי עם האלרגיה הזאת ואסטמה
יש ימים בהם אני מתעורר ומתחיל להתעטש קצת ואחרי כמה דקות זה נהפך לחמור יותר
וככה אני כל היום למרות שאני לוקח כדור בשם לורטדין (לפעמים הוא עוזר ולפעמים לא)
רציתי לדעת אם יש קשר בין האלרגיה לקרדית האבק ולאסטמה והאם יש אפשרות איך שהוא להתרפא מהאלרגיה הזאת
שמעתי שיש חיסון לזה אבל לא בטוח שהוא עובד ולא תמיד כדאי
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקרדית האבק - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי08/11/2010שלום אלון,
יש לך אלרגיה לקרדית אבק בית שמטרידה אותך מאוד. כדאי לנסות כל האפשרות הטיפולית כולל טיפול תרופתי ממושך וגם טיפול חסוני. הוא עוזר בכ80% מהמקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון יעיל נוסף
ניב10/11/2010הי אלון,
א. חשוב מאוד לשמור על החדר שלך נקי מאוד!
ב. תפטר משטיחים, וילונות, כריות נוי וכו'
ג. אני השתמשתי בשואב אבק אנטי אלרגני (בגדול יש לו מסנן דק מאוד שלוכד את הקרדית)
של חברת רייקופ Raycop (חדש בארץ, תחפש בגוגל..)
וראיתי שיפור ניכר ׁ(קמתי רענן יותר ופחות מנוזל)
בהצלחה ורפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בלחיים ובסנטרשני06/11/2010
שלום. בני בן 5 קיבל כדורי בטאמתזון ליומיים. סיים אתמול. היום הופיע אדמומיות חזקה בלחיים וסנטר ללא יובש או גרוי. האם יכול להיות כתגובה לכדורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה , אני מחכה לתשובה!
שני07/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודם בלחיים ובסנטר - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי08/11/2010שלום שני,
יתכן ואודם קשור לנטילת בטאמתזון. אבל זה לא אלרגיה, אלא תופעת לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםמתן06/11/2010
שלום רב, אבחנו לי דלקת לחמית. טופלתי במקסיטרול. הבעיה שהדלקת לא נעלמה לחלוטין והרופא אמר שייתכן שאני אלרגי לאיזה גורם. העניין הוא שמלבד אדמומיות בעיניים כשאני מתעורר משינה, דבר שחולף תוך מספר רגעים, אין יותר תופעות. מלבד זאת יש רק "שרידים" קלים ביותר של אדמומיות במהלך היום, דבר שנראה רק מקרוב. אתמול עשיתי ניקיון יסודי בדירה שלי על מנת להיפטר מאבק שייתכן שהינו מקור לאלרגיה. בכל הזמן הזה נחשפתי להרבה אבק אך זה לא גרם לשום גירוי. בנוסף, בלי שום קשר, נרדמתי עם תאורה חזקה, ובבוקר ראיתי שהעיניים שלי אדומות מתמיד.
אציין שבמהלך היום חשפתי את עצמי לאותו אור במכוון אך לא גיליתי שום אדמומיות מלבד אחרי נמנום...
שאלתי - ייתכן שהאלרגיה שלי היא לאור גבוה? אני מעלה את ההשערה הזאת גם בגלל שהדלקת הזאת התחילה בסמוך ליום אחד שהבטתי כמה פעמים לסירוגין לכיוון השמש.
כמו"כ האם המצב המתואר נראה תואם לאלרגיה?
אציין גם שלפני חודש הייתי אצל אלרגרולוג בגלל תופעות הצטננות חריפות ותדירות (כפעם בחודש). הוא ערך לי טסטרים ושלל קיום של אלרגיה, עפ"י הבדיקה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי08/11/2010שלום הראל,
במקרה ועדיין קיים חשש לאלרגיה לאבק למשל, כדאי לבצע בדיקה אלרגית נוספת על ידי בדיקת דם או בדיקה חוזרת ביד.
כדאי גם לקחת תרופות נגד אלרגיה, לתקופה ממושכת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאגוזיםשושי05/11/2010
שלום. אני אלרגית לאגוזי מלך ורציתי לדעת אם אגוז מוסקט עשוי לגרום לי לאלרגיה גם כן. בתודה מראש, שושי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאגוזים - תגובה
ד``ר בן רנר06/11/2010שלום שושי
אגוז המוסקט הוא צמח טרופי שפריו משמש כתבלין.אין קשר לאגוזים האחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אנטי אלגיות.מירית05/11/2010
שלום אני בת 21 וחודש אני סובלת מנזלת אלרגית ומגודש באף ברקע.
מתטעשת ואפילו כבר התחלתי להתגרד בכל הגוף אתמול עד שהגירוד הפך לסימני עקיצה גדולים ונפוחים ומרחתי פניסטיל ג'ל ומשחה סטרואדית להוריד את הנפיחות שעזרה. אלו סימנים של אלרגיה אני חושבת.כבר 5 חודשים מתחת ללשון יש לי נפיחיות בצדדים.
לעיתים אני מרגישה גם צריבה באיזור החזה בצד שמאל אם כאבים מעט כאילו תחושה של שריפה.
אציין שהרופא עור אמר לי גם שיש לי פטרייה על הלשון מסוג קנידידה
והתחלה של פטרת בציפורניי הידיים.נתן טיפול
.
אבל כעיקרון אני נורא רגישה לתופעות לוואי של התרופות האנטי היסטמניות אנטי אלרגיות בשנה שעברה לקחתי כדור טלפסט 180 מ"ג והוא גרם לי לתחושה כבדות בחזה ולחץ בחזה אם דופק מהיר.אותו אפקט גם הנודסידקס גרם לי. היגעתי למצב שלא יכלתי לקום מהמיטה כבר לא יכלתי לתפקד כל פעם שקמתי הלחץ בחזה התגבר!ורק שלקחתי כדור הרגעה נירדמתי וזה הרגיע מעט את פעולת הלב. הלכתי לרופאת המשפחה שלי והיא אומרת שאני רגישה לתופעות לוואי של האנטי היסמטנים בגלל שזה משפיע לי כנראה על הלב.!
אבל מצד שני הם עוזרות להקל ולפחות להקטין תהתקפים האלרגים שמהם אני סובלת כמה חודשים כמו למשל הגירוד החולשה עייפות עיטושים מידי פעם הרגשת חולי בקיצור אני חושבת שהאלרגיה או קנדידה או לא יודעת מה.. משפיע לי על כל המערכות הגוף כגון עצירות עיכובים במחזור חוסר דם במחזור .אני ממש סובלת כבר כמה חודשים .ואני לוקחת המון ויטמין C שמשפר במקצת את התופעות האלרגיות אבל לא מעביר אותם!!!11.
יש לי בבית כדור אריוס 8 מ"ג אם השפעה של 24 שעות ללא אלרגיה!
אבל אני חוששת לקחת אותו ?מהפחד שיקרה לי מה שתמיד קורה לי אם האנטי היסמטנים.
אני אובדת עצות ואני חייבת לטפל בזה.
תצילו אותי.אני ממש כבר לא יודעת למי לפנות .זה משפיע לי על האיכות חיים ומונע ממני לתפקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אנטי אלגיות. - תגובה
ד``ר בן רנר06/11/2010מירית
תנסי ללא חשש איראוס אין חכם כבעל נסיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריהחגית04/11/2010
שלום רב,
אני סובלת מאורטיקריה מדצמבר 09 ובמאי 2010 זה חלף לארבעה חודשים
וחזר לי עוד הפעם בספטמבר אני יודעת ולפי מה שקראתי שאם זה נעלם זה
בד"כ לא חוזר האם אני טועה?? אני לא מבינה איך פתאום אחרי ארבעה חודשים זה חזר שוב
ושאלתי השנייה האם מותר לי לעשות טיפולי לייזר להסרת שיער כשאני עם האורטיקריה
ממתינה לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה עם המיליון שח מהטוטו
מיקי06/11/2010הלכו נגמרו?מה קרה אין פרנסה ?טיפול רק אצל מי שמוסמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה - תגובה
ד``ר בן רנר06/11/2010שלום חגית
אורטיקריה היא תופעה כרונית המופיעה ונסוגה לסירוגין.בתקופה ללא תפרחת ניתן לעשות הכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה
חגית06/11/2010ד"ר שלום,
לא הבנתי כל כך את תשובתך
כרגע יש לי פריחה בשעות שונות של היום
אם באותו היום שיש לי תור לליזר אין לי פריחה באותו האזור
האם אני יכולה לעשות שם את הטיפול?? זה לא מחמיר את הפריחה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובדות שלא ידעת על אורטיקריה
גיא07/11/2010היי חגית
אני לא רופאה אבל למודת נסיון אישי עם האורטיקריה כך שאוכל לנדב לך כמה
תובנות שרכשתי עם השנים .
1.זה שהאורטיקריה נעלמה לך למספר חודשים זה לא אומר שהיא נעלמה מן השורש
מאחר וזו לא מחלה אחת - אלא אוסף של המון פריחות הגורמות לאותה התבטאות.
אם למשל, את תחשפי לגורם משפעל ( שלא גרם לך במקור ) אז את עשויה לצפות להתלקחות מחודשת.
לדוגמא, אם המחלה נעלמה וקבלת תרופה מסויימת שאת רגישה כלפיה ( זה גורם משפעל ) - המחלה עשויה להתפרץ כתוצאה מחשיפה לאותה תרופה או לתרופות מאוצה משפחה.
גם דלקת גרון יכולה להפעיל שוב את המחלה או דלקת שלפוחית השתן כפי שקרה אצלי כמה פעמים .
2.סיבה נוספת , לי למשל יש בעיה בבלוטת התריס וזה קשור לקבוצת מחלות הנקראות מחלות אוטואימונית שקושרות בן הנטיה להן לבן הופעת אורטיקריה
מסיבה זו אני סובלת מהמחלה במנגנון של שייכות לקבוצת המחלות האוטואימוניות.
3.סיבה שלישית שמאד חשוב לדעת עליה , היא התגובה לשימוש בתרופות המכילות סטירואידים כמו הפרדניזון והזריקה דיפרוספן שרופאים נותנים בשעת התקף המחלה פורצת בענק.
תרופה נוספת שגורמת להתלקחות חזקה היא הציקלוספורין שאני ממש לא ממליצה להתקרב בכלל.
מה שניסיתי להסביר זה שישנה רגישות אישית בגוף של מי שסובל מאורטיקריה והיא לא אחידה בקרב כל החולים ולכן יש כאלה שהמחלה תעלם להן לחלוטין ויש כאלה כשהם יבואו במגע עם חומרים שהם רגישים כלפיהן המחלה תעורר מתנומה.
לא ברור לי מה יש למי שסובל מאורטיקריה לחפש בלייזר בכלל ?
זה נשמע חסר אחריות מצידך לעסוק בכך.
אני מקווה שתחלימי במהרה .
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאלכוהול וויסקי,בירה וייןטל04/11/2010
שלום רב,
לאחרונה כשאני שותה וויסקי, יין או בירה הפנים שלי מאדימות ובפעם האחרונה גם הופיע פריחה באיזור הפלג גוף העליון )ידיים, חזה.
אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי בבעיה לפני שאני אלך לרופא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאלכוהול וויסקי,בירה ויין - תגובה
ד``ר בן רנר06/11/2010טל
מדובר קרוב לוודאי בהרחבת כלי דם והפרשת היסטמינים כתוצאה מאלכוהול .שתה מיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בלחייםגל04/11/2010
ביתי בת 5 חודשים. יונקת בלבד.
האם אודם בלחיים (ללא פצעים או פריחה) יכול להחשב לתגובה אלרגית?
במידה ואני אכלתי חומוס בשלושת הימים האחרונים, האם האודם יכול להצביע על אלרגיה לחומוס? אין תגובות נוספות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם בלחיים - תגובה
ד``ר בן רנר06/11/2010גל
אודם בלחיים לא אומר דבר כל עוד התינוקת בריאה.אין קשר לאוכל שאת אוכלת.ייתכן ובזמן ההנקה יש מגע בלחיים עם חלב אם וזה יגרום גירוי קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה?אפרת04/11/2010
לאחרונה, כמה שעות לאחר שאני אוכלת במסעדות מתחילים לי כאבי בטן קשים אשר לפעמים כוללים גם הקאות, וחולשה אשר נמשכת אפילו עד יום המחרת. כיצד אוכל לברר האם מדובר באלרגיה? בחלק מהפעמים אכלתי פירות ים ובחלק לא (אבל זו מסעדה שמגישים בה פירות ים)? האם כדאי לפנות ישר לאלרגולוג או קודם לרופא משפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה? - תגובה
ד``ר בן רנר06/11/2010אפרת.
פני למרפאה אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטזין בהריוןשלי03/11/2010
שלום רב,
כבר שנים שאני סובלת מאלרגיה בעונות המעבר. העסק מלווה בנזלת נוןסטופ, עיניים דומעות והתעטשויות לרוב.
הדבר היחיד שעוזר לסיפור זה היסטוזין (לאחרונה אני מוצאת אותו רק בסירופ).
היום אני בהריון ראשון בשבוע 14.
רציתי לדעת האם אני יכולה להמשיך ולהשתמש בסירופ הזה גם בחודשי ההריון כי כרגע אני בקושי נושמת.
תודה מראש
ממתינה לתשובתכם
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסטזין בהריון - תגובה
ד``ר בן רנר06/11/2010שלי
בהיריון מותר לורטדין ואיראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)