פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה בבית
    רות
    19/02/2011

שלום. אני סובלת מנזלת וגירוי באוזניים ובעיניים מחודש פברואר עד הקיץ וזה קורה רק בבית. עשיתי טסטים ובהם גילו שאני אלרגית לאבק, עצים,חתולים. כשאני נמצאת בקרבת דברים אלו לא קורה לי כלום. רק כשאני נמצאת בבית יש את התופעות. אני דואגת לניקון הבית אך ללא הואיל. מקווה שתוכלו לעזור. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה בבית

הוספת תגובה

• אלרגיה בבית - תגובה

ד``ר בן רנר
    20/02/2011

שלום הרגישת שלך מתאימה לאלרגיה סביבתית עונתית .יש אפשרות לטיפול באימוונוטרפיה היינו זריקות לאלרגנים שאת רגישה.הרגישויות שלך אופיניות דווקא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסים אדומים בבטן- אינטרטיגו?
    רונן
    19/02/2011

שלום רב,

אני בן 22. מזה תקופה ארוכה (מעל שנה) יש לי התקפים של אודם בקפלי עור, בעיקר בבטן או באיזור מפרק כף היד. אירועים אלו מופיעים במשך מס' דקות בד"כ ונעלמים...

מה יכולה להיות הסיבה לתופעה זו? האם יש לי אינטרטיגו? האם מדובר בתגובה אלרגית כלשהי? (יש לציין כי אין לי גרד כלל!!!)

כיצג עליי להשלים את הבירור? האם ישנו טיפול לבעיה זו? תודה!!!

הוספת תגובה

• פסים אדומים בבטן- אינטרטיגו? - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    19/02/2011

זה לא אינטרטריגו. יתכן וזה דרמוגרפיזם או אורטיקריה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים וגירוד
    לילך
    19/02/2011

שלום רב,

לאחרונה התחלתי לפתח פצעונים קטנים ביד שמאל המלווים בגרד בלתי נסבל.
    רופאת משפחה נתנה לי כדורים בשם אלרגי'קס ומשחת סטרואידים בשם דרמלר.
    אני כבר כמעט 5 ימים עם הטיפול,אבל יש לי פצעונים קטנים וגרד במקומות נוספים בגוף: ביד השניה מעט,בעיקר בתנוכי האוזניים (בשתיהן) ובאיזור הסנטר והגרון.

האם יתכן כי מדובר בסוג של אלרגיה ?

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים וגירוד

הוספת תגובה

• פצעים וגירוד - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    19/02/2011

שלום לילך,
    יתכן וזה "אסתמה של עור" - פריחה אלרגית בגלל אלרגיה לאלרגנים נשאפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר טפליצקי

לילך
    19/02/2011

הזמנתי תור לרופא עור לבירור נוסף.
    כולי תקווה שיש טיפול לזה ......

תודה לך מכל הלב על תגובתך!!

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטופיק דרמטיטס
    אמא
    17/02/2011

שלום,
    אני אמא לתינוקת בת 10 חודשים.התינוקת שלי הייתה על הנקה מלאה עד גיל 4 חודשים ועברה לתמ"ל סימילאק רגיל בגיל 5 חודשים ועדיין. בערך בגיל 5 חודשים הפסיקה לישון רצוף בלילה, התעוררה המן. מגיל 6 חודשים טעימות מזון, וכיום אוכלת 3-4 ארוחות מוצקים ועוד בקבוק לילה ובוקר של תמ"ל. תקופה ארוכה מאוד, לפחות 4 חודשים מופיעים כתמים אדומים על האור, נראים כמו פטריה ומקבלים בסוף צבע שקוף, לבן. זה בא והולך. בימים אחרונים התופעה החמירה כאשר בתי התחילה לגרד חזק את החלק הפנימי של המרפק. הרופאים וטיפת חלב עד היום אמרו שהכל בסדר. אתמול קיבלתי הבחנה מרופא עור כי מדובר באסטמה של העור.מה עושים? מקריאת החומר ברשת נכנסתי לפאניקה טוטאלית. האם להפסיק את כל המזונות העלולים להיות אלרגניים: ביצים,תפוזים וכד',פירות וירקות בצבעים אדום וכתום? ומה עושים עם תמ"ל, האם להחליף לסויה או להיפואלרני? ומה הקשר למחלת צליאק? ולהימנעות ממוצרים ען גלוטן|: לחם, פסטות,שיבולת שועל שהיא אוהבת כל כך. מה עושים?
    ממש צריכה עזרה!
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אוטופיק דרמטיטס

הוספת תגובה

• אוטופיק דרמטיטס - תגובה

ד``ר בן רנר
    18/02/2011

שלום
    אין מקום לחרדה.אסטמה של העור היא תופעה די נפוצה ובמהלך ההתבגרות חולפת ברב המקרים.הקשר לאוכל קיים בערך ב30% .יש לבצע בדיקות לאלרגיה ולנהוג בהתאם.במבט על הדיאטה של הילדה שצרפת אין זו כלכלה ממולצת לתינוקת בת 8 חד'.אבל אין להלחץ דרושה בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחתולים ואטופיק דרמטיטיס
    בבי ברכה
    16/02/2011

שלום רב,

בני בן 8 חודשים, סובל מאטופיק דרמטיטיס (ברמה קשה) (חשוב לציין שיש לנו חתול בוגר בבית) לפני כשבוע קיבלנו תוצאות בדיקות דם שעשינו לילד ושם גילינו - רגישות לחלב ואלרגיה לחתולים, ממאמרים שקראנו אני ואשתי באינטרנט, יש כמובן קשר בין שני הדברים, אבל רציתי לדעת עד כמה הדברם קשורים ועד כמה יש לאלרגיה לחתול השפעה על מצב האטופיק ביום יום.
    האם הוצאת החתול מהבית (להורים) תקל או יכולה להקל על מצבו ? ומה הדחיפות ? האם, הוצאת החתול יכולה לסבול דיחוי של כמה חודשים ? או שההמלצה הינה, להוציא אותו כמה שיותר מהר וזאת כמובן מתוך היסתכלות על טובת הילד וקצת אחריו החתול.

אשמח לקבל תשובה מהירה מכיוון שהנושא בוער וחשוב לנו.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• אלרגיה לחתולים ואטופיק דרמטיטיס - תגובה

ד``ר בן רנר
    17/02/2011

שלום
    אין לחתול קשר והשאירו אותו בבית.ככלל ילדים הנולדים בבית עם חיות "מוגנים"יותר מאלרגיות מאשר השאר .בדיקות לאלרגיה יש לבצע בעור ורק כאשור יש לבצע בדם ולא להפך.אני מניח שרק לחלב יש נגיעה ישריה לאטופיק דרמטיסוזו מחלה גנטית . אי אפשר להפתר מאלרגנים של חתולים .גם מסירת החתול(שתסב לכם כאב לב )לא תשפר במאום.לכן המשיכו להחזיק בחתול ופנו לרופא שמבין.
    דרך אגב גם לי חתול (וכלב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון אלרגיה בזמן התקף, אפשרי ?
    מיק
    13/02/2011

היי

אני אלרגית מאובחנת כבר הרבה שנים, בבדיקה של השריטות נמצא ארגיה לאבק, חתולים וכל מיני עצים, כל מה שבודקים בבדיקות הרגילות.
    בחודשים האחרונים יש לי התקפי אלרגיה דווקא כשאני... בעבודה ! עובדת במשרדים רגילים וכו'. הענין הוא שההתקפים לא קבועים לאורך התקופה אלא מתחילים בפתאומיות ובעוצמה חזקה במיוחד, אני הולכת הבייתה, לוקחת אהיסטון (שום דבר אחר לא עובד אצלי) ויום אחרי זה הכל בסדר. כעבור כמה ימים/שבוע - חוזר על עצמו.

אם אני אגיע למרפאת אלרגיה בזמן התקף - האם יש דרך לברר למה אני אלרגית ? ובמילים אחרות, האם אפשר רק לבדוק אלרגיה למשהו מוגדר מראש (למשל העלתי מחשבה על אלרגיה לסוסים ואז בדקו ומצאו שאכן כך) או שאפשר לזהות אלרגיה שלא ידוע למה במצב התקפי ?

תודה מראש
    מיכל

הוספת תגובה

• אבחון אלרגיה בזמן התקף, אפשרי ? - תגובה

ד``ר בן רנר
    17/02/2011

שלום מיכל
    ניתן לבדור מתי שתרצי ובלבד שלא תקחי אנטיהיסמיניקה לפחות 5 ימים לפני כן .במידה ואת נוטלת אהיסטון מספיקם יומיים ללא תרופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לאחר לידה
    רחלי
    12/02/2011

שלום. אני כחודשיים לאחר לידה. מעולם לא הייתי אלרגית לשום דבר. לפני חודש היתה לי תקרית של שלשול פתאומי ומיד לאחר מכן התחילה להתפתח אורטיקריה. פניתי למיון וקיבלתי דקסקורט 20 וכן אהיסטון. לפני יומיים התופעה חזרה על עצמה והאורטיקריה היתה חזקה יותר. עלי לציין שלא נחשפתי לשום מזון חדש או יוצא דופן. האם יכול להיות שפיתחתי אלרגיה למשהו שבעבר לא הייתי אלרגית אליו?
    האם יכול להיות שמזון מסוים פעם יגרום לתקרית כזאת ופעם אחרת לא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לאחר לידה

הוספת תגובה

• אלרגיה לאחר לידה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    12/02/2011

שלום רחלי,
    אורטיקריה בד"כ אינה קשורה לאלרגן ספציפי, למרות שתמיד במקרים כאלה קיים חשש לאלרגיה לאלרגן סביבתי או מזון.
    תפני לאלרגולוג לבדיקת אלרגיה להתאמת טיפול, התופעה יכולה להימשך גם מעבר למספר ימים\שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת אלרגית
    זיוה
    12/02/2011

שלום,
    בני בן 4 ,סובל כמעט כבר חצי שנה מנזלת מימית שקופה לאורך כל שעות היום והלילה.
    רופאת הילדים +א.א.ג טוענים שמדובר באלרגיה שלא ניתנת לבדיקה בגיל הזה והטיפול המומלץ הוא סירופ איריוס.
    האם נכון?? הילד מאוד מתוסכל וכך גם אנחנו...

אודה על התשובה,

זיוה

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת אלרגית

הוספת תגובה

• נזלת אלרגית - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    12/02/2011

שלום זיוה,
    ניתן ומומלץ לבצע בדיקת אלרגיה אצל אלרגולוג ולמצוא למה הילד אלרגי. גם בגיל 4 אפשר לאבחן אלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות-אלרגיה לאופטלגין
    שני
    12/02/2011

לאחרונה(בחצי שנה האחרונה) התחלתי לפתח אלרגיה או רגישות לאופטלגין.
    יש לציין שלפני זה הייתי נוטלת כשהייתי צריכה ולא היה קורה כלום.
    האלרגיה-רגישות מתבטאת בהתחלה בקוצר נשימה,ואח"כ בגירודים בכל הגוף.(כבר פעמיים נטלתי את הכדור עד שהבנתי שזה הגורם,בד"כ אני לוקחת שני כדורים כדי שישפיעו ובמקרה,או יותר נכון במזל נטלתי רק אחד והתגובה הייתה חריפה מאוד גם ככה.)

איך אני מבררת למה אני עוד אלרגית,או מה בתרופה עצמה הוא הגורם לתגובה הזו...
    ואיך זה יתפתח פיתאום..?

תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות-אלרגיה לאופטלגין

הוספת תגובה

• רגישות-אלרגיה לאופטלגין - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    12/02/2011

שלום שני,
    פתחת רגישות לאופטלגין, זה קורה לעתים קרובות.
    מעכשיו אסור לך לקחת אופטלגין.
    מותר נגד כאבים וחום לקחת אקמול או דקסמול,
    לגבי תרופות נוספות ממשפחת NSAIDS (כמו אופטלגין) כמו נורופן, אדקס, ארטופן, איבופן, וולטרן, נקסין: אין וודאות. יתכן שתגובת רגישות זאת תתפתח גם כלפי אלה.
    מומלץ להיזהר מאוד מתרופות מסוג NSAIDS.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה למשחות
    migo
    11/02/2011

שלום, אני מטפלת בספורטאים בעזרת משחות כגון בנגיי (בעיקר) וטראומיל על בסיס כמעט יומיומי, האם יתכן כי פיתחתי אלרגיה לבנגיי- עיטוש ונזלת? האם ידוע לכם על השפעה מצטברת של החומרים הפעילים במשחות טיפול בגופם של המטפלים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה למשחות

הוספת תגובה

• אלרגיה למשחות - תגובה

ד``ר בן רנר
    11/02/2011

שלום
    הרגישות אצל מעסים מתבטאת דווקא כפריחות בידים.הריח יכול להשפיע על האף וייתכן ויש ספיגה מסוימת של החומרים מרחיבי כלי הדם דרך עור הידים.גשי להבדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    no name
    11/02/2011

שלום,

בשנים האחרונות בכל פעם שאני אוכלת דגים(חוץ מטונה) יש לי ריח רע מהנרתיק.
    שאלתי מישהי והיא אמרה לי שאין קשר בין הדברים אך אני יודעת בוודאות שזה קורה אך ורק לאחר אכילת דגים.
    רציתי לדעת האם זו יכולה להיות סוג של אלרגיה??

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר בן רנר
    11/02/2011

שלום
    לא סביר אך הריח מגיע דווקא מהשתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

no name
    11/02/2011

למה זה קורה ומה אפשר לעשות?
    תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר בן רנר
    11/02/2011

ראשית צריך להוכיח את זה.הכליה היא פילטר והריח נעלם בחלקו אך נשאר . למעשה אנני נתקל בתלונות רבות כאלה.לכן צריך להוכיח ע"י אכילת טונה בצורה לא מודעת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר בן רנר
    11/02/2011

ראשית צריך להוכיח את זה.הכליה היא פילטר והריח נעלם בחלקו אך נשאר . למעשה אנני נתקל בתלונות רבות כאלה.לכן צריך להוכיח ע"י אכילת טונה בצורה לא מודעת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה חריפה המשך.
    מלי
    10/02/2011

מה שם הסירופ במינון נמוך שאפשר לתת לי ?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה חריפה המשך.

הוספת תגובה

• אלרגיה חריפה המשך. - תגובה

ד``ר בן רנר
    11/02/2011

לורטדין איראוס וטלפסט(נכנס לשיווק כסירופ לא בסל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה חריפה.
    מלי
    10/02/2011

אני אלרגית לאבק ויש לי שלל של תופעות אלרגיות חריפות בעור ובדרכי הנשימה.ניסיתי טלפסט 180 מ"ג וגרם לי לתגובה אלרגית סיסטאמית.לאחר בירור אצל אלרגולוג רופא פנימי.קיבלתי אריוס 5 מ"ג והרופא אומר שהאריוס יותר חזק מהטלפסט. אני משתמשת במשחות סטוראידיות כבר חודשיים כל יום ללא שיפור בעור.ובמשאף ונטולין!
    .
    קיבלתי לורטאדין כדורים 10 מ"ג ללא מרשם. האם זה אפשרי לחתוך את הלורטאדין לחצי כדור בכדיי להפחית את המינון ?
    או האם ישנה תרופה של ילדים ?בכד

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה חריפה.

הוספת תגובה

• אלרגיה חריפה. - תגובה

ד``ר בן רנר
    10/02/2011

שלום.אי אפשר לחתוך את הכדורים אך יש סירופ וניתן לשנות את המינון לפי הצורך.איראוס וטלפסט זהים בעצמתם עם השפעות איניבידואליות בלבד. אין מקום להיסטריה צריך טיפול נכון ומעקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימונולוגיה
    אא
    09/02/2011

שלום
    אני בחור בן 40. ללא מחלות ידועות.משקל 60 גובה 1.77. עובד בהייטק.
    כל בדיקות הדם בעבר תקינות. מזה כשנתיים סובל מדי פעם מתקופות של חולשה ועייפות לא מוסברת ( ללא חום ) והרופא אמר שזה אולי מתסמונת העייפות הכרונית.
    חוץ מזה אין בעיות. יש תקופות שהמצב יותר טוב.

לפני חודשיים הרגשתי שורף בפה והופיעו בחיך העליון כמה כתמים.
    רופא פה הגיע למסקנה שזה קנדידיאזיס. נתן לי טיפול זה חלף אבל חזר לאחר חודש
    ולאחר טיפול נוסף בינתיים זה חלף.
    השבוע הופיע שם כתם אחר ולטענתו זה לא ברור ואולי אריתמה מולטיפורמה מוגבלת מאוד לאיזור החיך כתגובה של מערכת החיסון לקנדידיאזיס והטיפול בתרודנט ואורקורט.
    המליץ לעקוב. הפה גם קצת יבש.
    היות ולדבריו לא שכיח לראות קדנידיאזיס באדם בריא המליץ לרופא המשפחה לעשות בירור. מעבר לזה אין תופעות חריגות אחרות. היה חום כיומיים פעמיים בחצי השנה האחרונה.
    רופא המשפחה בדק לי ספירת דם, כימיה, שקיעת דם, TSH ANA, סוכר, שומנים וכו'
    ואפילו HIV והכל תקין.
    והפנה אותי ליתר בטחון לאימונולוג בבי"ח.
    האימונולוג בדק אותי ונראיתי לו בריא ולדעתו זה משהו מקומי בפה אבל ליתר בטחון
    נתן לי בדיקת תת אוכלוסיות של IGG. נקבע תור לעוד כחודש.
    קיבלתי היום את התוצאות ונראה לי שיש בעיה... אשמח לדעתך...

IGA 312 הנורמה 70-400
    IGM 120 הנורמה 40-230
    IGG 1310 הנורמה 700-1600 MG/DL

IGG1 673 ( הנורמה 405-1011 )
    IGG2 549 ( הנורמה 169-786 )
    IGG3 34 ( לא כתוב נורמה )
    IGG4 78 ( הנורמה 3-201 )
    כל הערכים ב MG/DL

קראתי בויקיפידיה שהיחס הנורמלי בין תת הקבוצות של IGG הוא
    IGG1 -- כ 65 אחוז---- אצלי חישבתי זה כ 50 אחוז
    IGG2 --- כ 23 אחוז--- אצלי חישבתי כ 42 אחוז
    IGG3 כ 7 אחוז-- אצלי חישבתי כ 2.5 אחוז
    IGG4 כ 4 אחוז-- אצלי חישבתי כ 6 אחוז

לפיכך, המשקל של IGG1 ו IGG3 נמוכים מהנורמה
    והמשקל של IGG2 IGG4 גבוהים מהנורמה.
    האם הבנתי נכון?
    אם זה כך האם זה מעיד על זה שיש לי בעיה במערכת החיסון או בעיה אחרת?
    רופא המשפחה שלי אמר שלא בקיא בזה ולחכות לאימונולוג... זה עוד חודש.

מה דעתך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אימונולוגיה

הוספת תגובה

• אימונולוגיה - תגובה

ד``ר בן רנר
    10/02/2011

שלום
    אין בעיה! בדיקות תקינות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת קבוצות של IGG

אא
    11/02/2011

תודה על תשובתך

האם לעובדה שמשקל התת קבוצות של IGG אצלי שונה מהנורמה
    אין משמעות רפואית?
    למשל IGG1 נמוך יחסית כ 50 אחוז לעומת נורמה של 60-70 אחוז מה IGG
    IGG1 IGG3 נמוכים באופן יחסי
    IGG2 IGG4 גבוהים באופן יחסי

מה דעתך?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת קבוצות של IGG - תגובה

ד``ר בן רנר
    11/02/2011

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת אלרגית ורגישות למזון
    מיכל
    09/02/2011

אני בת 24 ולפני כשנה התחלתי לסבול מנזלת והתעטשויות. זה בא לידי ביטוי בנזלת שקופה והתעטשויות תכופות, כאשר יש ימים שפתאום יש לי נזלת ללא הפסקה והתעטשויות רבות המלוות בגרד באזור האף ,כל אלה גורמים לי לחוסר נחת וומקשים על התפקוד שלי. ביקרתי אצל אלרגולוג שעשה לי את הבדיקות של העור, בהם נמצא שאני לא אלרגית לחומרים שנבדקו.
    המשכתי טיפול אצל רופא אף אוזן גרון שנתנן לי ספריי לאף . הספריי באמת הקל על הנזלת.
    הפסקתי את השימוש בספריי בעיקר כדי לנסות להבין מה גורם לי לאלרגיה וע"י כך למנוע מגע עם הגורם.
    ביצעתי בדיקת דם של רגישות למזון, שבה התגלתה שאני רגישה לביצים, חלב,סויה,חרדל פיסוקים ואננס.
    בחודש האחרון נמנעתי מאכילת כל הגורמים האלה ואכן הרגשתי הקלה מסויימת, עדין הייתה לי נזלת אבל לא היו התקפים, כלומר בהחלט הרעשתי שהנזלת לא מפריעה לי ביומיום.
    הגילוי הזה גרם לי להיות מאוד אופטימית שאולי מצאתי את הגורמים אליהם אני אלרגית אך השבוע הייתה החמרה באלרגיה שלי

השאלה היא
    1. האם יכול להיות שרגישות למזון תבוא לידי ביטוי בנזלת אלרגית? (כי אני מכירה שזה בדרך כלל מופיעה ככאבי בטן או פריחה)

2. האם יכול להיות שאני מפתחת רגישות לעוד מזונות כי בשבוע האחרון התחלתי שוב להרגיש את האלרגיה בצורה חריפה שמקשה מאוד על התפקוד שלי. ?

תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• נזלת אלרגית ורגישות למזון - תגובה

ד``ר בן רנר
    10/02/2011

שלום
    הנזלת שלך אינה נזלת אלרגית! לתבחיני המזון בבדיקת הדם אין כל קשר לאלרגיה והם ביטוי של מגע עם המזונות הללו ותו לא.(כל זה בהנחה שאכילתם לא גורמת לבעיה מיד אחרי אכילתם)זו הסיבה שגם אם תצומי לא יהיה שינוי מלבד שינוי זמני הנגרם גם ממתן תרופת דמה(אינבו) המשיכי בטיפול התרופתי ומעקב.או באאג או באלרגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה