מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיניים נפוחות אחרי אכילת אפרסקאנונימי26/08/2017
אתמול אכלתי אפרסק אחרי הרבה זמן שלא אכלתי והיום קמתי בבוקר וכל העיניים שלי נפוחות והלחיים והצוואר והאוזניים אדומים ומגרדים ואני לא יודעת ממה זה.. מה לעשות במצב כזה ואם מישהו יודע מה זה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרסק
ד``ר בן רנר27/08/2017שלום
סביר שפתחת רגישות לאפרסק .ניתן לאשר את האבחנה בבדיקת אלרגיה .
גש למרפאה האלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה נפוחה בבוקר האם אלרגיה או יתוש?דיאנה08/08/2017
היי בעלי התעורר הבוקר עם שפה נפוחה מאוד והפנים קצת מתעפתות לו, לא יודעת עם זאת אלרגיה או יתוש הרפס אין מצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בשפתיים
ד``ר בן רנר27/08/2017שלום זוהי תגובה אלרגית .פנו למרפאה לבדיקה .הסיבות מרובות ויש לבדוק את הסיבה לאלתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות בפנים
ד``ר יורם פייטלסון17/06/2020מציע להגיע לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להשתמש במקסיטרול לעיניים אם יש רגישות/אלרגיה לסולפה?גילי07/08/2017
שלום לכם, אמי רגישה/אלרגית לסולפה. האם מותר לה להשתמש בתרופת עיניים בשם maxitrol 3.5 gr.?
מרכיבים פעילים בתרופה מקסיטרול משחת עיניים
חומר פעיל מינון
'DEXAMETHASONE 1 MG/G'
'NEOMYCIN AS SULFATE 3500 IU/G'
'POLYMYXIN B SULFATE 6000 IU/G'
תודה רבה! גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקסיטרול
אם אין רגישות למרכיבי המשחה נאומיצין ופולימיקסין אין מניעה להשתמש .ניתן לבצע בדיקה מקדמית .במרפאה אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומים על העור בעורףהילה03/08/2017
היי, לבעלי הופיעו כתמים מוזרים על העורף והכתפיים.. צירפתי תמונה
אשמח אם תעזרו לי להבין מה זה אומר? ואיך מטפלים בזה?
התור הקרוב רק בחודש הבא...
תודה ;)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום זו תגובה עורית לחומר מסוים . ניתן לברר במרפא ...
ד``ר בן רנר27/08/2017שלום זו תגובה עורית לחומר מסוים . ניתן לברר במרפא אלרגית .נצלי את האפשרות של הביטוח המשלים (כללית) ובמידה ואת במכבי ישירות למרפאה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כל אלרגיה לאגוזים נחשבת מסוכנת ?שרה01/08/2017
האם כל אלרגיה לאגוזים (לוז) היא אלרגיה מסכנת חיים ?
האם חשיפה הדרגתית לאגוז בכמויות מזערייות לאורך זמן, נותנת סיכוי לרפא את האלרגיה ?
ומנגד, שמעתי שיש כאלה שככל שנחשפו יותר, האלרגיה החמירה, האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאגוזים
במקרה של רגישות לאגוזים אין לחשוף לאגוזים כלל .חשיפה הדרגתית (אם בכלל)נעשית רק במרפאה אלרגית מיועדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למגע בעץ תאנהמרים30/07/2017
בני שיחק ליד עץ תאנה וחזר עם שפה עליונה נפוחה באופן מבהיל,בצורה שעיוותה את כל פניו. הנפיחות נעלמה לאחר מספר ימים. הוא איננו אלרגי לשום דבר שידוע לי,ואף אוכל תאנים בעונה. מה הגורם להתנפחות השפה, וממה עליו להיזהר בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות מתאנה
ד``ר בן רנר31/07/2017שלום
זו תגובה נפוצה של רגישות למגע לשרף התאנה באור השמש.
התופעה נצפתה גם בחשיפה לשרף המנגו ,סלרי ועוד .התופעה למעשה מן כוויה המתרחשת בתיווך השמש למגע העור עם השרף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגית לעקיצה או נשיכה של חרק/עכבישנעמה28/07/2017
שלום רב
לפני יומיים נעקצתי ממשהו שלא ברור מהו.. אני חושבת הרגשתי את העקיצה אך לא ראיתי מה עקץ. באיזשהו שלב (לא בטוחה כי בעצם לא בטוחה מתי נעקצתי) הרגשתי גירוד קל ובליטה בירך. כשהסתכלתי ראיתי סימן אדום נפוח גדול מאוד ובאמצע סימן עקיצה/נשיכה כהה יחסית. למחרת התפתחה אצלי פריחה כמעט בכל הגוף, בזרועות בבטן, בגב, בחזה.. ונקודת העקיצה הפכה כואבת. למחרת הפריחה בידיים ובבטן השתפרה ( אך לא נעלמה) אבל נראה שהפריחה ממשיכה ופתאום הופיעה ברגליים ובעוד מקומות. ראיתי שני רופאים בימים אלה שלא ידעו לאבחן בדיוק מה עקץ ואמרו לקחת אלרגיקס.
מדובר בעצם בתגובה אלרגית מערכתית נכון? האם העקיצה נשמעת כמו עקיצת עכביש? האם זה אומר שאם אעקץ שוב עשויה להיות תגובה מסכנת חיים?
כרגע המצב הוא שמקום העקיצה כואב והפריחה סהכ במגמת שיפור אך קיימת. כיצד נכון להמשיך טיפול? האם עליי לפנות לרופא עור? לרופא לאלרגיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה
תגובות כלליות נגרמות בד"כ מדבורניים .עכביש גורם לתגובה מקומית.בלי לזהות את החרק קשה להתקדם.בכל זאת פני לבצע תבחינים לעקיצות דבורנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות אלרגיה לחלב פרה בעקבות חשיפה מוקדמתאלעד27/07/2017
שלום,
רציתי לשאול אם בעקבות חשיפה קצרה ביותר לחלב פרה/תמ"ל בימים הראשונים לאחר הלידה ובהמשך הזנה בחלב אם בלבד, עשויה להתפתח אלרגיה לחלב פרה במפגש הבא איתו, כעבור מספר חודשים? ואם כך, האם מומלץ לחשוף את התינוק מדי יום לכמות קטנה של תמ"ל בנוסף להנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב
ד``ר בן רנר31/07/2017אכן הרגישות לחלב מתפתחת אחרי חשיפה. מה שאתה מציע הוא מן חיסון שלא מקובל לעשותו אלא לרגישים לחלב וגם אז אחרי גיל חמש. שנים וגם אז תוך בקורת.אם התינוק אינו רגיש לחלב מתן תמ"ל חלבי בהדרגה או לא ,לא ישנה דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאנטיביוטיקה ונטילת ציפרודקסדליה הורביץ25/07/2017
אני אלרגית לתרופות אנטיביוטיות אלה: פניצילין, רספרים, דוקסילין ואריתרומיצין. האם בציפרודקס יש מרכיב שעלול להזיק לי מבחינה זו? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאנטיביוטיקה
ד``ר בן רנר31/07/2017התרופה לא נכללת בתרופות אלה והיא ממשפחת הקינולונים שלא דומה לקבוצות האחרות
בברכה
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת 9 שני מאלרגיה ל-ppdכוכית25/07/2017
בוקר טוב! שמי כוכית אני בת 60 ומזה 9 שנים אני סובלת מאלרגיה ל-ppd ומקבלת פרדיזון. צובעת בצבע לשיער שחור מיוחד אשר נמצא על השיער 5 דקות ובכל זאת מתגרדת. ניסיתי כדורים אחרים אך הם לא עזרו לי, והתגרדתי בטרוף.
כרגע המליצו לי עלן צבע לשיער "ECOLOGIX" מחברת ביוטי קאר ללא אמוניה וחמצן. האם ניתן לצבוע בצבע זה ללא חשש.
ממש אודה לעזרתכם הדחופה. חסן כוכית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לצבע שחןר
ד``ר בן רנר31/07/2017שלום אסור להשתמש בצבעם המכילים פיפידי.ניתן להשתמש רק בצבעים בהירים אין להשתמש ולקחת סטרואידים זו לא שיטה. הרגישות תלך ותחמיר בחשיפות חוזרות .את יכולה לנסות צבע חדש ע"י הגבה על עור האמה למשך 48 שעות ולהתרשם מתגובה. עדיף שתעשי זאת במרפאה אלרגית מחשש לתגובה. אשמח לעזור
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בהריון ונטילת אלרג'יקסלימור23/07/2017
שלום,
אני בשבוע 14 להריון וסובלת מאד מאד מאלרגיה. זה מתבטא בעיקר בנזלת ואף סתום.
אני רוצה לוודא אתכם שמותר לקחת אלרג'יקס בהריון ולשאול אילו עוד טיפולים מותרים ויכולים לעזור לי.
תודה רבה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיהסטמיניקה בהיריון
ניתן לקחת אלרג'יקס ללא חשש כנ"ל גם איראוס.
אין לקחת טלפסט.תרסיסים לאף מותרים.
יש לעבור יחד עם זאת ברור אלרגי מקובל
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה מציקה ומתמשכת כמה שניםניצן20/07/2017
שלום, אני סובלת מאלרגיה כבר כמה שנים. זה מתבטא בנזלת דלילה ומרובה, אוזניים נסתמות, אף סתום, עיטושים רבים. כל זה רק כשאני בבית ובעיקר באזור שפונה לחזית הבית, שם יש גינה קטנה ובה עץ ליים /לימון ירוק גדול ועוד צמחים קטנים בודדים.
אציין גם שיש לנו חתול בבית כבר תשע שנים.
האם יתכן שאני אלרגית לעץ הליים? לחתול? איך בודקים את זה? מה עושים כדי לפתור את הבעיה המציקה הזאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה כרונית
ד``ר בן רנר23/07/2017שלום יש לבצע תבחינים אלרגים ולחפש את הגורם
אוכל לפגוש אותך במרפאתי ליעוץ
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחומרי טקסטיל ופריחות עציםארז19/07/2017
שלום דר
אני סובל כבר שנה שנה מגירוי בקצה הפין במשך כול היום .הכול יתחיל לאחר דלקת בדרכי השתן שהיה לי . עברתי אורולוגים ורופאי עור הכול תקין גם מחלות מין שנבדקו בקופת חולים .
עשיתי בדיקת טלאי ונמצא שאני אלרגי לחומרי טקסטיל +1 ולפריחות עצים גם +1
באופן קל נאמר לי
נאמר לי ללבוש רק תחתון לבן 100 אחוז כותנה ולא להשתמש בשום אבקת כביסה או מרכך גם לא סבונים למינם . וקיבלתי אריוס פעמיים ביום
שאלתי 1 . האם לדעתך יש קשר בין האלרגיה לגירוד
2. תוך כמה זמן האריוס משפיעה בערך
3. איזה סבון אני יכול לקנות ללא חומרים ניסית את של ירדן וממש יביש את המקום וגירד יותר
אני בן 45 נשוי + 3
מקבל אלטרולט ופרמיקסון לפי המצלת אחד האורלוגים שאמר תנסה אולי יעזור
תודה רבה וסליחה על הנושא האינטימי אבל ממש סובל מגירוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד אינטימי
ד``ר בן רנר23/07/2017שלום
לדאבוני גירוי במקום זה אינו תופעה אלרגית . טיפול מקומי יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיהוקים נמשכים לאחר קבלת קורטיזוןניב19/07/2017
שלום,
בשני מקרים בעבר קיבלתי קורטיזון שלאחריו שיהקתי כל כמה שניות במשך כשלשה ימים. פעם אחת לאחר קבלת זריקת קורטיזון במרפק היד, ולאחרונה לאחר קבלת קורטיזון בזמן ניתוח אנדיוסקופיה שעברתי בברך.
אני אמור לעבור בחודש הבא ניתוח לפרוסקופיה לתיקון בקע סרעפתי ורפלוקס. אני כמובן מאד חושש מהשיהוקים שיהיו לי כנראה שוב לאחר הניתוח כתוצאה מקבלת קורטיזון במהלך הניתוח. החשש שלי שהשיהוקים התכופים עלולים להזיק לסרעפת שעברה ניתוח. מה עושים? האם יש איזו שהיא תרופה שאוכל לקחת לפני הניתוח ולאחריו (כמו נגד אלרגיה למשל) ושתמנע את תופעת השיהוקים לאחר קבלת הקורטיזון בזמן הניתוח?
תודה,
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהוקים
ד``ר בן רנר23/07/2017שלום
השיהוק נובע מגירו עצב הסרעפת. הבקע הוא כנראה הסיבה ולא הסטרואידים
לדאבוני זו לא אלרגיה ברת טיפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת אלרגיה לבוטנים ירדהלילך17/07/2017
שלום
בני בן השנתיים אלרגי לבוטנים.
בשנה שעברה ערכנו בדיקת דם והתוצאה הייתה ערך של 8.23
היום ערכנו שוב בדיקת דם והרמה הייתה 3.6
רמת האלרגיה ירדה, מה זה אומר?
האם יש סיכוי שעד גיל 3 האלרגיה תחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת נוגדנים ירדה
ד``ר ולרי טפליצקי18/07/2017שלום רב. רמה של נוגדנים ירדה -זה סימן טוב. יתכן והרמה תמשיך לרדת ואולי אלרגיה תחלוף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)