מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף אלרגיה לילדה בת 6גיאן28/12/2017
שלום
הבת שלי 6 שנים התעוררה אתמול עם נפיחות בשפה ובלחי ימין. הרופאה נתנה לה תרופה בשם לורתרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בלחי
ד``ר בן רנר28/12/2017שלום
טוב עשתה הרופאה . לאחר שהכול יחלוף תוכלי לפנות לברור הסיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור למרפאת אלרגיה
גיאן28/12/2017תודה על המענה המהיר.
שאלה אחרת...רציתי לקבוע תור למרפאת אלרגיה אבל התור האחרון בחודש יוני. האם אני חייבת לתת לה אותה תרופה למשך חצי שנה? עד התור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור
ד``ר בן רנר05/01/2018שלום
מפליא שהתור ניתן לעוד חצי שנה ? זה לא סביר . לשם כך יש ביטוח משלם או מרפאות קהילה אחרות .את התרופה את יכולה להפסיק שהתלונות חלפו .אך רצוי להתייעץ עם האלרגולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרים מתאימים לאלרגיה לקטון CGבני28/12/2017
מתברר לי שאני אלרגי לקטון CG
אודה מאוד למי שיכול לשלוח לי רשימת מוצרי טיפוח וניקוי שאינם מכילים קטון
מוצרי קוסמטיקה ואיפור
סבונים ומוצרים לשיער
חומרי ניקוי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקטון CG
ד``ר ולרי טפליצקי28/12/2017שלום רב
לא קיימת רשימה שאאתה מבקש. קטון CG נמצאה ברשימת במרכיבים בשם METHYILISOTHIAZOLINONE וMETHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE,
חפש שמות אלה ברשימת מרכיבים בשמפו,סבון, קרמים, מגבונים. בד"כ אני ממליץ שימוש בתוצרת ניוואה ושוורצקופ , הם לא משתמשתים בד"כ בחומר משמר הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקטון cg ומוצרים שאינם מכילים טקוןנטלי22/12/2017
היי, אני אלרגית לקטון.
רציתי לדעת אם אפשר לקבל רשימה של מוצרים שלא מכילים קטון. בעיקר- שמפו, סבון גוף, קרם פנים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטון
ד``ר בן רנר22/12/2017לדאבוני לא .חפשי ברשת או תעברי על הפורום .נתנו תשובות אין ספור בנושא הקטון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנק מאכילת מתוק וקושי בבליעהמתוק22/12/2017
שלום,
לעיתים כשאני אוכל מתוק (זאת יכולה להיות קוביית שוקולד, סוכריה, דבש או כל דבר מתוק) אני מרגיש שאני ממש נחנק וקשה לי לנשום למספר שניות.
בנוסף, עם או בלי קשר, לאחרונה אני מרגיש לעיתים קושי בבליעת אוכל; כשזה קורה אני מרגיש מעין תחושה מוזרה שהגוף לא מסונכרן עם הזמן שבו צריך באמת לבלוע את האוכל ואני מרגיש שאני כמעט נחנק בגלל זה.
איך ניתן לאבחן ממה נובעות התופעות (במיוחד בגלל שזה קורה לעיתים ולא באופן קבוע)?
האם ייתכן ואלרגיה כלשהי?
מה ההמלצה לבירור או טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנק
ד``ר בן רנר22/12/2017שלום
קרוב לוודאי שלא מדובר בתופעה אלרגית .אין "רגישות" למתוק .במידה ויש לך קושי בבליעת מזון יש לפנות למומחה גסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצות ופריחה בבטן לילדה בת 3.5אירה21/12/2017
שלום רב,
לפני מספר ימים הבת שלי התחילה לסבול מעקיצות מרובות בכל הגוף עם גרד. רופא ילדים טען שזה דומה לעקיצות סקביאס ונתן משחה בשם duo- scanib. מרחנו על כל הגוף, זרקנו סדינים וכל השמחות נשלחו למכבסה. העקיצות פחתו. יום למחרת ניגשנו לרופא עור שאמרה שאלה לא עקיצות סקביאס אלא של משהו אחר ונתנה לנו משחה אלוקום, שגם אותה מרחנו כבר פעמיים. יש הטבה בעקיצות. כמו כן לפני יומיים התחלתי לתת לה ויטמין C בסירופ לפי ההוראות כפית ביום. יום למחרת הופיעה פריחה על הבטן, שאין לה דמיון לעקיצות שהיו. דומה לפריחה אלרגית. אני מבינה שהסיפור מורכב, אבל הייתי חייבת לתת לך את הרקע. השאלה שלי האם זו יכולה להיות תגובה לויטמין C. אנחנו עוד כמה ימים טסים לחול לשבועיים. איזה תכשירים לדעתך צריך שיהיו איתנו בחול? המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד``ר בן רנר22/12/2017שלום הסיכוי שש לילדה גרדת אפסי. אך צריך לראות ע"מ לאבחן .קחי אתך אנטיהיסמיניקה (לורטדין סירופ ניתן לקנייה לא מרשם )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות יומיים לאחר תבחיני עוראלונה20/12/2017
שלום. בתי בת ה 3 עשתה תבחיני עור לגילוי אלרגיות שונות והכל יצא תקין. לאחר יומיים לפתע התנפחה אחת מהנקודות והיא מתלוננת על גרד באזור.
מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד באזור התבחינים
ד``ר בן רנר20/12/2017שלום
זו תגובה מאוחרת שמצביעה על תגובה אלרגית מושהית . יש לבדוק איזה חומר נבדק ומה המשמעות . בדך כלל התגובות המידיות רלוונטיות ולא המאוחרות אך יש לבדוק כל דבר לגופו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבחיני עור גרד
ד``ר בן רנר22/12/2017לאחר יומיים אין לדבר בד"כ משמעות אך רצוי לדעת מה החומר שנבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת אלרגיה לדבוריםסיגל גולדמן13/12/2017
בבדיקת דם:honey bee venom l1 -0.1
מה משמעות תוצאה זו? האם מעידה על אלרגיה לדבורים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבורים
ד``ר בן רנר18/12/2017שלום תגובה שלילית אין רגישות
דר' ורנר
נב. רצוי להשלים תבחיני עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בעור כבר שנהזהבית12/12/2017
עשינו בדיקות אלרגיה . משהו יכול לעזור באבחנה ?
מצב בדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד``ר בן רנר12/12/2017שלום קשה לי להבין למה אתם לא פונים לרופא שהפנה לבדיקות ,הוא אמור לתת לכם תשובות .בכל מקרה הבדיקות תקינות.
תחפצו תוכלו לפנות למרפאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות IGE לאחר זולאיירעומרי10/12/2017
הובחנתי במשך כ 9 חודשים באורטיקריה כרונית ספונטנית קיבלתי זריקות זולאייר וב"ה הזריקות עוזרות , עשיתי בדיקות דם לאחר כ-3חודשים אבל בדיקת הIGE ירדה מ340 ל260 ב3 חודשים השאלה האם המצב נשאר אותו דבר והזריקה רק מעכבת ? או שזה עוזר אני אובד עצות בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת XOLAIR
ד``ר בן רנר12/12/2017שלום
למה להיות אובד עצות .הזריקה עוזרת וזה העיקר .לרמת הIGE באורטיקריה אין שום קשר והזריקה ניתנת במינון קבוע ללא קשר לIGE.שונה הדבר באסטמה בה מתחשבים ברמה. בכל מקרה לאחר טיפול בXOLAIR אין לערכי הIGE כל משמעוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לשמן סיץ זו סיבה לאורטוריקה? האם יש מצב שזו טעות?שירן09/12/2017
היי. במשך כחצי שנה אני סובלת מפריחה שנקראת אורטוריקה, לאחר בדיקת דם רופא המשפחה אמר שיש לי אלרגיה בעוצמה גבוהה למשהו, באמץ כדורים נגד אלרגיה מפסיקים את הפריחה. כשהגיע התור שלי לבדיקת סיבת האלרגיה הקופה בדק במין דוקרנים כאלה ביד ולאחר מכן אמר לי שאני אלרגית לאבק ולזיתים בעיקר לשמן זית . העניין הוא שכל חיי אכלתי זיתים או שמן זית וממש הופתעתי שזו האלרגיה שלי , האם יכול להיות שפתאום בגיל 27 נהייתי אלרגית לזה? יש מצב שהבדיקה טעתה?
האם זו בהכרח הסיבה לאורטוריקה או שיכולה להיןת אלרגיה למשהו אחר שהבדיקה הזאת ביד לא כללה? ושאלה אחרונה האם אני אפילו לא יכולה לטעום שום דבר עם שמן סית? זו סכנת חיים או רק סכנה שתהיה פריחה? תןדה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה
ד``ר בן רנר09/12/2017שלום
את צודקת אין שום קשר בין הרגישות שנמצאה לפריחה ממנה את סובלת .הממצאים אינם רלוונטיים בכלל!
ובכלל אלה רגישויות לאלרגנים נשאפים באוויר ואין להם קשר למזון שאת אוכלת. הסיבה האורטיקריה היא מחלה אוטואימונית בה הגוף תוקף את עצמו .אוכל להיות לך לעזר במרפאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה וגרד באיזור הידיים כפות הידיים והישבןנועה30/11/2017
לפני כשלושה שבועות התחיל לי גרד ופריחה בעיקר באיזור צידי הרגליים ובמקצת בגב. אני מתעורר מדי לילה באמצע הלילה ומתגרדת מאוד בכל איזורי הגוף כולל הידיים, הצוואר וכפות הידיים. לפעמים אני קמה בבוקר ורואה פריחה בצידי הרגליים ליד איזור הישבן שם זה מופיע בדרכ ולפעמים לא. השבוע קמתי בבוקר עם נפיחות בעין. ארצה לדעת אם זוו תגובה אלרגית לעקיצה של חיה מסויימת או ..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד``ר בן רנר01/12/2017שלום
לא מדובר בעקיצות אלא בתופעה הנקראת חרלת. התופעה בד"כ שפירה אך מפריעה לאיכות חיים .יש לבצע ברור אלרגי. אשמח לעמוד לרשותך במרפאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול הכי יעיל לאורטיקריה
ענת02/12/2017התרופה האמיתית והחידה לאורטיקריה היא התרופה של
רמי מור .
תחפשי בגוגל רמי מור אורטיקריה.
לפני שאת נכנסת למעגל קסמים של תרופות לחרלת
שנקראת אורטיקריה רצוי שתדעי כי לרופא אלרגיה או רופא עור אין מה להציע לריפוי התופעתה ואת המידע הזה אני מנדבת לך כחולה לשעבר משך 7 שנים.
התרופות כרוחות בהמון תופעות לוואי שרופאי האלרגיה לא ימהרו לנדב לך את המידע לגביהם.
תלכי לטיפול שהמלצתי לך וטוב שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגים אלרגיה ואכילת גלטיןרינת26/11/2017
הי אני אלרגית לדגים
אבל אכלתי מוצרים המכילים גליטין דגים והכל ניה בסדר
האם ניתן לצרוך גלטין דגים טהור או שזה בעיתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'לטין
ד``ר בן רנר27/11/2017שלום
ג'לטין נעשה מרסק עצמות וסחוס בעיקר .אין בעיה לצרוך ג'לטין
והיות וכבר אכלת ללא תגובה קיבלת את התשובה .בתיאבון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אלרגית ובנוסף גירודים באוזנייםיוכי20/11/2017
שלום לך,
אני סובלת מאלרגיית נזלת כרונית המתבטת גם בנחירות,וכן נהייה לי גירוד באוזניים
עשיתי טסטים לבדיקת אלרגיות וכן טסט מוגבר לבדיקת אבק.ויצא שלילי,
1.מה לדעתך אני צריכה לעשות או ממה זה?
2.הציעו לי לעשות דיקור סיני
3. קראתי על מעבדה WLAB מרכז מעבדות בהרצליה פיתוח לבדיקת אלרגיה של עד 270 מזונות,
הבודקת נוגדני lgG האם הם אמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת כרונית
ד``ר בן רנר22/11/2017שלום
ראשית לבדיקות האלה אין כל משמעות ואינם מצביעים על קיום או אי קיום תופעות אלרגיות. לנוגדני IGG אין כל משמעות. יש לבדוק נוגדני IGE אותם מבצעים בכל קופות החולים . לדאבוני היות ולא נמצאו אצלך תבחינים חיוביים בצעי את בדיקת הIGE ואם שלילי פני לאאג. בדיקור סיני אין כל תועלת מלבד למבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת כרונית
ד``ר בן רנר22/11/2017שלום
ראשית לבדיקות האלה אין כל משמעות ואינם מצביעים על קיום או אי קיום תופעות אלרגיות. לנוגדני IGG אין כל משמעות. יש לבדוק נוגדני IGE אותם מבצעים בכל קופות החולים . לדאבוני היות ולא נמצאו אצלך תבחינים חיוביים בצעי את בדיקת הIGE ואם שלילי פני לאאג. בדיקור סיני אין כל תועלת מלבד למבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלרגיה למשאף סימביקול?מודאגת14/11/2017
סימביקורט
אני14/11/17 21:53
בת 41. קיבלתי טיפול במשאף סימביקול להקלה על שיעול בחשש לדלקת ריאות.כעבור זמן מה מהשאיפה הראשונה התחילו הפנים לבעור מחום וגם היו עקצוצים ונימלול.כעבור זמן זה נרגע אך התחושה לא נעימה ומרתיעה.
האם תגובה אלרגית? להפסיק מיד להשתמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאף סימבחקורט
ד``ר בן רנר22/11/2017שלום .לא תוארה תופעה דומה והמשאף בטוח לשימוש . במידה וזה קורה בשימוש חוזר הפסיקי את השימוש. מדובר במשאף מורכב המכיל שני חומרים . אפשר לבדוק חומר חומר ולהתרשם. את זה ניתן לבצע במרפאתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד במספר רב של איברים בגוףליאון14/11/2017
גירוד בראש , פנים, חזה , גב ידיים רגליים. קרה לפני מספר חודשים רופא עור אמר: יובש טיפול עם לחות ומשחה .
פסק לחודש חודשיים ומסוף 10/2017 חזר שוב. (אממנם תקופת מעבר אבל לא יובש)
הכי פחות מורגש במשך היום , בפעילות עבודה וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
ד``ר בן רנר22/11/2017שלום סיבות לעיקצוצים יש לא מעט . ע"מ לאבחן יש צורך בברור אלרגי אותו ניתן לבצע בכל מרפאה אלרגית ובמרפאתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)