מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לכלור דופק מהיר ואיטיהילה15/04/2018
שלום רב,
בעלי בחור צעיר ובריא בן 32 ללא מחלות רקע. בשנה האחרונה פיתח אלרגיה לחומרי ניקוי . בעיקר לכלור אך כנראה גם לחומרים נוספים. התסמינים שהוא חווה הם כאבי ראש,חולשה גדולה, גרון .בחלק מהפעמים הדופק שלו היה מאוד מהיר במנוחה (110-120) והוא לא הצליח לישון כל הלילה. ובזמן האחרון לאחר החשיפה לחומרי הניקוי הדופק שלו מאוד איטי (45)
יש לציין שהחשיפה היא לא ישירה, הוא בעצמו לא משתמש בחומרי הניקוי. הוא מפתח את התסמינים בשהייה בבית לאחר שהסתיים הניקוי.
מה עושים במצב כזה?
אני מאוד חוששת
תודה רבה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לכלור
ד``ר בן רנר16/04/2018שלום
התסמינים לא אופייניים .פני למרפאה אלרגית לברור .חומרי ניקוי אינם גורמים להרעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אריוס והשמנה- יש קשר?מור14/04/2018
לפני כחודשיים לאחר שלושה התקפי התנפחות רופאת אלרגיה אבחנה אורטיקריה ואנגיואדמה.
התחלתי טיפול בכדורים הנקראים אריוס. שניים ביום. ההתקפים לא חזרו אבל בחודש האחרון עליתי במשקל מעל 5 קילוגרם ללא שינוי בתזונה. האם יש קשר בין הכדור לעליה במשקל? התרופה הזאת גורמת להשמנה? מה עליי לעשות כדי להמנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איראוס והשמנה
אין קשר .האם לא קיבלת גם סטרואידים?
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאספירין שתית קלבטןדליה12/04/2018
שלום אני אלרגית לאספירין כתוצאה מזה אסמטית השאלה אם מותר לי לשתות קלבטן רוקחים אמרו שאסור לי תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלבטן ואספירין
אכן צודק הרוקח. מתן משולב עלול לגרום להרעלת אספירין
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תרסיס לאףיאיר11/04/2018
שלום
היה לי במשך כמה חודשים רצוף מצב שבו כל פעם נסתם לי נחיר אחר באף. הרופא שבדק אותי המליץ לי להשתמש בתרסיס אבאמיס. זה פתר את הבעיה.
בגלל שיש באבאמיס סטרואידים, רציתי לשאול כמה זמן אפשר להשתמש בו? חודשים? שנים?
האם צריך לעשות הפסקות מדי פעם? לכמה זמן?
והאם להמשיך שימוש באבאמיס אם אהיה למשל מצונן ומנוזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבמיס
ד``ר בן רנר11/04/2018שלום
זו תרופה סטרואידית .שימוש ארוך יכול לגרום לפגיה ברירית האף ולדמם מקומי במידה ואתה מרגיש טוב אתה יכול להפסיק ולהשתמש מדי פעם ולפי הצורך .בכל מקרה רצוי לבצע ברור אלרגי יתכן ושם נמצאת הבעיה. אשמח לעזור במרפאתי
דר ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת מרשם שדומה ללורסטיןמייקל09/04/2018
איזו תרופה במרשם היא הכי דומה בהרכבה הכימי אל לורסטין 10mg ?
מבחינתי אפילו שתהיה כמעט זהה.
לורסטין זה כדור נגד נזלת אלרגית ופריחה אלרגית של העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורסטין
ד``ר בן רנר11/04/2018שלום
תרופה נגזרת מלורסטין היא AERIUS או DESLORATADINE
דר ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הגיוני שיש לי אלרגיה לסלמון אפוי או מטוגן ולא לסלמון טרי חיישלי05/04/2018
האם זה הגיוני שיש לי אלרגיה לסלמון אפוי או מטוגן ולא ולסלמון טרי חיי תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לסלמון
ד``ר בן רנר06/04/2018חג שמח
כן בהחלט .למרות שאין הרבה מקרים כאלה יש רגישויות לחלבונים אחרים של הסלמון הגורמים לאלרגיה כשהדג מבושל בלבד ולא חיי .החלבון האלרגני העיקרי של הסלמון ( parvalbumin) גורם לרגישות בכל מצב .במקרה המיוחד שלך מדובר בחלבונים אחרים של הדג. לסיכום תאכלי רק טרי או בכלל לא
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בעור סביב פי הטבעת ובוולווהקלרה02/04/2018
סובלת כבר כמעט שנתיים לאחרונה החמיר מצריבה בעור סביב פי הטבעת ןבוולווה הצריבה נמשכת כל היום כל הזמן
אחרי אכילה מתגבר כאילו צרבו לי את המקום שום משחה לא עוזרת מגבירה הצריבה
הייתי אצל כמה רופאי עור לא עוזרים גם הפרוקטולוג לא עוזר וגם לא עוזר רופא הנשים מיואשת בחרדה סובלת קשות יש לי בעיות עיכול דיספפסיה פונרציונלית עם צרבות קשות וכאבים ברום הבטן גם לזה אין פתרונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בפי הטבעת
ד``ר בן רנר04/04/2018שלום בד"כ זו איננה תגובה אלרגית נפוצה אך בהחלט ניתן לבצע מספר תבחינים אלרגים לאבחון .אשמח לעזור לך במרפאתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר באורטיקריה כרונית?מוטרדת..29/03/2018
שלום , בת 38 בריאה.
לפני כשנה עברתי ב2הרדמוצ כלליות טיפולי שיניים..
בהפרש של שבוע.. לאחר ההרדמה השנייה הופיע לע מן כתם עגול לא סימטרי יחסית גדול ובולט חשבתי שמדובר בפטרייה שחטפתי שם אך עברה בלי שום טיפול..לאחר זמן די קצר ( לא זוכרת כמה זמן ) מאז באו והלכו פריחות בהפרשים מאוד גדולים של שבועות וחודשים עד לפני כשלושה שבועות... שפתאום התנפחתי ונתקפתי בפריחה מפטשטת ומגדרת נורא פניתי למוקד ושם קיבלתי טיפול באנטיהסטמינים ובסטרואדים. הטיפול עזר ושוחררתי לביתי. נאז כבר ביקרתי 4 פעמים במיון וזה תוך שבוע וחצי.
היום ביקרתי אצל אלרגולוג שאינני בטוחה שממש הקשיב לכל מה שאמרתי.. הוא אבחן אורטיקריה ספונטנית אידיופתית כרונית עם מרכיב פיזיקלי. ( לא שיש לי מושג מה זה אומר ) בכל מקרה.. הפיד הגדול שלי שלא מדובר באלרגיה ולהיות בעצם בסכנת חיים ממזון מבלי לדעת.
אני ממש חוששת לאכול אני רעבה ועייפה ודיי נמאס לי מהמצב...
מצרפת תמונה של הנגע הראשון אחרי ההרדמה השנייה.
האם אכן מדובר באורטיקריה ואורטיקריה כרונית? האם אני נמצאת בסגנת חיים כלשהי או שאני יכולה להיות רגועה ולחזור לאכול כמו בן אדם?
אודה לכם על תשובתכם..
חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה כרונית
ד``ר בן רנר04/04/2018שלום
את יכולה להירגע את לא בסכנת חיים בכל מקרה . אפשר לאכול הכול .התופעה אינה נובעת מאוכל אלא מתגובה אימונולוגית בו הגוף תוקף את עצמו . לתופעה טיפול אך צריך אורך רוח וביצוע ברור פנימי שלם לשלילת מחלת רקע אחרת . "אידיופטי "אומר שאין סיבה ומרכיב פיזיקאלי אומר שגירוי חיצוני על העור (לא פנימי) גורם לתפרחת (למשל שפשוף ,לחץ, ועוד) אני מצר על כך שלא קיבלת הסבר מהרופא כי זו תופעה מאד שכיחה! אשמח לעזור לך במרפאתי
חג שמח
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בגלל טיפול בלנטון 30דניס מילוביץ24/03/2018
אני מטופלת 10 ימים ב-2 כדורי לנטון 30 וכבר יומיים יש לי פריחה בידיים, ברגליים, בבטן ובגב, ז"א כתמים אדומים שקצת מגרדים. אין לי בפנים ובכפות ידיים ורגליים. זה פעם ראשונה בחיים שלי (אני בת-75) שקורה לי דבר כזה. הערב הפסקתי לקחת כדור של לנטון (שעזר לי מאוד לבלום את הרפלוקס). מה ההמשך ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה מLANON
ד``ר בן רנר04/04/2018שלום
קיימת רגישות לתרופות אלה. יש להפסיק את התרופה מידית ולבצע תבחיני רגישות ולפי התשובה להמשיך בתרופה מסוג אחר .אשמח לעזור במרפאתי
בברכת חג שמח דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לאחר אכילת פטריות חיותעדי20/03/2018
שלום,
אני בת 25, בשנה האחרונה סובלת מכאבי בטן אחרי אכילת פטריות חיות (למשל בסלט, וכו'). עוצמת הכאבים משתנה (מאי נוחות ועד לכאבים חזקים מאד), לפעמים מלווה בגזים. לא מופיע לאחר אכילת פטריות מבושלות..
האם יכול להיות שמדובר ברגישות/אלרגיה?
ברקע בילדות אסטמה (בתגובה לאבק ו/או נוצות, ללא טריגרים נוספים לרבות פעילות גופנית), לא פעילה מזה 15 שנה להוציא 2 התקפים בודדים במהלך סופות חול, לא מטופלת (גם לא למניעה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לפטריות
ד``ר בן רנר21/03/2018שלום
קיימת רגישות לפטריות מאכל. היות וזו לא בדיקה סטנדרטית מסחרית יש לבצע אותה עם פטריה טרייה.
אשמח לעזור במרפאתי
בברכה דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאוויר ללא קשר לארץ ולחו"לטוהר14/03/2018
אמי מאז שנולדה יש לה אלרגיה לאוויר.
זה מתלווה בשיעול פסיכוטי(או מסיבי) אשר גורם לעיתים קרובות מאוד אף להקאות חוזרות ונישנות. חשוב לומר אמי נולדה בחו"ל כך שאין מדובר באקלים הארצישראלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלגיה לאוויר
ד``ר בן רנר19/03/2018שלום
אלרגיה לאוויר עצמו לא קיימת .קיימת אלרגיה לחומרים שונים הנמצאים באוויר כמו אבק ,עובש , אבקני פרחים ועוד
את האלרגנים הללו ניתן לבדוק במרפאה האלרגית
אשמח להיות לאימך לעזר במרפאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cinqair ואלרגיה וקוצר נשימהאורח14/03/2018
התחלתי היום בטיפול ב Cinqair של טבע לטיפול באסטמה
אחרי 40 דקות הופיעה לי פריחה גדולה ומגרדת על פני כל הגוף
וקוצר נשימה ?
האם זה אומר שאני אלרגי לתרופה ?
האם כדאי להמשיך לנסות לקחת אותה
התרופה לא אמורה להוריד את רמת האלרגיה של הגוף ?
אשמח לעזרה
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cinqair
ד``ר בן רנר19/03/2018שלום
זו אחת משלוש תרופות ביולוגיות כנגד נוגדן IL5 פופולרי יותר הוא הMEPROLIZUMB (NUCALA )ולא ה Reslizumab
(Cinqair)של טבע אך הפעולות דומות.תופעת הלואי המדווחת היא לרב נזלת וכאבי גרון אך יש לעיתים הופעה של קוצר נשימה. היות ועברת אירוע כזה אציע לא להמשיך את התרופה או לנסות שוב .יתכן וזוהי תופעה חולפת ויתכן ולא . התייעצי עם הר' המטפל בך ותשקלי לקבל את הNUCALA
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים של Ige ו eospדינה11/03/2018
שלום
בני בן 10 עשה בדיקות דם והנתונים הם
Ige מעל 1400
Eos 14
הוא בתקופת האביב מתחיל לגרד את העיניים והם אדומות ומפולות וגם מתקשה לנשום דרך האף. ומתעטש.
הוא מקבל טיפות עיניים וסירופ לאלרגיה.
האם יש טעם ללכת לבדיקה אצל מומחה אלרגיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות גבוהות
ד``ר בן רנר11/03/2018שלום
אמליץ לפנות למרפאה אלרגית . אשמח לעזור לך במרפאתי
בברכה
דר ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אלרגית ושימוש באבמיסיוליה06/03/2018
שלום
לאחרונה (יותר משבועים) חזרתי לשימוש באבמיס עקב ריניטיס אלרגי, זה עזר מאוד לעצירה של נזילת הפרשות לגרון והפסיק התעטשות כמעט לגמרי.
אבל כבר בוקר שלישי לאחר התעוררות אני מוצאת באף סימני דם קלים (לא נוזל). האם זה יכול להיות תופעת לוואי של שימוש באבמיס? האם עלי לפנות לרופא? ואם כן - רופא משפחה/אף אוזן גרון או אלרגי? בתודה מראש, יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דממם מאבמיס
ד``ר בן רנר11/03/2018אכן כן התופעה ידועה. התרסים המכחים קורטיקו סטרואידים עלולים לגרום לתופעה
בברכה
דר ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לניקל - גירוי עור הפניםנחמומה זלדה05/03/2018
שלום, ביתי אובחנה בתבחיני מטלית לסריה דנטלית בבלינסון - כאלרגית לניקל, ולפלדיום.
השאלה מהי הדיאטה המומלצת בגלל הנ"ל.
יצויין שהיא סובלת מגרד אדמימות ויובש - שמוגדר כאטופיק, אבל כל הנ"ל החל רק בגיל 5.5 עד אז לא סבלה מכולם. וכן הגרד וכל התופעות בעיקר או רק בפנים. לפעמים כפות הידים מצטרפות אבל בפנים זה העיקר.
כמוכן - לטענת בעלי - זה החל אחרי טיפול שיניים בו שמו לה אמלגם וכתר בשיניים - האם יש קשר?
מה דרך הטיפול המומלצת כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לניקל
ד``ר בן רנר11/03/2018שלום
אלרגיה לניקל לא מחייבת שום דיאטה . מדובר בקלישה סתמית ללא כל בסיס. לאור התלונות המרובות של ביתך רצוי לעבור ברור אלרגי מלאהבמרפאה אלרגית אשמח להיות לך לעזר במרפאתי
בברכה
דר בן ורנרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)