מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה רצינית לחומר ניגודיעל01/03/2018
לפני שנה עשיתי MRI כי אני נשאית של מוטציה שגורמת לסרטן השד, ואמורה לעבור את הבדיקה כל שנה. בבדיקה נוצרה לי תגובה אלרגית רצינית לחומר הניגוד (גדוליניום), שהתבטאה בכך שמהמותן ומעלה הגוף היה אדום ומגרד מאוד, ולמרות ששתיתי הרבה מים לקח כמה שעות עד שזה נעלם. האם ייתכן שבפעם הבאה שאעשה את הבדיקה התוצאות יהיו חמורות עוד יותר? כך שאולי בכלל הסיכון מהבדיקה גדול יותר מהסיכון בלא לעשות אותה? במיוחד שקראתי לאחרונה שמסתבר שהחומר הזה לא לגמרי מופרש מהגוף אלא מצטבר במuח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר ניגוד
ד``ר בן רנר11/03/2018שלום
לאור מרכבות הנושא והחשיבות הספציפית במקרה שלך , רצוי לעבור ברור במרפאה אלרגית . אשמח להיות לך לעזר בנושא
בברכה דר בן ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרים ללא החומר קטון cgבני עמירה27/02/2018
הייתי שמח לקבל רשימה של מוצרים ללא החומר קטון cg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרים ללא קטון- בירור
ד``ר יורם פייטלסון08/04/2019ישנם מוצרים רבים ללא קטון בתחומים שונים. ניתן לקבל רשימה מסודרת מהאתר של דר פישר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחתול וקוצר נשימהיפה וטורי27/02/2018
שלום רב
לבעלי יש קוצר נשימה , מערות אף מעובות וריריות, הוא מועמד לניתוח. הוא עשה טסטים לסיבת האלרגיה, ויש לו רגישות בינונית לעצי זית. עכשיו יש לנו חתול ולפי הטסט ובדיקת הדם אין לו רגישות לחתול. שאלתי ניר האם יכול להיות בכל זאת רגישות לחתול?
והאים ניתוח לניקוי מערות האף יכול לפתור לו את הקוצר נשימה , השיעול והליחה.? כי הוא ממש לא יכול לנשום דרך האף.
תודה מראש
ואתורי יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחתול
ד``ר ולרי טפליצקי28/02/2018שלום רב. כן הניתוח יכול לעזור אך האלרגיה תשאר. ויתכן שגם אחרי הניתוח יהיה צורך בטיפול נגד אלרגיה. תבחיני עור מאוד יעילים בגילוי אלרגיה לחתול. ממליץ לבדוק שוב את האלרגיה לחתול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש באף ללא נזילהלא נושמת26/02/2018
אני אלרגית בחילופי עונות אבל תופעה כזו כפי שיש לי כעת מעולם לא קרתה לי.כבר חודש ימים אני מלאה בגודש אף שלא מאפשר לי לנשום.רופא א.א.ג טוען שזו אלרגיה ונתן לי טלפסט,קלרינז ,לורטדין - ולא עוזר לי כלום.יש שעות שתאום משתחרר ויש שעות שאני תקועה עם נשימה רק מהפה . הצילוווו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת כרונית
ד``ר בן רנר27/02/2018שלום
על מנת "להציל" אותך יש לפנות למומחה לאלרגיה . אשמח להיות לך לעזר .אין סיבה לסבול.
בברכה
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מאלרגיות ואטופיק דרמטיטיסד``ר בן רנר19/02/2018
ערב טוב אני סובלת מאלרגיות ואטופיק דרמטיטיס עשו לי בדיקת דם כתוצאה מגירוד בכל הגוף התוצאה יצאה 174.7 למרות הטיפול בכדורים וקרמים טיפוליים עדיין סובלת מגירוד אלרגי מה עליי לעשות אודה על הייחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס
ד``ר בן רנר20/02/2018שלום
רמת הIGE גבוהה במחלה זו .יש לבצע ברור אלרגי ולטפל בהתאם
אשמח לעזור לך במרפאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לדגים, סויה וחלמוןאירינה18/02/2018
שלום רב
לפני שבועה התאשפזתי עם הבן שלי בשניידר לאחר שהוא אכל בפעם הראשונה דג. הדג הוא היה אמנון ו הוא אכל ממש חתיכה קטנה שגרם לו להתנפח בפנים, בשפתיים והיה לו קושי לנשום. קיבל פעמים הזרקת אדרנלין עד שהגענו עם אמבולנס לבית חולים.
בסוף שחררו אותנו ו נתנו מרשם למזרק appen. קבענו תור לבדיקה בעוד 3 חודשים
עכשיו יש לי שאלה.
האם יכול להיות שלא לכול סוג דג יכולה להיות אלרגיה.
ואם אתם יכולים להסביר לי איזה חומר שיש בתוך הדג נותן אלרגיה.
והאם בכך מקרה יש אפשרות לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לדג
ד``ר בן רנר20/02/2018שלום את למעשה מקדימה את השאלות לביקור בשניידר. שם יספקו לך את כל התשובות לפי בדיקות שיעשו לבנך. בגדול זו רגישות לחלבון הדג ולפי הבדיקה יקבעו מה מותר ומה אסור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת מחנק לילדה בת 13שרון18/02/2018
בתי בת 13
בשלושה שבועות האחרונים מתלוננת על הרגשת מחנק באזור באזור הצוואר. הגרון לא כואב
כן היא מנוזלת וכן העין שלה מגרדת ואדומה.
כן, אנחנו משפחה של אלרגים כל אחד למשהו אחר החל מאלרגיה לאבק וכלה באלרגיה לדבורים.
איך אני מתחילה איתה תהליך של בדיקה ומה לעשות עד קבלת תור למרפאה מסודרת.
תודה שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחנק לילדה בת 13
ד``ר בן רנר18/02/2018שלום
אין פשוט מלקבוע תור למרפאתי או למרפאה במקום מגוריך .התסמינים מתאימים לאלרגיה וצריך לבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לסושי לאחר שנים של אכילהמירב16/02/2018
הבת שלי בת 7, אוהבת מאוד סושי עם סלמון נא (ניגירי) לפני כחודשיים אכלה סושי וכחצי שעה לאחר מכן הקיאה. כמה שבועות לאחר מכן שוב אכלה ושוב הקיאה. האם ייתכן שפיתחה רגישות חדשה לסושי?? האם יש משהו שניתן לעשות? תודה, מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לסושי
אם יש מזון שרצוי להמנע ממנו זה הסושי למרות הפופולריות שלו .דגים טריים שאינם מבושלים נושאים תולעים במרבית המקרים . במקרים רבים זו תולעת הנקרת אניסקיס הגורמת לתופעות כאלה כתוצאה מאלרגיה לחלבוני התולעת .בנוסף יש אלרגיות גם לחלבון הדג. במקרה של הקאות סביר שמדובר באניסקיס.
יש מקום לבדור .אשמח לעזור במרפאתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות ים בבדיקת ראסטנעמה13/02/2018
כתבתי לך אתמול בקשר בקשר לפירות ים בבדיקת הראסט. אמרת שתגיד לי אם הם נכללים בבדיקה בקופה או שתפנה אותי למעבדה שעושה את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות ים
קופת חולים מכבי לא מבצעת בדיקות לפירות ים במסגרת בדיקת הRAST שהיא נותנת. הכללית מאפשרת . מעבדה חיצונית אין בנמצא
אציע לבצע תבחיני עור שגם יותר אמינים וגם בנמצא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות ים
אפשר לברר במעבדת רוזנבלט בתל אביב האם הם מבצעים את הבדיקה .הם היחידים שמבצעים בדיקות RAST באופן פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נעמה18/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיס והורדת שיעררחל13/02/2018
שלום, יש לי אטופיק דרמטיטיס (די קל, רוב הזמן אין לי שום תופעות אלא אם כן אני באזור נורא יבש או בעונות מעבר) והבנתי שיש בעיה בהורדת שיער בליזר.. האם אותה בעיה קיימת גם באינפרא אדום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת שיער
ד``ר בן רנר13/02/2018שלום
לא חייבת להיות בעיה כשאין פריחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות rast לאלרגיה לפירות יםנעמה12/02/2018
שלום רב,
מבקשת לברר היכן ניתן לערוך בדיקת rast לפירות ים. בקופת החולים שלי מכבי, טוענים שאין אפשרות.
נשמע לי לא הגיוני כי פירות ים הם אחד מ'שמונה הגדולים' שגורמים לתגובות אלרגיות. אני עובדת בתעשיית המזון והדבר משבש את עבודתי וחיי.
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות ים
ד``ר בן רנר13/02/2018שלום
ברשימת הבדיקות בקופה יש את רשימת האלרגנים הנבדקים .כשאהיה מול המחשב במרפאה בהמשך היום אוכל לבדוק .ואחזור אליך
יום נעים
דר ורנר
נב עדיף בכל מקרה לבצע תבחין עור שיותר אמין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נעמה13/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני אלרגיה לפני גיוס?טלי09/02/2018
שלום, בני ביצע בדיקות לאלרגיה, האים קיימת?
Pecan Nut 0.5 Clas 1 Low
Cashew 0.2 Class 0
FP15M Food Panel 15 2.6 C. 2 בנוני
FP1M Food Panel 1 1.56 C.2 בנוני
FP2M Food Panel 2 <0.1 Negative
FP3M Food Panel 3 0.9 C. 2 בנוני
FP50 M Food Panel 50 0.7 Clas 1 low
FP51M Food Panel 51 1.5 C. 2 בנוני
FP5M Food Panel 5 0.2 Class 0
FP73M Food Panel 73 <0.1 Negative
Pistachio 0.2 Class 0
FP7M Food Panel 7 0.3 Class 0
Walnut 0.7 Clas 1 Low
, האים בני סובל מאלרגיה? למה? האים יכול להוריד פרופיל צבאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר בן רנר11/02/2018שלום ,
הבדיקות מעידות של רגישות קלה לאגוזים .אינני יודע מי רשם את הבדיקות ועל סמך מה . לגבי הצבא ללא בדיקת אלרגולוג בליווי תעוד אין לבדיקות משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי נגיודמה צינון אנטיביוטיקהשרה07/02/2018
שלום!
אני סובלת מהתקפי אנגיודמה.לא יודעים מהי הסיבה.
ההתקפים באים בתדירות של פעם ב-4 חודשים.
בחודש האחרון סבלתי מ כאבי גרון,שיעול ונזלת.התופעות לא עברו והצטרכתי לקבל אוגמנטין.אחרי שני כדורי אוגמנטין קיבלתי תוך יממה 3 התקפי אנגיודמה בהפרש של 6-8 שעות:בעפעף,שפה תחתונה משמאל ושפה תחתונה מימין.
איך ניתן להבחין ,האם הנפיחות באה בעקבות השימוש באוגמנטין או,בעקבות הזיהום,או מדובר סתם בהתקף אנגיודמה חריף?
תודה.
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנגיואדמה
ד``ר בן רנר11/02/2018שלום
היות ואינני הרופא המטפל קשה לי להשיב . סביר שמדובר בתגובה לזיהום אך רצוי שתבדק. אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מקומית ביד חוזרתבנימין05/02/2018
שלום רב ,
אני בנימין בן 28 מהמרכז. ברקע אסטמה ואלרגיה.
האלרגיה לאבק בה טופלתי (לפני שנתיים לערך) בזריקות במרפאה מקומית של קופת החולים.
הזריקות לא הועילו ולא הראו שיפור באסטמה,
אך במצבי חולשה של הגוף מופיעה לי פריחה מקומית מגרדת ביד בדיוק היכן שטופלתי בזריקות כנגד אלרגיה
אשמח לחוות דעתך האם הנושא מצריך בירור נוסף
מצ"ב תמונות שהצלחתי לשמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה ביד
ד``ר בן רנר05/02/2018שלום לא ראיתי תמונות .בכל מקרה גש למרפאה בו טופלת
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצ"ב
בנימין06/02/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחה
ד``ר בן רנר06/02/2018שלום
מדובר ב"חרלת" תפרחת אלרגית נפוצה .יש לפנות למרפאה אלרגית לברור .אשמח לעמוד לרשותך
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר בן ורנר
בנימין06/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לרספרים שגורמת לפריחהשרי אנוך31/01/2018
האם אלרגיה לרספרים המתבטאת במין פריחה אדמומית או דימום של נימי דם ברגלים וגם בפנים עשויה לעבור אחרי תקופה מסוימת של לקיחת התרופה עם הסתגלות הגוף לאלרגן? החולה צריכה לקבל את הרספרים במשך תקופה של חצי שנה, האם האלרגיה הזאת עשויה לגרום לנזק בלתי הפיך. כל תרופה חליפית היא פחות מתאימה לחיידק הספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לספרים
ד``ר בן רנר31/01/2018שלום
הרגישות לרספרים לא חולפת מעצמה ,אך הגוף יכול לפתח "חיסון " לתרופה במידה והיא ניתנת באופן הדרגתי ומבוקר ונלקחת מדי יום . הפסקת הטיפול תגרום לאיבוד ה"חיסון" .את תהליך החיסון יש לבצע במרפאה אלרגית של בית חולים .אין כל נזק בנטילת התרופה לאחר שהתבסס תהליך החיסון הזמני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)