מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לזיתים אצל תינוק בן שנהמיטל27/01/2018
שלום רב
התינוק שלי בן שנה אכל זית קצוץ ולאחר מספר דקות התנפח בפנים ובשפתיים באופן משמעותי. טופל במיון. רופא אלרגולוג כץ בבני ברק שלל אלרגיה לזיתים בלי לבצע טסט או בדיקת דם. אני מרגישה שזה לא רציני ודואגת מאוד. מה מומלץ לעשות במקרה כזה?
תודה רבה מראש
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לזיתים
ד``ר בן רנר27/01/2018שלום
זה די מוזר ולא שכיח אבל בהחלט אפשר לבצע בדיקה בעור וגם בדיקת דם .אין שום בעיה לבצע זאת.
אשמח לעזור במרפאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באלרגיה למוצרי חלבדנה25/01/2018
ערב טוב דוקטור,גילנו בזמן האחרון אלרגיה לבני בן ה 4 וחצי,מאז היותו קטן צרך כמה חודשים מטרנה חלבית במקביל להנקה ומאז לא חשפנו אותו למוצרי חלב, כשהגיע לגיל שנתיים פלוס התחלנו לצרוך מידי שבועיים כדורי שוקולד חלביים, אחרי שנתיים שאנחנו אוכלים את הכדורי שוקולד, הילד ממש הרגיש לא טוב שנאלצנו להזמין אמבולנס, בפעם השניה שקנינו מוצר על קו יצור חלב הילד הרגיש שממש מציק לו בגרון והתפננו שוב למיון,אני מבולבלת,האם ייתכן שלא נחשף בגילו הצעיר למוצרי חלב ניגרים גרם לו לאלרגיה? ומה השתנה בעצם שאנחנו צורכים ואוכלים על קו מוצר חלבי כל הזמן ועכשיו יש תגובות? האם אפשר לטפל בזה? להעלים את האלרגיה הזאת? אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישת לחלב
ד``ר בן רנר26/01/2018אין פשוט יותר מלבדוק באמצעות תבחיני עור . אשמח לעזור לך
דר ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובתך
ד27/01/2018עשינו בדיקת בעיור וגם דם יצאו שלילית,יום לפני הבדיקה לקחנו פנסטיל האם זה יכול לשבש את הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לחלב
ד``ר בן רנר27/01/2018שלום
במידה והבדיקות שליליות ואת בטוחה ברגישות לחלב יש לבצע מבחן תגר לחלב בבית חולים במרפאה אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חלב עיזיםשואלת24/01/2018
שלום,
בת 29, בריאה.
האם יש דבר כזה אלרגיה לחלב עיזים ומה התסמינים של זה?
כל החיים שתיתי חלב פרה ולא הייתה לי שום בעיה אבל המליצו לי לעבור לחלב עיזים. שתיתי חלב עיזים ואחרי שעתיים היו לי תחושות מוזרות.האם יכול להיות שיש לי אלרגיה לחלב עיזים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב עיזים
ד``ר בן רנר25/01/2018שלום
חלב עיזים זהה מבחינה אלרגית לחלב פרה. רמת הלקטוז שונה והטעם .אינני מבין מדוע המליצו לשתות דווקא חלב זה .אם לא טוב לך אל תשתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם לאלרגיה לקשיו של בנישירלי יחזקאל24/01/2018
אשמח לעזרה בהבנת רמת האלרגיה לקשיו של בני.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לקשיו
ד``ר בן רנר25/01/2018שלום הבדיקות שצירפת לא כוללות אגוז קשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, סליחה. מצורף עכשיו
שירלי יחזקאל25/01/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיו
ד``ר בן רנר26/01/2018שלום
התשובה שלילי. למרות זאת בדיקת הדם איננה מזהה את כל האפשרויות ויש לבצע בדיקה עורית ומבחני תגר במידה והאנמנזה חיובית והתבחין שלילי
שבת שלום
דר ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
שירלי יחזקאל29/01/2018מה ז"א שלילי? לא הבנתי כ"כ את המונחים שכתבת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף כאבים ונפיחות בלשון לאחר פירות הדרשרון20/01/2018
קיימת אלרגיה עונתית ואלרגיה לקרדית האבק, מטופלת בטלפאסטק ותרסיס לאף,לפני יומים לאחר סלט פירות שכלל קיווי, תפוז ואננס, החלה הלשון להתנפח ולבעור מרוב תחושת שריפה, קושי בבליעה תחושת מחנק בגרון שהחריפה עד הערב, היתה הקלה כשעתיים לאחר לקיחת טלפאסט, אבל עד עכשיו רגישות מטורפת בלשון ותחושת בערה בעיקר, במגע עם, פירות או עגבניות וחמוצים, כמה זמן לוקח עד שהחשון נרגעת? מרחתי משחה בשם אורקורט e מקל מעט אבל לא מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון בוערת
ד``ר בן רנר21/01/2018שלום
התגובה תחלוף לאיטה .אפשר לשטוף עם מיי פה אך היות ופקעיות הלשון נצרבו מהחומציות ייקח זמן עד שתרגישי הקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף נורא בלשון לאחר פרי
שרון22/01/2018תודה לך דר כמו שכתבת כך היה בתחילה לא הבנתי למה זה ממשיך כבר לא נגעתי בתפוז ובקיווי יותר וכל דבר שרף נורא עגבניה לימון בתה הכל והמשיך מחמישי עד מוצש אבל בראשון כבר חלף ובזכות מה שכתבת היתי יותר רגועה תודה על ההסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצים חלב שומשום בוטניםאמא מודאגת20/01/2018
היי הבת שלי בת 11 חודשים אלרגית לביצים וחלב עדיין לא עשינו טסטים יש לנו רק חודש הבא ? יש סיכוי זה עובר בגיל שנה אנחנו עדיים אוכלים ביצים וחלב בבית להפסיק או לאכול ופשוט לנקות היטב ? לא יודעת איך להתנהל
ניסיתי להביא לה במבה וגם היה התקף נתתי פניסטיל ועזר לה וגם טחינה האם בבדיקות שצירפפתי מראה שיש לשומשום ובוטנים גם אלרגיה? אשמח לתשובה
במידה והאלרגיה לא עוברת האם יש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים חלב שומשום בוטנים
אמא מודאגת20/01/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימא מחדאגת
ד``ר בן רנר21/01/2018שלום התשובות מעידות על רגישות לחלב וביצים אך לא ציינת אילו תלונות ומה גילו של הילד. יש לבצע תבחיני עור אצל אלרגולוג מומחה . אשמח לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצים חלב שומשום בוטנים
אמא מודאגת21/01/2018היא בת 11 חודשים אני ממש מפחדת כבר לתת לה לאכול
כשיש התקף היא פשוט מגרדת באוזן ומשתעלת בלי הפסקה אני מביאה פניסטיל בנתיים לא יצא לי להשתמש במזרק (למזלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים וחודשיים שבוסל מ- FPIESיעל20/01/2018
שלום,
בני מינקותו סובל מ- FPIES. כמובן שלא צורך דברי חלב.
בגיל 4 חודשים אושפז לחמישה ימים לאחר שקיבל בקבוק סימילק חלבי.
כמובן שהיינו במעקב אלרגולוג וכל הטסטים לחלב שעבר עד היום יצאו שליליים.
ביולי 2017 ביצע בדיקת תגר במרפאת האלרגיה, שתה קרוב ל- 100 מ"ל חלב ניגר לראשונה בחייו וכעבור 3 שעות בערך הקיא במשך מס' שעות.
באוקטובר 2017 חזר לאלרגולוג רק לטסט- שוב שלילי. האלרגולוג אמר לבעלי כי אנו יכולים לנסות לתת לו חלבי בבית. לא ניסינו עד כה (מאז התגר) פשוט מאחר ואין לי אומץ.. הוא הקיא בשנתיים האלה ה-מ-ו-ן לאחר כל פעם שניסינו לתת לו משהו חלבי, אפילו אחרי ביס אחד קטנטן של וופל חלבי או עוגיה.
שאלותיי-
1. מתי הצפי שסוג האלרגיה הזה יעבור?
2. האם ייתכן כי עצם העובדה שאני נמנעת מלנסות לתת לו עלולה בעצם לעכב את התרגלותו למזון חלבי?
3. מה כדאי לתת לו במידה ונחשוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FPIES רגישות לחלב
ד``ר בן רנר21/01/2018שלום
טוב שלא עשית תגר עצמי בבית את זה עושים בהשגחה.בFPIES התבחינים לרוב שליליים וכל עוד התגר חיובי אין לחשוף .התגובות עלולות להיות קשות .לא ציינת את גיל הילד. אשמח לעזור במרפאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותשובה לשאלתך
יעל21/01/2018ראשית- תודה על המענה!
התגר במרפאה היה ביולי 2017. באוקטובר 2017 הגענו רק לטסט שכאמור היה שלילי ולא ניתנה הוראה כלשהי מאז.
הילד בן שנתיים וחודשיים בדיוק.
מניסיונך, מתי הסיפור של FPIES לחלב אמור לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי איפור בלי קטוןהילה אברהם16/01/2018
אשמח לדעת על מוצרי איפור שניתן לרכוש ללא קטון והאם יש החלקה לשיער שלא מכילה קטון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטון
ד``ר בן רנר21/01/2018שלום הנושא כבר דובר ארוכות באתר שלנו ולכן דפדפי . מעבר לבדיקה פרטנית של כל מוצר ומותר אין אפשרות אחרת
המוצרים של ניואה לא מכילים חומר זה אך יש לבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים בגוף שמונעים שינהפטפטת14/01/2018
גבר בן 42.בריא בד"כ.לאחרונה החל לסבול מאוד מעיקצוצים בכל הגוף.ממש בכל הגוף ברמה שהוא מרגיש שמשתגע ולא מצליח להירדם.
מה הסיבה לכך ומה יש לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
ד``ר בן רנר14/01/2018שלום
הסיבות לגרד מגוונות ואי אפשר לקבוע אלא לאחר בדיקה פרטנית .במקרה הצורך ניתן לקבוע תור למרפאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות, חום ונפיחות בפניםגילה10/01/2018
שלום רב! לפני כ-5 ימים הדלקתי מזגן בבית ותוך זמן קצר התחלתי לחוש חום בפנים והפנים האדימו. לא התייחסתי לכך, אך הנ"ל לא עבר לי עד הלילה וכך שכבתי לישון. כשהתעוררתי באמצע הלילה, ראיתי במראה שהפנים גם התנפחו לי והופיעו שקיות מתחת לעיניים. בבוקר רופא משפחה שלח אותי למיון, שם הם אבחנו את זה כאלרגיה, נתנו לי תרופה, עשו אינפוזיה ושיחרורו הביתה עם מרשם של לורסטין וזרידקס ל-10 ימים. לאחר כיומיים התחלתי לחוש הקלה, למרות שאתמול שוב היה חום ואדמומיות בפנים, שירדה היום בבוקר. השאלה שלי היא האם זה באמת אלרגיה או שמא אני סתם נוטלת את התרופה, כשאין לי צורך לכך באמת וכל מה שקורה לי הוא מסיבה אחרת (לכן גם החום והאדמומיות חזרו למרות שאני ממשיכה בטיפול בנתיים)? שאלה נובפת היא שלא ברור לי למה נתנו לי זרידקס כשזוהי תרופה לטיפול בבעיות בקיבה ורפלוקס ולא באלרגיה והאם להמשיך ליטול אותו? אציין שהרופאה שלי חולה ולכן אין לי אפשרות להגיע אליה על מנת לקבל מענה לשאלותי. אודה על תשובתך בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בפנים
ד``ר בן רנר11/01/2018שלום
תמשיכי בלורסטין ותפסיקי את התרופה השנייה. במידה ואין הטבה תכלי לפנות למרפאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לכרדית אבק הביתAVIAD10/01/2018
שלום רב ,
בן 40 בריא בד"כ.
סובל 20 שנה מאלרגיה לכרדית אבק הבית.
מטופל בכדור ליום של טלפסט 180 ואבמיס התזה אחת לכל נחיר פעם ביום.למרות זאת תמיד מנוזל בנזלת אלרגית צהובה או לבנה סמיכה ובלתי חדירה ...
לאחרונה מצב בלתי נסבל קשה לנשום...(בעקבות זה התחלתי גם לצפצף וכרגע מטופל באנטיביוטיקה)
הוצע לי חיסונים מהקופת חולים שזה חיסון פעם בשבוע למשך שנה וחצי (יורד בהדרגה),שואל האם כדאי ומומלץ החיסון הזה והאם הוא בטוח ?
נאמר לי ש-7 מתוך 10 נחשבים טיפולים מוצלחים.
האם יש תכשירים טבעיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקרדית
ד``ר בן רנר10/01/2018הטיפול מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטים חיוביים לביצים ובפועל אוכלת ביציםהדס09/01/2018
היי הבת שלי בת השנה אלרגית לשומשום ברמה מסכנת חיים עברה התקף אנפליקטי בגיל חמישה חודשים מטחינה . מאז לא נחשפת לשומשום בשום צורה. מהפחד כל טעימה חדשה שנתתי אחרי ההתקף היה נראה לי כמו נפיחות(לרוב סתם) ביקשתי טסטים לדגים וביצים לדגים זה הראה שאין אלרגיה ולביצים כן . החלטנו לנסות לתת שוב ביצים מכיוון שלא חשפנו מעולם והסתמכנו רק על הטסטים בהתייעצות עם אלרגולוג והכל עבר חלק גם ביצה קשה, חביתה, פשטידות.
השאלה שלי למה הטסט מראה אלרגיה חריפה לביצה כשבפועל אין כלום? זה ממש מפחיד ומטעה. הילדה שלי בגן מבודדת מכולם בזמן האוכל ועכשיו אני מגלה שלחינם. יש למישהו הסבר? לבקש טסטים חוזרים שוב?למרות שביצענו לפני חודשיים וזה הראה שיש אלרגיה. ממש ממש אודה לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לביצה
ד``ר בן רנר10/01/2018שלום לכל תבחין חייבת להיות קורלציה למצב הקליני. במידה ואין אין לתבחין משמעות. במידה ואוכלת ביצים אין לתבחין כל משמעות . את זה היה אמור הרופא להסביר לכם. לכן אין מניעה לאכול ביצים. .
בכל מקרה משומשום יש להימנע. בברכה דר ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לגלידה וניל לתינוקתרות ויאמר07/01/2018
שלום
יש לי תינוקת בת 7 חודשים
אתמול בצהריים הבאתי לה טעימה שח גלידה וניל .
היום בבוקר כל הגוף שלה היה מלא בפריחה אדמומית
כמו כביה.
בגלל שהילדה סובלת מריפלוקס כשהיתה בת חודשיים
עשו לה בדיקות אלרגיה לחלב ויצא שלילי.
הייתי היום בערב אצל הרופא במוקד והוא ראה הפריחה
בעור של הילדה ואמר שהיא כנראה אלרגית לגלידה שאכלה
השאלה שלי היא האם יכול להיות שיש אלרגיה לגלידה
למרות שיצא שלילי לאלרגיה חלב.
מה זה יכול להיות ? לפי מה הרופא קבע שאכן יש אלרגיה
לגלידה ,אם בכלל יש דבר כזה .
הרופא נתן לי פניסטיל למרוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לגלידה
ד``ר בן רנר08/01/2018שלום
לגלידת חלב יש מרכיבים נוספים מעבר לחלבון החלב . קיים מרכיב הווניל שאותו ניתן לבדוק וקיימים תוספים נוספים שקשה לבדוק כיוון שאינם נגישים. אז יש דבר כזה!
רצוי כמובן לבדוק בשנית את הרגישות לחלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת כביסה ומרכך כביסהכרמית05/01/2018
היי, באיזו אבקת כביסה ומרכך כביסה אפשר להשתמש שאין בהם את הקטון cg? כבר לא יודעת במה להשתמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת כביסה
ד``ר בן רנר05/01/2018שלום להמצאות הקטון באבקת הכביסה אין משמעות .לאחר שהבדים יוצאים נשטף כל החומר הכימי .הקטון פועל רק במגע ישיר על העור
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה!! :)
כרמית07/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לבוטנים בן שנתייםסטלה04/01/2018
שלום,
בגיל שנה גיליתי שיש לבן שלי אלרגיה לבוטנים אכל במבה התנפח הקיא והיו הפסקות נשימה ,לאחר טיפול במוקד פנינו לאלרגולוג .
יש אלרגיה לבוטנים היינו במעקב פעמיים הרופא החליט שאין צורך במזרק מאז ביקשתי מס׳ פעמים מהרופא לעשות בדיקת דם כדי לדעת מה רמת האלרגיה שהוא מחליט שלא צריך מזרק למקרה שיחשף לבוטנים בכל זאת לא הסכים אמר שיש להשתמש בפניסטיל טיפות .
אני נורא מפחדת שחס וחלילה הוא יחשף בטעות אפילו בגן לבוטנים לא יודעת מה תהיה התגובה שלו האם זה מסוכן? האם באמת פנסטיל יעזור ?
אשמח לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לבוטנים
ד``ר בן רנר05/01/2018שלום בגיל מאד צעיר אין עדיין צורך באפיפן כחובה וטיפות פניסטיל ואו המנעות יטפלו בבעיה. שונה הדבר לילדים בוגרים שאותם אנחנו מציידים באפיפן..הדעות בין הרופאים חלוקות בנושא זה האם לצייד את כל הרגישים או לא . אם הרופא שלך החליט שאין צורך כנראה שאין צורך. לגבי בדיקת הדם לבדיקת הרגישות הכמותית אין בעיה לבצע אותה ,והיא ניתנת לביצוע גם ע"י ר' המשפחה .בשלב הזה היא לא תוסיף ולא תגרע כי ידוע כבר שהילד רגיש לבוטנים .עצמת התגובה העתידית (אם בכלל) נגזרת מהתגובה הראשונה ולא מהרמה בדם . לכן סבלנות והעיקר שלא ייחשף לבוטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטנים
ד``ר בן רנר05/01/2018בהמשך לתשובתי.
אם את רוצה להצטייד באפיפן אין כל מניעה להפך .ניתן לבקש מרשם מרופא המשפחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)