מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעטשויות, בעינייםמוטי16/05/2013
שלום, אני בן 53, לפני כ-5 ימים התחלתי בהתעטשויות בצרורות, דמעות בעיניים ותחושה של נזלת והכל מלווה לעיתים בתחושת חולשה. האם מדובר באלרגיה? אם כן, כיצד ניתן לדעת איזו אלרגיה? אצל מי לבצע בירור יסודי? בתודה מראש, מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעטשויות, בעיניים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/05/2013שלום רב,
כן נכון יתכן וזה אלרגיה או וירוס. לבדיקת אלרגיה יש להגיע לרופא אלרגולוג. בדיקה נעשת בד"כ על ידי תבחיני עור, התוצאה מידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת חלבא08/05/2013
שלום
בתי פיתחה אלרגיה לחלב בגיל שנה וחצי, למרות שאכלה מוצרי חלב גם קודם. כיום היא בת 3 ולאחר תגר מבוקר שעבר בהצלחה אני מחזירה לה בהדרגה מוצרי חלב למזון. בינתיים מקבלת פעמיים בשבוע 4-5 כפיות גבינה לבנה בהצלחה.
1. האם ניתן לשלב כבר גבינה צהובה?
2. אני יודעת כי חלב ניגר זה השלב האחרון. האם מוצרים המכילים חלב ניגר, לדוגמא עוגה, גם כן מסוכנים?
3. האם יכולה לאכול עוגת גבינה המכילה גבינה, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת חלב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/05/2013שלום רב, מכוון ובתך אוכלת 4-5 כפות גבינה לבנה ללא בעיה, ניראה שבתיך התגברה אל אלרגיה לחלב פרה ויכולה לאכול כל מוצר חלבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעגבניות?עינת06/05/2013
שלום
אני בת 52 ובריאה בד"כ.
לאחרונה, פיתחתי תחושה מאד לא נוחה במערכת העיכול, מעין תחושה של רעב חזק מתמיד ותחושת צריבה בפה - כאילו אכלתי משהו חריף
ניסיתי לבודד מה במזון גורם את זה, והורדתי לתקופת נסיון כל מיני סוגי מזונות כגון דגנים, סולניים, סויה, ביצים ובשר.
אחרי כשבועיים, כשמערכת העיכול שלי קצת נרגעה, אכלתי עגבניה אחת, קטנה למדי, והרגשתי תחושת צריבה בפה, בשפתיים ובעור המקיף את הפה.
הפסקתי שוב לאכול עגבניות לשבוע, ואז שמתי קצת קטשופ על האוכל, ושוב התופעות חזרו.
האם נראה לכם שזו תגובה אלרגית? האם יכול להיות שזו רגישות לסולנין שאינה אלרגית (הסולנין מצוי בסולניים עליהם נמנית העגבניה)?
זה אומר שאני לא אוכל לאכול יותר עגבניות? ואיך זה צרה כזו נופלת עלי בגיל 52, ולא מתחילה מגיל צעיר?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לעגבניות? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/05/2013שלום רב, אפשר לפתח אלרגיה לעגבניה בכל גיל. בינתיים זו רק אפשרות. ממליץ להגיע לאלרגולוג לבדיקת אלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לצמיד מצופה זהבגילי05/05/2013
שלום
לפני כשנה לבשתי שרשרת מגולדפילד והתזתי בושם בקרבתה. נהייתה לי תגובה אלרגית שכללה שלפוחיות והתנפחות הבלוטות בצוואר והצריכה אנטיביוטיקה.
אתמול לבשתי צמיד שעשוי מעור עם אלמנט מתכת בציפוי זהב וכעבור כשעה התחיל לגרד לי במקום וראיתי שיש שם מן התחלה של פצע (כמו עקיצה) אדמומי, אז הורדתי אותו. עדיין יש את הסימן אך זה לא התפתח מעבר לזה בינתיים.
שאלתי היא: האם הסימפטומים האלה מעידים על אלרגיה לניקל? ואם כן, האם עלי לדאוג לכך שכל התכשיטים הבאים במגע עם גופי יהיו עשויים מזהב בלבד?
אודה על תשובתכם
בברכה
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לצמיד מצופה זהב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי05/05/2013שלום רב, כן זה יתכן. תפני לאלרגולוג לביצוע תבחיני מטלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפריחת עץ הזיתדוד01/05/2013
שלום,
לאחרונה נבדקתי (בעקבות גרד בגרון) ונמצא שאני אלרגי לקרדיט האבק לפריחת עץ הזית וברוש.
קרדיט האבק היה די צפוי בגלל התופעה והעונות שאני סובל.
לפריחה היה קצת מוזר לי כי לרוב התופעות הם בקיץ ובסתיו (ביגוד חדש) ופחות באביב (פריחת הזית).
השאלות שלי הם:
האם יכול להיות טסט חיובי למרות שאין אלרגיה.
האם יכול להיות טסט שלילי וקיום אלרגיה למזון (דגים קבלתי טסט שלילי).
האם אני יכול לאכול זיתים ושמן זית. או שאין קשר בין אלרגיה למזון לבין אלרגיה לפריחה (אבקנים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לפריחת עץ הזית - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/05/2013שלום רב, אפשר לאכול זיתים ושמן זית ללא קשר לאלרגיה לאבקנים של עץ זית. לא תמיד יש התאמה ברורה בין עונות מעבר וממצאים בטסט אלרגי. קיימים הרבה גורמים נוספים שמשפיעים, כמו ווירוסים למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לפריחת עץ הזית - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/05/2013שלום רב, אפשר לאכול זיתים ושמן זית ללא קשר לאלרגיה לאבקנים של עץ זית. לא תמיד יש התאמה ברורה בין עונות מעבר וממצאים בטסט אלרגי. קיימים הרבה גורמים נוספים שמשפיעים, כמו ווירוסים למשל.
אלרגיה למזון בדרך כלל כן מתגלה בטסטים. רגישויות אחרות לא, למשל רגישות ללקטוז או גלוטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בבדיקות דם בלבדאירית01/05/2013
שלום רב
בני בן שנה עבר בדיקת דם לאלרגיה בעקבות כך שהקיא פעמיים מחומוס וטחינה,הרופא טוען שנמצא אצלו אלרגיה גבוהה למוצרי חלב,בוטנים,ביצים המוזר בדבר זה דהוא אוכל כל הזמן את כל המוצרים האלה ולא היו לו שום תופעות ,אז איך הבדיקה מראה אחרת?????הרופא גם ממליץ להסתובב עם מזרק אדרנלין יתר בטחון,זה ממש מלחיץ,כי זה נשמע ממש תעלומה
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה בבדיקות דם בלבד - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי01/05/2013שלום רב, רופא צודק שצריך להיזהר. אני ממליץ לפנות למרפאת אלרגיה בבית חולים ולבצע תגר עם מאכלים שונים. זאת דרך הכי טובה ובטוחה אם את רוצה לתת לילד מאכלים שוני םכשבדיקת דם מראה אלרגיה אליהם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחומר בלקיעל30/04/2013
שלום,
בעקבות מריחת ג'ל לק על הציפורניים (שמייבשים עם מנורת UV) מתחילה לי כשעתיים אחרי המריחה נפיחות באצבעות מסביב לציפורן, וגרד שנמשך כ-3 ימים.
אם אני מגרדת הרבה אז מתפתחות שלפוחיות. ניסיתי סוגים שונים של משחות- אלוורה, פניסטיל, בפנטן, משחה אנטיביוטית, .. כלום לא עוזר לגרד והנפיחות.
לאחר 3 ימים מהמריחה נפסק הגרד והעור מסביב לציפורן נהייה יבש מאוד וקשה, גם מתחת לציפורן מתחיל יובש.
כנראה סוג של רגישות או אלרגיה לחומרים שנמצאים בג'ל לק.. קראתי שיש מרכיב של אקריל, אולי זה... ניסיתי מספר סוגים וכולם גורמים לתופעה.
יש לי בבית כדור "אריוס" בשל אלרגיה לחתולים ואבק, אם אקח לפני המריחה ויומיים אחריו זה אמור לעזור לתופעות אלה? יכול למנוע את הופעת האלרגיה הזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחומר בלק - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/05/2013שלום רב, מדובר ככל הנראה על אלרגיה לאקריל. צריך להשתמש בתוצר ללא אקריל.
אפשר לבדוק האם קיימת אלרגיה לאקרית. זה נעשה על ידי תבחיני מטלית. מותר לנסות ולקחת אריוס אבל במקרה של אלרגיה חזקה זה לא יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדניסמדר30/04/2013
בשבת האחרונה היה שרב עם אובך ורוחת חזקות, ישבתי בגינה שלי עם קפה ותוך כדי דיבור התחלתי להשתעל ללר הפסקה כאילו משהו מדגדג אותי בגרון, משלא עבר השיעול ניגשתי לחדר מיון לבדוקאם נכנס לי חרק לגרון אות מה קורה איתי. לאחר בדיקת א.א.ג ששלל אפשרות של בליעת חרק הפנו אותי לצילום ריאות ובדיקות דם שגם היו תקינות, אבל השיעול לא הפסיק עד היום (שלושה ימים) אני בטיפול של טלפסת 120 פעם ביום וגסטרו 20 ועדיין אני משתעלת כבר אין לי כוח... מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול טורדני - תגובה
ד``ר בן רנר30/04/2013שיעול כגון זה אינו אלרגי והוא יחלוף .אל דאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר מלחרום29/04/2013
שלום רב, אני בן 15 ויש לי אלרגיה לדברים רבים, בהם אבק. האלרגיה גורמת לצינון תמידי. רציתי לדעת האם חדר מלח מומלץ לשיפור ואם לא,האם יש דברים מומלצים יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר מלח - תגובה
ד``ר בן רנר30/04/2013חדר מלח טוב רק למי שמתפרנס ממנו .ללכת לים זול יותר וגם מהנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ועבודה.פיני29/04/2013
שלום רב אני בן 23 ומגיל 5 סובל מאלרגיות לאבק,עצי זית,ושערות חתול.האלרגיה מתבטאת בליחה בנזלת מרובה ובדמעות בעין ימין.יש לציין שאם אני מתקרב לעצי זית או שערות חתול או אבק אני לא מתעטש או משתעל.אני אמור בעזרת השם להתחיל לעבוד במכון רישוי בתור בוחן רכב ורציתי לדעת עם לדעתך האלרגיה תוכל להוות בעיה?
נ.ב:אני בדרך כלל בריא לא נוטל תרופות לאלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ועבודה. - תגובה
ד``ר בן רנר30/04/2013לא אין בעיה בעבודה כמוך יש כ15% מהאוכלוסייה. עבודה נעימה. טיפול יש לקבל ללא קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקרדית האבקמיכה29/04/2013
שלום
בני בן ה-9 סובל מאלרגיה לקרדית האבק.בנוסף,יש לו מידי פעם קוצר נשימה ,התעטשויות רבות ודלקות עיניים חוזרות ונשנות.אנו גרים בתל אביב.האם מעבר למגורים במקום גבוה כדוגמת ירושלים או הרי הגליל,או איזור מדברי כמו באר שבע ודרומה יכול לפתור או להקל משמעותית את בעיתו הבריאותית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקרדית האבק - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/05/2013שלום רב, קרדית אבק בית אוהבת לחות גבוה וחום גבוה. היא משגשגת פחות טוב באיזורים היבשים כמו נגב ובאר שבע. לא נעשה מחקר האם העברה לירושלמים תויעיל לחולי אלרגיה. צריך לציין שגם בירושלים יש הרבה חולי אלרגיה לקרדית אבק בית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב אצל תינוק בן שנהעדי28/04/2013
שלום,
בגיל 3 חודשים אבחנתי בפריחה שהופיעה מסביב לפה של הבן שלי כאשר נתתי לו מטרנה. בהמלצת רופא ילדים התחלתי לתת לו נוטרומיגן. בגיל 10 חודשים ניסיתי לתת לו שוב מטרנה תחילה בטעימות ואז הגדלתי את הכמות. כאשר הגעתי לכ- 120 מ"ל הפריחה חזרה. בגיל שנה התחלתי לתת לו גבינות ובמשך כחודש לא הופיעה פריחה. כשהתחלתי לתת לו טיפה חלב פרה הפריחה התחילה לחזור לסרוגין- גם בחלב וגם במוצרי גבינה מסוימים. רופא ילדים הפנה אותי לאלרגולוגית שעשתה לו טסט שיצא שלילי (למרות שיתכן והוא פשוט הסיר את הנוזל זמן קצר מדי לאחר השריטה). בבדיקת דם לאלרגיה התקבל ערך של 0.7 (שהוא נחשב לדרגה 2 בסולם של 0-6). האם הוא אלרגי לחלב? מה המשמעות של פריחה שלא מופיעה באופן קבוע?
כיום הוא בן שנה וחודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב אצל תינוק בן שנה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/05/2013שלום רב, נראה שהילד שלך למעשה לא אלרגי לחלב או אלרגי באופן קל ביותר. נראה לפי תאור שלך שמותר לתת לו מוצרי חלב, שזה לא מסוכן. יתכן שפריחה שלו היא לא קשורה למוצרי חלב וזאת אורטיקריה או אקזמה שקשורה לסיבה אחרת אלרגית או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיסמורן28/04/2013
שלום רב,
לבן שלי, בן שנה, יש מזה כשלושה חודשים אטופיק דרמטיטיס.
היינו אצל שני רופאי עור, שני רופאי ילדים והומאופטית אחת.
אף אחד לא מצליח לטפל בבעיה.
הילד כולו פורח ומתגרד.
ניסינו סוגים רבים ושונים של סבונים, קרמים ומשחות.
כל עוד משתמשים במשחות על בסיס קורטיזון הפריחה עוברת אבל ברגע שמפסיקים או אפילו מורידים במינון הפריחה מיד חוזרת.
אשמח לקבל עצה מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה מניסיון אישי
גלית29/04/2013בתי סבלה מאותן תופעות כשהייתה בת כמה חודשים .מכיוון שנלחצנו משימוש בחומרים נתנו לה כל טיפול טבעי והומאופטי כולל בדיקות אלרגיה ושינוי תזונה. לבסוף הגיעה למצב של זיהומים בעור.
נשברנו, לקחנו אותה למומחה עור והשתמשנו במשחות שנתן ואף אנטיביוטיקה. היה שיפור מיידי תוך יומיים. כעת, אנו רוחצים אותה ומורחים לה קרם מייד לאחר המקלחת. שם הקרם CETAPHIL RESTRODERM . אנחנו גרים בארצות הברית ואני לא יודעת אם יש את זה בארץ.העיקרון של זה הוא שזה מונע מהנוזלים בעור לצאת לאחר המקלחת ובכך שומר על העור. היא כבר בת 3 שנים כמעט והעור שלה מעולה, אבל אנחנו יודעים שיש לה נטייה אז ממשיכים. שווה לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטופיק דרמטיטיס - תגובה
ד``ר בן רנר30/04/2013תפרחת אטופית היא מחלה לא סימפתית צריך סבלנות ואורך רוח ורופא טוב. ללא טיפול היא תפרוץ מחדש .בחרו לכם רופא אחד וטפלו לפי המלצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לך
תמר01/05/2013לבדוק את התזונה שלו. לרוב הסימפטומים מתפרצים בעקבות תזונה לא נכונה או לא מתאימה. בהמלצתה ובליוויה של נטורופתית שיניתי לו את התזונה, בנוסף אני גם משתמשת באל סבון לתינוקות של מורז שהוא מיועד לטיפול בעור אטופי ואני יכולה לומר לך שהשיפור הורגש באופן מיידי! דבר נוסף - יש משחות על בסיס טבעי שיכולות לעזור, פשוט תיגשי לאחת מרשתות הפארם ותתייעצי שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 5 חודשים אלרגיה לטחינהרונה27/04/2013
שלום
בתי בת 5 חודשים מזה 5 שבועות החלה בנזלת ,התעטשות,פריחה אדומה פעם בכל הגוף ועוד מס פעמים לא מבוטל בסנטר ובאזור השפתיים לאחר שבועיים החלו חרחורים ,
לאחר 4 שבועות החל שיעול קשה עם תפרחת חיתולים קשה בכל שבוע במהלך ששת השבועות פניתי לרופא הילדים המטפל ציין שהכול תקין ריאות נקיות ואין מה לעשות כל כך הפריחה נובעת מחילופי העונות כמובן כאמא טרייה לא הסתפקתי בתשובתו ופניתי באופן עצמאי למיון בקרבת מגורינו לאחר בדיקה של רופאת הילדים ותשאול הגיע למסקנה כי מדובר באלרגיה לטחינה או עגבנייה שמקבלת כחלק מהטעימות למזון מוצק במשפחתון מזה כשבוע ימים בתי אינה מקבלת טחינה ו/או עגבנייה ועדיין מופיעים על פניה סימני אדמומיות כמה זמן לערך עד שהאלרגן מתנקה יוצא מהגוף והאם היית ממליץ לי בדיקות נוספות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 5 חודשים אלרגיה לטחינה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/05/2013שלום רב, כדאי לך לפנות לאלרגולוג שיעשה טסטים ויגלה אלרגיה אם קיימת.
הפריחה ממשיכה זה אומר שהיא לא קשורה לאלרגיה לטחינה או אגבניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיליקוןלילי25/04/2013
האם סיליקון מכיל לטקס?
האם כל גומי מכיל לטקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אשמח למענה לשאלתי
לילי30/04/2013?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיליקון - תגובה
ד``ר בן רנר30/04/2013סיליקון אינו גומי ואינו מכיל לטקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)