מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפואה טיבעית וחיסונים?ס30/08/2007
הייתי רוצה לשאול מה דעתכן בקשר לחיסונים. עשיתי כמה מחקרים בנושא וזה די מפחיד. מצד אחד החיסונים הועילו במיגור מחלות ילדות קשות. מצד שני הגוף לא לומד להתמודד לבד . וכך מערכת החיסונים נחלשת.. אולי אין יותר מחלות ילדים. אבל יש דברים אחרים יותר גרועים כמו סרטן . היפר אקטיביות וכו
אני גם לא מדברת על כך שמזריקים חומרים רעילים יחד עם החיסונים לפעוטות קטנים שהמח שלהם עדין מתפתח..
מצד שני כולם מטיפים לי שאני לא אהיה אימא אחראית אם לא אחסן את הילד. החלטתי לחלק כל קבוצת חיסונים לשתים. לתת אותם בהפרש של חודש .
ולהמנע לגמרי מהחיסון המשולש.
האם אני צודקת?
אני מבינה שזה פורום ציבורי ואתן לא תוכלו לענות לי באופן מפורש
אבל מה ההומופתיה למשל חושבת על חיסונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים
טל קבסה30/08/2007שלום לך נטלי, אכן חיסונים הינם היום אחת הסוגיות הכי שנויות במחלוקת..אינני יכולה לומר לך האם את צודקת בהחלטתך אך אוכל לומר לך את דעתי האישית בעניין, אני מאמינה בחיסון באופן אחר, בדיקת זמנים, הפרדת חיסונים, דחייה של חיסונים שונים ועוד. אני מאמינה שעלינו לבחון היטב את הדברים ואת העדויות לפני שמחליטים לחסן, ולעשות החלטה על סמך ידע ולא על סמך החלטה אמוציונאלית, ואין זה משנה כלל מה ההחלטה-גם אם לחסן על פי השגרה המומלצת וגם אם לא. למידע אני ממליצה לך לפנות לארגונים כגון חסון (ניתן למצוא ברשת) המעלה מאמרים בעניין ואף לפנות לגורמים מוסמכים נוספים כמו רופאים הומיאופתיים על מנת להתייעץ ולבנות תוכנית חיסונים שתתאים לכם. אפשר לפנות לדר רוזנטל, לדר קובי פריד ועוד שמות שתוכלי למצוא בשיטוט. ישנם גם רופאי ילדים קונבנצינאליים שיוכלו לתת לך את המידע אותו את מחפשת.
בהצלחה רבה ובבריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה בקשר לחיסונים
ס31/08/2007תודה על התגובה
קראתי כמה אתרים ובנהם את האתר חסון המומלץ. וזה פשוט מפחיד!!
אני לא יודעת מה לעשות?
מצד אחד תחושת הבטן שלי אומרת לי שהחיסונים יותר מזיקים מאשר מועילים. ואני לא רוצה את זה לילדי.
אבל מצד שני הסביבה כולה (כולל רופא הילדים ובעלי) נגדי. כולם טוענים שאני לא אחראית בסרובי לתת חלק מהחיסונים לילדים. ושאם ח"ו הם יחלו וכו אז כל האחריות לנזק יהיה עלי. ואיך אוכל לחיות עם עצמי אם ח"ו יקרה משהו.
וגם שכולם מחסנים ולאף אחד שאנו מכירים לא קרה כלום. והכל זה שטויות של האנטרנט.
מה לעשות?
האם עלי להלחם בכולם בשביל הרעיון הזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן דילמה קשה..
טל קבסה02/09/2007אין ספק שאת עומדת בפני דילמה. נכון, בצידה של כל החלטה יש מידת אחריות ולטעמי אותה מידת סכנה קיימת בין אם תתני חיסונים וילדך ח"ו יפגע כתוצאה מכך ובין אם תחליטי שלא לתת ובנך ח"ו יחלה. בחיים אין שום תעודות ביטוח ובכל החלטה שעושים יש לקחת את האחריות על התוצאות העלולות להגיע.השאלה היא מה מטה יותר מבחינתך את כף המאזניים..והאם את מסוגלת להגיע להחלטה שקולה בעניין.אם את חושבת שלא תוכלי להיות שקטה אם לא תחסני, והפחד ילווה אותך בכל יום וצעד-עדיף שתחסני כי לגדל ילד בתחושת חרדה מתמדת זה לא פחות גרוע..חשוב מאד לנסות להגיע להסכמה לגבי דרך פעולה עם בן זוגך-בין אם זה אומר לחסן, לחסן חלקית או להפריד חיסונים וכדומה. תוכלו להפגש עם אנשי מקצוע, לשאול את כל השאלות שמטרידות אתכם, לבקש המלצה לתוכנית חיסונית וכך להגיע אולי לאיזושהי הסכמה.מעבר לכך, אינני חושבת שאתם צריכים לשתף גורמים אחרים בהחלטתכם, באם היא שונה מההמלצה הכללית. אם עולות שאלות-הסכימו על תשובות מראש והשתמשו בהן..אל תנמקו, אל תצטדקו , אל תגמגמו-זוהי בחירתכם..זוהי השקפת עולמכם..
אני מאד ממליצה לעשות פגישה עם איש מקצוע, זה בדרך כלל מאד מקל על ההחלטה
בהצלחה ויישר כוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)