מידע רפואי
פורומים
- הפרעות קשב וריכוז - טיפול לא תרופתי
- אפילפסיה ילדים
- תזונה נכונה - ירידה במשקל
- רפואה סינית
- רפואת ספורט
- וטרינריה
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- מיניות האישה, מין נשי
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- ביטוח לאומי
- ברית מילה רפואית, רופא מוהל
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- לא מוכנה לאכול תמל לרגישות לחלבענת14/10/2016
שלום ד"ר עומר,
ביתי בת 5.5 חודשים. ולאחרונה גילינו לה רגישות לחלב. לאחר שהתחלנו מעבר לפורמולות. (עד חמישה חודשים ינקה מלא)
כעת היא אינה מוכנה לאכול את התחליפים שקיבלנו במרשמים, כגון נוטרמגן, נולטרילון פפטי גוניור, סימילאק אלימנטום. רק צורחת ומתוסכלת, ולרוב נשארת רעבה :(
העניין הוא שתפוקת החלב שלי ירדה משמעותית, וקשה לי לשאוב, וגם כשאני מניקה אני רואה שלא יוצא כמעט.
התחליף אמור להיות כהשלמה להנקה, או למקרים בהם אני יוצאת מהבית.
כמה שאלות לי, ברשותך:
א- האם אפשר לתת סימיאק סויה? ( היא נבדקה, ולא אלרגית לסויה)
ב- מה אפשר להוסיף לתחליפים הללו כדי שתסכים לאכול אותם?
חלב שקדים? סוכר?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכנה לאכול תמל
ד``ר עומר טופול24/06/2018שלום
כתחליף לחלב ניתן לנסות חלב שקדים ו/או חלב אורז בתוספת של אבקה פרוביוטית. אפשר לנסות גם סימילק סויה.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשיר לכיניםיעל20012/11/2010
דחוף צריכה את עזרת האימהות פה. הקטנות שלי, תאומות נדבקו בכינים (כנראה בגן) כל היום הן מתגרדות,
אני חייבת לקנות להן כמה שיותר מהר תכשיר נגד הכינים ושמעתי שיש תכשיר ללא חומרי הדברה אבל אני לא זוכרת את השם שאמרו לי.
מישהו יודע ויכול לעזור לי? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשיר לכינים - תגובה
14/11/2010יעל שלום,
התכשיר לכינים ללא חומרי הדברה נקרא Results
אפשרות נוספת, לשטוף את הראש עם מים ובהם מספר טיפות של שמן רוזמרין. מצב זה מתאים אם אין ביצי כינים על הראש אלא רק כינים שבקעו.
בריאות שלמה,
ד"ר רואי גוניק OMD., ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול במכשיר רפואי
לירון קורל16/04/2016שלום לך,
אני לא יודעת אם אכן זה עדיין רלוונטי אך אוכל להמליץ מאוד ללכת למרכז לטיפול בכינים שבאמת יעזור לבנות להיפטר מהכינים בטיפול אחד ללא כל התכשירים והסבונים שהרופאים דוחפים לראש שלנו.
בטיפול המיוחד הזה את תבואי ליום אחד והכל נגמר אז אני ממליצה להיכנס לאתר שאצרף ופשוט תפסיקי לדאוג בקשר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפלוקס?שלי09/02/2015שלום,
בני בן החודש ושבוע פולט לעיתים קרובות כשעה לאחר שהוא יונק. פעמים רבות , בעיקר בלילה, הפליטה מלווה בבכי והשמעת רעשים מהגרון הדומים לכחכוך (כמו רכב שאינו מניע). האם מדובר בריפלוקס? האם מתן גונה ריפלוקס יכול לפגוע במקרה שהאבחנה האישית שלי אינה נכונה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרריפלוקס? - תגובה
ד``ר עומר טופול18/06/2015שלי שלום
רפלוקס בהחלט יתכן. אולם מתן גונה רפלוקס לא יפגע גם אם האבחנה שגויה.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות בשתן חוזרותרינת17/06/2015הי ,
תינוקת בת שנה ,סובלת מדלקות שתן חוזרות ,4 פעמיים תוך 3 חודשים ,כל פעם מקבלת טיפול אנטיביוטי שלא נותן תוצאות .
מה הטיפול שניתן להמליץ חוץ מאנטיביוטיקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדלקות בשתן חוזרות - תגובה
ד``ר עומר טופול18/06/2015רינת שלום
ממליץ מתן אבקת פרוביוטיקה בבקבוק המים. כמו כן ניתן לפתוח קפסולה של Dmanose לתוך השתיה פעמיים ביום עד שהדלקת חולפת. מעבר לפעם ביום כתחזוקה שותפת ולמניעת הישנות הדלקת. מעבר לזאת יש להקפיד על הגיינה גבוהה באיזור המפשעה - לשטוף במים בהחלפת חיתולים ולהמנע משימוש במגבונים.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמות הלילהרינת23/12/2014ביתי בת ה 15 חודשים אני עדיין מניקה אותה והיא טף פעם לא אההה לאכול מבקבוק וישר עברה לאוכל מוצק כלומר בלי כפית כל מה שהיא הצליחה לתפוס היא רצתה לאכול וכמובן עד היום יותר מחצי ברצפה שככה היא עדיין לא אוכלת לשובע ומה שקורה מאז שהיא נולדה אפילו אחרי הלידה היא הייתה מתעוררת על 3 שעות וישנה לזמן קצר ומתעוררת בהתחלה הרופא אמר שזה מובן והיום והלילה מתערבבים ולתת לה וכיום היא עדיין מתעוררת כל 3 שעות אני כל כך עייפה מזה היא לא ישנה צהרים רק ל15-30 דקות לא יותר ואני אפילו לא מצליחה לישון איתה צהרים והיא מתעוררת אין לי כוחות נתתי לה לבכות כי ככה הציעו לי וזה לא עובד היא יכולה לבכות שעות על גבי שעות ולא להרדם
היא קמה בבוקר בשעה 5 ומוכנה להתחיל את היום
אני מנסה להשכיב אותה בשעה 8 וחצי ושהיה לי זמן לעצמי
מה אפשר לעשות?אני כל כך עייפה ומייאשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרדמות הלילה - תגובה
ד``ר עומר טופול08/01/2015חגית שלום
במצב כפי שאת מתארת מן הראוי לפנות להדרכה מקצועית הכוללת מעקב שבועי על מנת לייצר דפוסי אכילה ושינה נכונים שאותם יש להקנות לבתך ולתרגל עימה עד להשגת התוצאות הרצויות.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינייםנועה22/09/2014שלום, שמי נועה, ביתי בת 7 חודשים כיום והתחילה לצאת לה שן.
רציתי לדעת כיצד ניתן להקל על האזור
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיניים - תגובה
ד``ר עומר טופול30/11/2014נועה שלום
לצערי אין חידושים מרעישים בתחום...
נשכנים מקוררים מסייעים בהקלה על החניכיים המגורים כמו גם משחות מאלחשות כגון טיג'ל ודומיו.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי הרדמות בערביעל30/09/2014שלום, בני בן החודשיים מתקשה מאוד להרדם בלילה. הוא יונק באופן מלא, למעט פעמים שאינו רגוע ואז אני נותנת לו תוספת בבקבוק. ביום, נרדם ללא קושי אך בערב, לאחר הנקה, מתקשה להירדם. הוא אינו בוכה אך ניכר שחש אי נוחות. הידיים קופצות, מעט מתכווץ וכאמור אינו נרדם. סיטואציה זו חוזרת על עצמה יומיום מהשעה 19:00 ועד השעה , 23:00 ואפילו יותר, כשנרדם. אני מנסה הכל, מנשא, ידיים, עגלה, אך זה לא עוזר. אני לא חושבת שזה גזים כי הוא לא בוכה...
זה חוזר על עצמו גם כאשר אני מוסיפה בקבוק וגם כשלא..
מה זה יכול להיות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשיי הרדמות בערב - תגובה
ד``ר עומר טופול30/11/2014יעל שלום
ראשית יש לוודא שאת אינך שותה משקאות מעוררים כגון קפה או קולה שכן אותם חומרים מעוררים עוברים בהנקה ועלולים לגרום לילדך קשיי הרדמות.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרשרת ענבריםמיכל זומריך27/08/2014הייתי רוצה לדעת איפה אני יכולה לקנות שרשרת ענברים לתינוק באזור ראשון לציון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשרשרת ענברים - תגובה
ד``ר עומר טופול17/09/2014מיכל שלום.
החנות שאני מכיר נמצאת באיזור התעשיה של רעננה ונקראת אירית קריסטלים.
בברכה עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרשרת ענברים - תגובה
ד``ר עומר טופול17/09/2014מיכל שלום.
החנות שאני מכיר נמצאת באיזור התעשיה של רעננה ונקראת אירית קריסטלים.
בברכה עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצטננות ובחילותעמית08/09/2014ביתי טליה בת ה5 נבונה ומאוד מקסימה מה שקורה שהיא מקבלת מכה נופלת או שאומרים לה לא או כל סיבה שהיא היא בוכה.כמובן שזה נורמלי והגיוני
מה שקורה אחרי זאת הבעיה היא בוכה ומראה סימנים שהיא רוצה להקיא אני רוצה להדגיש שהיא לא בוכה יותר מ2 דקות וכבר עומדת להקיא ולא מספיק זה היא עם נזלת ישר עם הבכי ואחריו זה המשך ימים שהיא עם טישו בידים
מה הטיפול לזה?והאם צריך לעדות בדיקה יסודית ולפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהצטננות ובחילות - תגובה
ד``ר עומר טופול17/09/2014עמית שלום.
הבחילה עשויה להיות תגובה מכנית של הרעדת הסרעפת. מאידך זו עשויה להיות תגובה רגשית. בכל מקרה אין להגיב בבהלה אלא להתיחס לנושא כאילו הוא נורמלי. בנוגע לזלת הממושכת שלאחר הבכי הדבר מעיד על גודש בריריות בחלל האף שהוא נורמלי אלא שהתמשכותו למספר ימים הוא חריג. ממליץ לנסות טיפות אף הומיאופטיות בשם סינוסין קיד.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנסחפתרינת11/01/2014ביתי בת ה 5 אחות בכורה לאח קטן מאוד מתוקה איך נראה שהיא נגררת בקלות עם זה שילד יותר קטן מימנה אומר לה מה לעשות ובמה לשחק ועם בכלל היא תשחק בבית כמובן היא שונה ומחליטה בשבילנו איך לכל מי שקטן מימנה היא שומעת ונראה שהיא מפחדת להשאר מאחור והיא נגררת בקלות אפילו אם זה לעשות דברים שהיא יודעת שהם מסוכנים ואנכנו לא מסכימים לה איך עוזרים לילדה שנגררת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנגררת אחרי קטנים
רונית בן אהרו20/01/2014יונית שלום!
יכול להיות שהילדה מקבלת תשומת לב על ידי כך שהיא משחקת עם קטנים. גם אם הם אומרים לה מה לעשות תבדקי ע"י כך שאת צופה בה ולא מתערבת, אם היא לא לוקחת אח"כ את המושכות בידיה והיא הופכת למובילה. אפשרות נוספת יכולה להיות שהיא מרגישה בטוחה יותר ומשמעותית יותר בחברת הקטנים.
לדעתי יש לעודד אותה על הדברים הטובים והמועילים שהיא עושה בבית ולשתף אותה בשגרת היום-יום. כמו להגיש לשולחן, לערוך שולחן, להוריד כלים מהשולחן ולשים על השיש, למיין דברים כמו כביסה, משחקים, לסדר קניות במקום וכד'. לומר לה מילים טובות ומעודדות. ע"י כך את מחזקת את הבטחון העצמי הפנימי שלה ומראה לה את החוזקות שלה.
כמו כן, אפשר להזמין הביתה חברים בגילה או ללכת לביתם.
מומלץ מאוד להקדיש זמן רק לה, מין "שעת אמא" או "שעת אבא". אפשר לטייל ביחד, ללכת לספריה ולהקריא סיפור, או כל דבר אחר שיעשה לה טוב והרגשה ששמים לב אליה והיא אהובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רינת21/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףחסוייי31/12/2013בס"ד
שלום רב,
רציתי לבדוק האם נתקלתם במצב כזה,
יש לי תינוק שנולד לפני 8 ימים, אתמול התקשרו אליי מטיפת חלב, וביקשו שאגיע על מנת לבצע בדיקה חוזרת של סקר יילודים, לטענת אחות טיפת חלב, הדגימה שלקחו פגומה ולא ניתן לבצע את הבדיקה, בדיקה לPKU.
האם באמת קיים מצב שלקחו את הבדיקה בצורה לא טובה? או שהבדיקה יצאה לא טובה ולכן מזמנים עוד הפעם?
1. האם שמעתם/נתקלתם במקרה כזה, שהבדיקה בוצעה בצורה לא תקינה בבחינה טכנית ולכן התבקשנו לחזור על הבדיקה מסיבה טכנית?
2. האם מדובר במחלה גנטית?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדחוףףףף - תגובה
ד``ר עומר טופול07/01/2014לחסוי שלום
לצערי לא נתקלתי במקרה דומה כך שאין לי תשובה ממשית להציע.
אם למי מהקוראים יש ניסיון בנושא היא/הוא מוזמן לשתף.
כרגע ממליץ לפנות לרופא הילדים על מנת לקבל סקירה על הנושא.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרכיבי פרוטקיוסי26/11/2013שלום רב
רציתי לברר האם באחד ממרכיבי הפרוטק יש חומרים מסוכנים לבריאות?
האם אין כל סכנה בנתינת פרוטק (אלטמן) לילד בסביבות גיל שלוש?
אודה לתשובתך
דר' ארגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמרכיבי פרוטק - תגובה
ד``ר עומר טופול05/12/2013ליוסי שלום
עיינתי במרכיבי הפרוטק ולדעתי אין כל מניעה לתת מוצר זה לילדים כבני שלוש. המינון כמובן שחייב להיות מותאם והייתי מעריך אותו בכשליש ממינון למבוגר. בכל מקרה ניתן לפנות למחלקת התמיכה המצויינת של אלטמן ולקבל מידע והנחיות שימוש.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שמתקשהשני03/11/2013שלום רב,
בני הוא בן 3 מדבר שוטף חברותי התפתחותו היתה תקינה.
מזה זמן רב, שאני מוטרדת כי בכל הנוגע לשירים אפילו שהם קצרים וקלים הילד לא שר את המילים, הוא לא יודע לא קולט, לא זוכר, לא ברורה לי איפה הבעיה.
מה זה יכול להיות ? עם מי כדאי להתייעץ בנושא? האם כדאי לקחת לאבחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד שמתקשה - תגובה
ד``ר עומר טופול12/11/2013שני שלום
לדעתי רצוי לפנות למרכז להתפתחות הילד והם ידעו להפנות אותך לאיבחון המתאים.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבה בלילהאני15/10/2013שלום
בני בן 4.5 עדיין ישן עם חיתול. ניסיתי להוריד בערך בגיל 4, אומנם לא להרבה זמן, אבל ראיתי שהוא מתוסכל ומתבייש אז החזרתי (כי הרופא אמר שאם זה לא מסתדר מאליו עד גיל 5, אז צריך ללכת לטיפול)
אני מאוד רוצה לדלג על הקטע של להוריד לו את החיתול ולראות איך יזרום ורק אז לפנות לטיפול (כי זה מה שבטח יגיד לי הרופא...) אני רוצה לחסוך את הבושה והתסכול לבני! (אני יודעת מה זה, גם אני סבלתי מזה בילדותי, ואני זוכרת את התחושה הלא-נעימה המלווה לזה עד היום...)
לכן ביררתי קצת באינטרנט על פתרונות לבעיה וראיתי שמעבר לתרופות ולזמזם שמציעה הרפואה הקונבנציונאלית, יש גם טיפול בדיקור סיני שיכול להועיל;
רציתי לדעת מהם הסיכויים שטיפול בדיקור סיני יסייע לבעיית ההרטבה?
האם סיכויי ההצלחה גדולים יותר בהשוואה לרפואה הקונבנציונאלית?
האם אפשר להתחיל בטיפול כשהוא עדיין עם חיתול ורק כשהטיפול הושלם לגמרי וכבר אין עוד הרטבות - אז להוריד?
בתודה מראש על תשובתכם, דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרטבה בלילה - תגובה
ד``ר עומר טופול16/10/2013דפי שלום,
בהחלט ניתן לטפל בהרטבות לילה באמצעות רפואה סינית הכוללת דיקור ופורמולות צמחים. ממליץ לפנות בהקדם למטפל/ת לצורך טיפול בנושא.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשקמה בבוקררינת16/10/2013ילדתי בת ה4 מאוד מתוקה ואיך כמו כל הילדים לפעמים היא אומרת לא ורוצה כל דבר בדרך שלה.הבעיה הענקית שלי איתה היא שהיא לא רוצה ללכת לגן וכל בוקר זה מלחמה ענקית.היא הייתה עם הסבא והסבתא 3 שנים בבית והיא הייתה ממש מוכנה להתחיל את השנה בגן וכמובן שבהתחלה היא היתה חוזרת מאושרת ושמחה וגם קמה ככה.הגננת לא מודעת לשום שינוי בגן היא אומרת שהילדה משחקת מאוד יפה ויש לה חברים והכל כרגיל וכשאני שואלת את הילדה היא אומרת שהיא אוהבת להיות בגן ואפילו מדברת עליו אחר הצהריים מה עושים כדי להמנע מהמלחמות של הבוקר?ושהכל יעבור על מי מנוחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה לא עונים?
רינת18/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו..
רינת18/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו.. - תגובה
ד``ר עומר טופול05/12/2013עמית שלום.
עושה רושם כי ביתך מנסה לייצר אינטראקציה בבוקר. היא רק מתעלת אותה לכיוון לא נעים מבחינתך אך יעיל להפליא מבחינתה.
ממליץ לך ליזום אינטראקציה של בוקר - משחק או פעילות משותפת ולו למספר דקות - על מנת שתחוש כי היא מקבלת את תשומת הלב אותה היא מבקשת לעצמה.
יצירת דפוס של פעילות משותפת בבוקר עשויה לענות על צרכיה ולייתר את אותו דפוס התנהגותי אשר היא אימצה לעצמה עד כה.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?