מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מס' שאלות...דקלה30/10/2007
היי טל, ובוקר טוב. שמחתי לקרוא את תגובותייך, לכל המתעניינים בפורם ולכן החלטי גם לשאול....
ראשית יש לי בן חודשיים וחצי. מקסים חייכני ודיי רגוע.על פניו נראה כי הגזים חלפו אם כי בשעת הערב הוא מעט"נודניק"ומילל טיפה לפני שינה אבל לא בסגנון תקופת הגזים...
רציתי לשאול כיצד ניתן להעסיקו במהלך היום. היום שלנו נראה כך....
כאשר הוא מתעורר יש לנו "שעת שיחה" שבה אני מספרת לו הכל.... אבא בעבודה ,אמא מבשלת, וכאלה... בין היתר הוא נמצא באוניברסיטה, ובלול עם מובייל, ובטרמפולינה כשאני במטבח... בכל אחד שמניתי(כאשר הוא לבד. הוא לא מסוגל להיות יותר מ-10 דקות לבד. יש לו מוזיקה, ופשוט הוא נהיה חסר סבלנות עד שאני מגיעה. איך יתן להנעים לו את הזמן לבד?
ואם ידוע לך באיזה אתר ניתן לרוא על התפתחות הילד בשלב הזה? מה הוא "אמור" לעשות? אציין כי הוא לא מוכןלהיות על הבטן וזה מראה לי שההתפתחות תתעכב סביר להניח....
האם הרוטינה שסיפרתי לך עליה מתאימה לכל גיל.. עד שיזחל וישחק עם משחקים מוחשיים?
אשמח לקבל קצת מידע שיעזור לי עם גידולו...
המשך יום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב דקלה
טל קבסה01/11/2007קודם כל מצטערת על העיכוב, קצת בעיות מחשב וזמן..
שנית,תינוק בן חודשיים וחצי אינו מסוגל בדרך כלל להעסיק את עצמו יותר מפרק הזמן בו נקבת, זהו תהליך נרכש שהולך ומתפתח עם הזמן. אין ספק שילד צריך ללמוד להיות עם עצמו, להעסיק את עצמו וכולי אך הזמן לכך יגיע. נסי להבחין בין מצבים בהם הוא זקוק לתשומת לב לעומת מצבים בהם הוא מסוגל בהחלט להיות לבדו אך את חשה בצורך לספק לו גירויים.
אחד הדברים שחשוב מאד להקפיד עליהם הוא השכיבה על הבטן שכן זהו הבסיס לכל תהליך ההתפתחות. לאור מה שציינת בנושא אני חושבת שיהיה חשוב מאד לעסות אותו.נסי להצטרף לקבוצה בסביבת מגורייך או באופן פרטי על מנת ללמוד את העיסוי בדרך כזו שתקדם את התפתחותו. עיסוי ותרגילים שונים מהויים גם הם גירוי או שעשוע או סתם זמן איכות בין האם לתינוק. בזמן הזה מתרחשת קליטת אינפורמציה בדרך מאד שונה והרבה יותר איכותית מגירויים ויזואליםם או שמיעתיים אחרים. אז יהיה אפשר ליצור זמן איכות סביב אמבטיה וזמן איכות סביב עיסוי ולהעשיר את עולם החושים והחוויה.
לגבי אתרים העוסקים בהתפתחות-ישנם המון, בינהם הלול, 0-5,ועוד ועוד. פשוט הקישי "התפתחות תינוקות" "שלבי התפתחות "ותקבלי המון מידע.
אשמח להיות לעזר בכל דבר
בהצלחה ובאהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)