מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדים הם עם אכזרלילי04/11/2007
שלום לכן
אני לא הורה אבל יש לי אחיין בן חמש. אתמול לקחתי אותו לגן השעשועים השכונתי. הוא שיחק לו בשקט ובהנאה.
היו שם שני ילדים בני 6 ו- 7. הם מכירים אותו מהשכונה. כשלפתע אחד מהם כינה את אחייני: "כושי" (להם יש צבע שיער חום ואילו הוא בעל שיער שחור למרות שהוא לא כהה).
הרגשתי שזעמי עולה בי והייתי מתה לתת לו סטירה (סליחה - אבל ככה באמת הרגשתי) אבל פניתי אליו ושאלתיו למה אתה מכנה אותו בשמות כאלה. הוא לא ענה.
בכך הסתיים העניין והלכנו.
בדרך אחייני אמר לי: הם לא אוהבים אותי. ליבי נכמר ורציתי לבכות.
א. איך הייתי צריכה להגיד לאותו ילד שכך לא נוהגים?
ב. מה הייתי צריכה להגיד לאחייני?
ג. איזה גועל נפש שיש עדיין הורים שמטביעים בילדיהם את ההבחנות של צבע עור - אחרת אין לי הסבר לכך - ילד בן 6 לא אמור לדבר כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטואציה מאד לא פשוטה
טל קבסה05/11/2007ילדים הינם מראה של הסביבה לעיתים כאשר הם נחשפים לגילויים מסוג זה הם משתמשים בהם לרוב ללא כוונה לפגוע או להרע ולאו דווקא מבינים את המשמעות, אין זה אומר שעלינו להתעלם אך חשוב להבין מהיכן זה מגיע.נכון בעיני היה להגיב לאמרה אך הייתי מנסה לנצל זאת לשם הבנה כלומר-אולי הייתי אומרת שנכון, האחיין מעט יותר כהה ומוצאת משהו אחר בולט לעין אצל ילד אחר ומעלה את תשומת הלב לכך-לא על מנת להחזיר או לעשות דווקא אלא להראות שלכל ילד יש משהו אחר ,שונה מהשני. כמו כן הייתי מנסה לרגע לשכוח מזעמי המוצדקת ושואלת את הילד-אתה יודע מה זה כושי?ומנסה לפתח סביב זה שיחה ומודעות.למרות שלכאורה זהו לא תפקידי אך היית פועלת כך גם על מנת להעביר מסר וגם על מנת לשמש דוגמא.ולגבי הילד-הייתי מחזקת בו את התחושה הפנימית ואת הערך העצמי כלומר בונה בו הבנה שמה שחשוב זה מה שהוא חש פנימה ושלא כל הילדים חברים האחד עם השני, ושאין לנו צורך שכולם יאהבו אותנו באותה המידה.מה שחשוב זה לא לפגוע באחר ומה שהילד עשה זה לפגוע וכמו שזה גרם לך תחושה לא נעימה כך עליך לזכור שלא לפגוע באחר.
אין לנו ממש דרך למנוע את החוויות הללו מהילדים וכל שעלינו לעשות זה לקחת את זה למקום של למידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)