מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםרחלי27/10/2011
שלום
יש לי שאלה בבקשה,אני בטיפולי פריון 5 שנים הלכתי פניתי לרפואה סינית ונאמר לי שהכל תקין אצלי אך יש לי חרדות מלידה ולכן לא מצליח לי ,
קבעתי תור לדיקור -דיקור שמטרתו לטפל בפחדים ובחרדות .המטפל אמר לי שזה יעזור לי מאוד .
שאלתי : יש לי הזרעה אצל הרופא (החודש מנוחה מהפריות )ולאחר יומיים קבעתי את הדיקור .האם הדיקור הנ"ל יכול להזיק לי בהצלחת ההזרעה ? כדאי לדחות את הדיקור ?<
העניין הוא שאני ממש מפחדת אף פעם לא עשיתי דיקור ואני חוששת שמא ההתרגשות שלי מהדיקור עלול להזיק להזרעה שתעשה יום קודם לכן ...
מה דעתך ? המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רחלי
יאשי ברייב27/10/2011בדר"כ פונים לדיקור בשביל לטפל בחרדות.
אבל אם יש חרדות מהמחשבה על הטיפול הסיני, את בהחלט צודקת וזה עלול ליצור סטרס במערכת. במצבי סטרס מופרשים הורמונים שעלולים להפריע לפעילות תקינה בתהליך ההפריה.
לא הבנתי מדברייך אם כבר פגשת את המטפל/ת. אם לא, כדאי להיפגש עם המטפל/ת לפגישת הכרות / טיפול הכנה לפני ההזרעה.
בכלל, את יכולה לגשת לטיפול מתוך רעיון שזה לתמיכה בהזרעה ובכל מקרה לא מתוך חובה או אין ברירה.
ילדים "עושים" באהבה
יאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ודב נוסף
רחלי28/10/2011שלום
כן נפגשתי עם המטפל במקרה זה איל פוליטי , פעם ראשונה שניגשתי למטל לכן הייתי בלחץ אך הוא הרגיע אותי נתן לי אבקות צמחים לחיזוק הרחם ...אך אמר כפי שהרופא שלי המטפל בהפריות אמר שאין שטם בעיה פשוט לחץ וחרדה מנושא ההריון .(ואני יודעת שזה נכון )לכן המליץ בחום על הדיקור 2 פגישות של דיקור לנושא החרדות ואני מאוד רוצה לעשות זאת כדי לטפל בנושא מאחר וזה מפריע לי בחיים בכלל ובטיפולים ...אמרתי לו שאני בלחץ מהמחשבה על הדיקור ושזה קשה לי אך ניסה להרגיע אותי שזה לא נורא ושאלתי אותו אם אני יכולה כבר לאחר הזרעה לעשות אמר שאין שום בעיה ולא יזיק ...אני מאוד מקווה שלא יזיק אני פשוט כל כך מתרגשת לעשות את זה התרגשות טובה כי זה עוד צעד עבורי לקראת המטרה המיוחלת מזה שנים .ואני רוצה להיפטר מהחששות שטמונות בי שנים .
האם זה באמת טיפול כזה יכול לעזור לי לטפל בחרדות ולהרגיש חופשיה מזה ?
ודבר נוסף בטיפול עצמו מה עושים ? דוקרים ומחכים 20 דקות בערך ? מדברים או עושים משהו תוך כדי ?
אני מתלבטת אם לדחות לתאריך אחר או לגשת יומיים לאחר ההזרעה קבעתי תור ואני מאוד רוצה אך מפחדת שאולי יזיק לי לסיכוי הקליטה בהזרעה ?מה דעך ? המון המון תודה שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
רחלי28/10/2011אתה צודק ...אני יכולה לגשת לדיקור במחשבה שזה יתמוך בטיפול ההזרעה זה מה שאני חושבת באמת אך מאחר וזה דיקור מסויים לטיפול בחרדה ולא בפריון אז אני לא יודעת אם זה באמת טיפול תומך מאחר וזה דיקור שונה ?
פשוט את הדיקור המטפל אמר שיש צורך לעשות לפני ההפריה שנעשה בחודש הבא החודש אני "נחה" לכן עושה הזרעה ..הוא אמר שזה חשוב שזה יהיה לפני ההפריה בחודש הבא ולא חשוב מתי העיקר לפני ...ולכן חשוב לי לעשות את זה כמה שיותר מוקדם כי אני ממש בהתרגשות מהנושא ומקווה שיעזור לי עד שנפתחתי לרעיון ...מצד שני לא רוצה לעשות שטות שזה מיד לאחר ההזרעה ואולי יזיק לי ?
בדילמה
המון המון תודה על התמיכה והיעוץ בפורום זה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף - תגובה
יאשי ברייב28/10/2011ברפואה ההוליסית בכלל ובסינית בפרט האדם הוא לא רק מכונה פיזית ולכן הטיפול הוא לא רק לרובד הגופני. כך שיכול להיות שבעיות הפוריות נובעות מסטרס במערכת ולאו דוקא בגלל בעיה נקודתית באברי הפוריות.
בהתייחסות הרפואית - הרופא רוצה לייצר הפרייה באופן הטכני והפיזי
בהתייחסות ההוליסטית - הרופא רוצה ליצור הרמוניה בין כל הרבדים.
אגב ציינת את המטפל שלך ואני מציין שאת בידיים טובות.
יאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
רחלי28/10/2011יאשי ,המון המון תודה
שאלה נוספת : האם בזמן הדיקור מדברים או עושים משהו מסויים ? או פשוט יושבים בשקט עם 2 המחטים ? הוא אמר לי שזה 2 מחטים בפרק היד וברגל 20 דקות בערך
דבר נוסף,האם הטיפול בדיקור יום לאחר הזרעה יכול להועיל ולתמוך גם אםזה דיקור בחרדה ולא בפוריות ?
המון המון תודה אני לא אדחה את הטיפול אני אנסה להתגבר על החששות והפחדים מהדיקור כדי שלא אפגע בסיכוי ההזרעה (רק 20 דקות של דיקור אולי אפילו ירגיע אותי מי יודע ?
תודה רבה על ההסבר אודות הטיפול
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה - תגובה
יאשי ברייב29/10/2011כמו שכבר הזכרתי מקודם
הדיקור יעזור מאוד. נכון שבאופן כללי את הדיקור ניתן לכוון יותר לתוצאה ספציפית כגון חיזוק ההשתרשות, של העובר ברחם וכן הלאה, אך עלייך להבין שהרחם פועד בתדר של ה״אדמה״ כמו שהאדמה מכילה ומזינה את העץ כך גם הרחם. במצבי חרדה יש עירעור של יסוד זה באדם ולכן יש קשר בין חרדות, סטרס, לחץ וכו׳ על קליטה תקינה.
מקווה שהנחתי את דעתך...
בהצלחה, בריאות ואהבה
יאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רחלי30/10/2011המון תודה על ההסבר
אני מקווה לטוב :)
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ...שוב שאני שאלה נוספת בבקשה
רחלי01/11/2011היי
יש לי שאלה נוספת מאחר והשתנו הדברים ...
ההזרעה שלי נדחתה למחרבשעה 16:00 ויש לי תור לדיקור בשעה 11 וחצי בבוקר
כעת השאלה האם מותר וכדאי לבצע את הדיקור לפניההזרעה ? ממש שעתים שלוש קודם לה ?
כמו כן הדיקור הבא רק שבוע הבא לאחר ההזרעה ...האם מותר שבוע לאחר הזרעה ?
המון תודה ואני יעדכן מחוויות הדיקור הראשון ....
המון תוד ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ... שאלה נוספת - תגובה
יאשי ברייב01/11/2011אני חושב שאת יכולה להתייעץ עם המטפל שלך וכמובן לסמוך עליו.
יאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)