האם שמריים טריים יגרמו לקנדידה בנרתיק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם שמריים טריים יגרמו לקנדידה בנרתיק?
    ירון
    30/01/2016

ידידה שלי אמרה לי שהיא לא מישתמשת בשמרים טריים באפיה, כי הדבר יגרום לה לקנדידה באיבר המין בנרתיק,
    בשמיעה ראשונית זה נשמע לי לא מחובר, לא הבנתי מה הקשר לפטריה [שמרים] באפיה לבין פטריה בנרתיק, הקנדידה ,
    אני לא בקיא בנושא ,אבל זה נשמע לי הזוי, האם תוכל להשכיל אותי, ולומר האם שימוש בשמרים טריים באפיה יגרום לאישה קנדידה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• האם שמריים טריים יגרמו לקנדידה בנרתיק? - תגובה

יוסי פתאל
    31/01/2016

שלום ירון,
    הטבע של כל השמרים הוא להתרבות בכל מקום שמספק תנאים נוחים לכך: לחות, חום, חושך, אלכוהול וסוכר. אין הבדל אם המקום הוא בקערה של הבצק או במעיים. אכילת שמרים וכל מה שעשוי מהם: שמרי בירה, שמרים לאפייה, יין, בירה, סויה ומיסו, עלול לגרום להתרבות של פטריות שמר (קנדידה) וכך לעלייה ביצירת טוקסינים (רעלים).
    הרבה אנשים לאחר אכילת שמרים מתלוננים על שינויים במצבם הכללי כמו: בטן נפוחה, גזים, עייפות, כאבי בטן, ערפול מוחי וכו'. חוץ מהשפעה שלילית כללית של השמרים, השמרים הם גם אלרגן מאוד נפוץ ובכל מקרה עדיף לאכול לחם שעשוי ממחמצת בלבד. מחקר שנעשה על עכברים הראה שאצלם אכילת שמרים (השמרים היוו 10% מהאוכל שלהם) גרם למחלות כמו קרוהן, קוליטיס, סרטן וסרקוידוזיס (מחלה אוטואימונית). אצל בני אדם מצאו שמזון עם שמרים יכול לגרום לאבנים בכליות, בכבד, בכיס המרה, לגרנולומה (גידולים שפירים מתחת לעור), לאוסטארטריטיס ולרוימטואיד ארטריטיס (מחלות פרקים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה