הפלה טבעית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלה טבעית
    שפרירית המדבר
    19/07/2009

שלום
    המקרה שלי קצת דומה למה שציינה כאן מישהי אחרת אבל השאלות מעט שונות:

(גם) אני בת 32 וכרגע בתהליך של הפלה אחרי 3 הריונות מוצלחים והפלה טבעית קודמת.
    ביום רביעי שעבר פניתי לרופאת נשים כשאני בשבוע 8+6 בעקבות דימום קל מאוד וכאבים ברחם.
    באולטרה סאונד נצפה עובר בשבוע 7+4 ללא דופק ובבדיקת דם התגלה כי ערכי הורמון הבטא בירידה.
    הומלץ לי לבצע גרידה ואושר לי לחכות עד יום שלישי הקרוב על מנת לבצע אותה, אם לא תתרחש הפלה טבעית.
    בינתיים פניתי לטיפול בדיקור סיני ורפלקסולוגיה והחל אצלי תהליך של כיווץ הרחם והפרשה של גושי דם יחד עם הרבה דם טרי - סליחה על התאור הפלסטי...
    השאלות שלי הן:
    1. האם ייתכן שבשלב זה של הריון, כלומר: עובר בגודל כזה, עשוי להפלט מהרחם על ידי התכווצויות אלו?
    2. מהם הסיכונים הצפויים לי אם אחכה עוד, נאמר שבוע, כדי לתת הזדמנות לרחם להתרוקן?
    3. מהי סכנת ההדבקויות של הרחם? האם הן עלולות להתרחש תוך כדי ההתכווצויות שאני חווה עכשיו? (אגב, למה זה לא עלול לקרות בכל וסת חודשית?)
    4. האם יש להעדיף טיפול תרופתי (ציטוטק) על פני גרידה, ובאיזה מקרה לפנות אליו?
    5. בכלל, מתי כדאי לי להבדק שנית על ידי גניקולוג (אני מתעתדת לבצע בדיקת אולטרה סאונד ביום שני בערב)?
    6. האם גם לי מומלצת בדיקת והפרוגסטרון שהמלצת עליה? ממי אני מבקשת אותה ואיך היא נעשית - בבדיקת דם?
    7. לסיום, האם נדרשת ממני תקופת המתנה לפני שאנסה להכנס שוב להריון?

אשמח לקבל תשובות לשאלותיי ולהרגיע את עצמי באמצעות המידע (שהוא, כידוע, כח) ;-)
    תודה מראש,
    שפרירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלה טבעית

הוספת תגובה

• הפלה טבעית

יוסי פתאל
    19/07/2009

שלום רב,
    הכן תתכן התנקות מלאה של העובר מהרחם גם בשבוע 8 . רצוי להשתמש בכדור להפלה על נפי גרידה המגדילה את הסיכון להידבקויות. לדעתי אפשר להמתין מספר ימים ולנסות ע"י דיקור סיני לסיים את תהליך ההפלה, אך לא מעבר לזה (את מאבדת דם) ולהיות במעקב של גניקולוג.
    בדיקת פרוגסטרון נעשית בד"כ ביום ה 21 למחזור כשבוע לאחר הביוץ בבדיקת דם.
    ממליץ להמתין כ 3 חודשים לפני נסיון נוסף ולנצל תקופה זו להתחזק.
    בהצלחה בעתיד
    יוסי פתאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה