מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בעצם הזנבחן13/09/2009
ד"ר שלום,
אני בת 26 וסובלת מזה כשנה מכאבים בעצם הזנב. הכאבים מופיעים בעיקר בישיבה (כל תזוזה על הכיסא) ובמעבר מישיבה לעמידה.
חשוב להדגיש שהכאבים אינם כתוצאה מחבלה או נפילה.
האורדותפד הפנה אותי ל-CT, נתן לי כדורי ארקוקסיה והמליץ על פיזיותרפיה.
עברתי כמה טיפולי פיזיותרפיה, אולם לפי הפיזיותרפיסט, אין טיפול לכאבים באזור זה.
הייתי גם אצל כירופרקט, אולם גם לאחר מס' טיפולים, המצב לא השתפר והכירופרקט לא ראה לנכון להמשיך עם הטיפולים. עם זאת, הוא המליץ לי על דיקור סיני.
לאחר ביקור שני אצל האורתופד הוא נתן לי הפנייה למרפאת כאב לקבלת זריקות.
לפי האורתופד במרפאת כאב (על סמך צילום ה-CT), יש לי היצרות בחוליה L5 וכנראה שהיא גורמת לכאבים בעצם הזנב.
קיבלתי זריקה אחת למקום (אני מפחדת לקבל עוד זריקות) ואין שיפור.
האם אכן יש קשר בין ההיצרות בחוליה לכאבים בעצם הזנב?
אציין שהאורתופד הראשון והכירופרקט לא אמרו דבר לגבי היצרות בחוליה.
האם כדאי לנסות דיקור סיני?
אודה לתשובתך
חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעצם הזנב
מוטי צ'חנובר13/09/2009שלום חן
במידה ואכן יש היצרות בחוליה L5 בהחלט יתכן כאב הקורן לעצב הזנב. ברור לך שלא ניתן להעניק ייעוץ רפואי מלא בפורום.
ראשית, מצי את הבירור הרפואי לקבלת אבחנה ברורה.
במידה ואת סובלת מהיצרות בחוליות הגב התחתון ניתן לנסות 5-10 טיפולי דיקור סיני להשגת הקלה משמעותית.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, האם
חן14/09/2009בדיקור סיני יש תחומי התמחות שונים, או שכל מטפל בדיקור סיני יכול לטפל בבעיות גב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמחות של מטפלים בדיקור סיני
מוטי צ'חנובר16/09/2009שלום
בעקרון כל מטפל מוסמך יכול לטפל בכאב גב.
ברם, מטפל המתמחה בתחום מסויים יהיה בעל סיכויי הצלחה גבוהים יותר.
כמובן שגם לניסיון המטפל יש חשיבות.
שאל את המטפל שלך במה הוא מתמחה.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)