מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרדמות לאחר ארוחת צהרייםענת02/07/2011
אני פונה כי זה מתחיל להיות מציק. וזה גם יחסית חדש לי כל הסיפור...
בזמן האחרון (בערך בחצי שנה האחרונה. אולי פחות...) אני שמה לב שאחרי שאני אוכלת ארוחת צהריים, כחצי שעה אחרי, אני נוטה להרדם.
לפעמים זה נמנום קל. לעתים אני ממש מרגישה שאני זקוקה להניח ראש לישון חצי שעה (לפעמים אני נרדמת ממש וישנה יותר).
אני יודעת שיש אנשים שאוהבים לאכול ולישון, ושזה גם פיזיולוגית דיי הגיוני (הרי המערכת הפאראסימפטתית מופעלת לעיכול האוכל אז הגוף רגוע יותר, נינוח יותר) אבל לי זה חדש, ולא אופייני.
אני לא יודעת כבר מה לעשות...
חזרתי לפני חודשיים לקחת B12 כדור ביום מכיוון שהרגשתי לפני כבר תקופה שאני עייפה כל הזמן (זה הסימן שלי לחזור ל B12, שירד טיפה בבדיקות דם האחרונות אז חזרתי). לא אכפת לי לחיות על B12 כל החיים אם צריך..
אבל העייפות הזו לא אופיינית לי כלל וכלל.
יש פיתרון? משהו?
חשוב לציין שאני ממעטת כמה שאפשר באכילת מזון מהחי (חיה בבית של קרניבורים אז אני מכינה לעצמי אוכל באמצע השבוע, אבל בסופ"ש אני מכבדת את ההורים שלי שלא כל כך מקבלים באהבה את המעבר), לא צורכת מוצרי חלב כלל, אוכלת רק מוצרים מקמח מלא, לא מטוגן, לא מתוק (אלא אם אני חוטאת ואז זה משהו קטן כמו קוביית שוקולד מריר 70-90), לא מזון מתועש או מעובד. בכל ארוחה יש לי ירקות (בתכלס, אני יכולה לחיות על ירקות).
ראוי לציין שתחושת העייפות הזו מתלווה לכל ארוחה, ולא רק לארוחה בשרית. גם כשאני אוכלת באמצע השבוע מזון מהצומח אני מרגישה ככה.
כמו כן, חשוב לציין שני דברים נוספים:
1. אני נוטלת ויטמין D באופן קבוע.
2. אין לזה קשר בין כמות שעות השינה שאני ישנה בלילה (אני יכולה לישון 7-8 שעות ועדיין לחוות את זה כך שלעניות דעתי זה כנראה לא קשור למחסור בשינה)
לצערי, בתור סטודנטית, אני מוצאת שהדבר מגביל אותי בשעות בהן אני יכולה ללמוד. זה הופך להיות שעוד מאוד מצומצות כי אני עייפה כל הזמן.
אשמח לשמוע דעתכם.
סליחה על המגילה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכירה את זה טוב מידי
מתן02/07/2011היה לי בדיוק אותו דבר תמיד יחסתי את זה לחוסר בברזל שממנו אני סובלת
אבל אחרי שהתחלתי לקחת אומגה 3 ופולן דבורים זה עבר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הסתיידות קלה בטבעת מסתם מיטראלי
קמח תירס אורגני לאפייה בפסח
בצקת לאחר ניקוי רעלים וטיפות
טופו המשך לשאלה - מהונדס האם בריא?
טופו על בסיס יומי- האם בריא?
אכילת ירקות למשך כמה ימים ואכילה
שומשום ללא קליפה האם בריא?
יש לי חולשה בזמן האחרון ומים לא עוזרים
שוקולד מריר ואחוז קקאו וסוכר
ערוץ הבריאות
.jpg)