מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוג הדם- עזרו לי!!מיכל10/01/2008
שלום.
אני בת 20 וכבר 3-4 שנים אני אוכלת בריא מבעבר.... אני משתדלת לפעול על פי שיטת סוג הדם אך לא באופן קיצוני. אני מאמינה שצריך לאכול הכל ולא להתנזר ממזונות מסוימים לחלוטין(חוץ מג'אנק), ומכאן שאלתי:
שמעתי שאבוקדו נחשב מזיק לסוג דם o ובד"כ אני נמנעת כמעט לחלוטין ממזונות בגדר המזיקים לסוג הדם שלי ( להבדיל מהמועילים או הניטרליים).
עד עכשיו הייתי אוכלת המון אבוקדו ועכשיו אינני יודעת מה לעשות.
האם להפסיק את צריכת האבוקדו? הרי הוא מאד בריא... אולי להפחית?
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה לפי סוג דם
12/01/2008שלום רב!
יופי של שאלה! תזונה על פי סוג הדם היא טובה ויעילה, אך אני נוהג לשלב עם שיטות נוספות ולא ממקד את מטופליי רק לפי זה. מצאתי כי מטופלים מסויימים בעלי סוג דם O האמורים לחיות על בשר, חייבים להמנע מבשר על מנת להחזיר את גופם לאיזון וההפך עם מטופלים מסויימים בעלי סוג דם A שהמלצתי להם לאכול בשר בקר למשך מספר חודשים. לכן אין הדבר אבסולוטי.
אבוקדו באמת אחד הפירות /ירקות הטובים בשוק. האם את מרגישה טוב באופן כללי? האם ישנה תחושה טובה/ לא טובה אחרי אכילת אבוקדו? שימי לב לשינויים אלו.
ייתכן ודווקא אבוקדו טוב לך. לכן תחילה הסירי דאגה מליבך, אח"כ ממליץ לעבור אבחנה אישית אצל נטורופת שיכול לקבוע את הגישה התזונתית הטובה לך.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות- סוג דם ובכלל!
מיכל15/01/2008האמת שיש לי כל זמן נפיחות בבטן וגזים בלי קשר לאבוקדו...
גם לגבי שיבולת שועל וכוסמין- האם הם מועילים או מזיקים.
קורה לי הרבה שיש לי דחיפות ללכת לשירותים אך ללא תוצאה- וברור לי לגמרי שאין לי מחסור בסיבים- הצואה איננה קשה, ולפעמים אף מרגיש לי שאם ייצא משהו זה יהיה שלשול אך אין כלום.
אני אוכלת המון סיבים- פירות, פירות יבשים, שיבולת שועל, כוסמין, ירקות וחשבתי אולי זה עודף סיבים- שמעתי שצריך יום אחד בשבוע לתת למערכת להרגע ולהמנע מסיבים.
באופן עקרוני התזונה שלי מבוססת בעיקר על סיבים ושומנים מן הצומח- המון אבוקדו, אגוזי מלך ושקדים, טחינה גולמית והפחממות שאני אוכלת זה בד"כ לחם אורז(מאורז שחור- אני גרה בחו"ל ) או שיבולת שועל או אורז או לחם כוסמין. נמנעת ממוצרי חלב בקר- אוכלת לעיתים יוגורט כבשים או עיזים שותה חלב סויה אוכלת ירקות.
נקודת התורפה שלי היא למשל באכילה בחוץ - שם אניי אוכלת לעיתים מוצרים מחיטה- מאפים או אפילו סנדביצ'ים אבל אז מחיטה מלאה.
ממש מפריעים לי הגזים בבטן והנפיחות!! מה לעשות.
בבקשה עזור לי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות סוג דם- ועיכול...המשך
18/01/2008שלום לך מיכל,
נראה לי כי התזונה שלך מאוד מוקפדת, יחד עם זאת נראה לי את אוכלת יותר מידי מאותם מזונות בריאים. כמה אבוקדו? כמה סיבים? לכל מזון, גם בריא, יש מידה. לדעתי הגזים לא נובעים מהסיבים. נראה לי כי חסרים במערכת העיכול שלך חיידקים פרוביוטיים (אסידופילוס וחבריו). בנוסף, תרופה הומיאופתית מודרנית בשם: NUX-VOMICA HOMACORD יכולה לעזור לך עד מאוד עם הגזים והתחושה הלא נוחה.
המינון הוא 10 טיפות, 3 פעמים ביום בחצי כוס מים. מקווה כי תמצאי אותה
לבריאות
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תוספים ובדיקות- האם להפסיק נטילה?
הסתיידות קלה בטבעת מסתם מיטראלי
קמח תירס אורגני לאפייה בפסח
בצקת לאחר ניקוי רעלים וטיפות
טופו המשך לשאלה - מהונדס האם בריא?
טופו על בסיס יומי- האם בריא?
אכילת ירקות למשך כמה ימים ואכילה
שומשום ללא קליפה האם בריא?
יש לי חולשה בזמן האחרון ומים לא עוזרים
שוקולד מריר ואחוז קקאו וסוכר
ערוץ הבריאות
.jpg)