מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוי בנרתיקמיכל09/10/2011
הלכתי השבוע לנטורופתית בגלל בעיה של גירוי בנרתיק שהולך ובא, מבדיקת משטח שעשתה לי רופאת נשים לא מצאו פטרייה אבל לפי הסימנים הוחלט לטפל בזה כמו בפטרייה ולכן נאמר לי לא לאכול מוצרים שיש בהם שמרים, מוצרי חלב ומוצרים עם סוכר.
יש לי 3 שאלות:
1. האם ייתכן שיש פטרייה למרות שבבדיקת משטח לא ראו?
2. האם מותר לי לאכול מוצרים עם תחליפי סוכר?כמו מוצרים של חולי סכרת למשל עם סימן של "איל"?
3. נאמר לי שמותר לי לאכול גבינת צאן, למה דוקא גבינה כזו כן והיתר לא? והאם הכוונה גם לגבינת עיזים, חלב עיזים וכד'..?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי בנרתיק- תשובה
ליאת10/10/2011אני אתחיל מזה שאני לא נטורופתית או רופאה אבל מה שכן גם לי היו גירויים בנרתיק. לגבי החלב אני גם עברתי לחלב עיזים בלבד (עם הקפה זה לא משהו, אבל כל היוגורטים וגבינות מאוד טעימות.. וקצת יקרות יותר:) בכל מקרה מה שכן מאוד עזר לי שמוזר שהנטורופתית לא דיברה איתך זה על וספי תזונה, יש כאלה שיכולים מאוד לעזור.
אני לקחתי כמוסות שמן אורגנו פראי של סולגאר. 1-2 כמוסות ביום לפי הצורך. מה שהסבירו לי זה שבמקרים מסויימים האורגנו פועל יותר טוב מאנטיביוטיקה ובכך עוזר לפתור את הגוף מכל מיני מזיקים קטנים שמציקים לנו.
בכל מקרה הייתי ממליצה לך על זה, לי זה עזר.
בריאות וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי בנרתיק - תגובה
11/10/2011מיכל שלום רב,
המצב אותו את מתארת בהחלט יכול להיות גם תוצר של פטריה שאינה מתגלית בבדיקות משטח.
פעמים רבות הבעיה היא במערכת העיכול ומשפיעה על הרירית של הנרתיק.
ההמלצות לתזונה נכונות, אבל בהחלט לא מומלץ להשתמש בתחליפי סוכר שכן הם בעצמם עלולים לפגוע במאזן חומצה בסיס במערכת העיכול ובנרתיק.
גבינות צאן/ עיזים קלים יותר לעיכול ודומות יותר בתרכובתן לחלב האם.
פטריה מאוד מפורסמת היא "קנדידה" היכולה להמצא המערכת העיכול וקיימת במידה זו או אחרת כמעט אצל כל האוכלוסיה. פטריה זו נהנית ממזונות מתוקים, מעובדים ושמרים. ככל שנרבה במזונות אלו, נגרום לה לגדול ולהפריע ביותר סימפטומים. ככל שנמנע ממזונות אלו, יהיה קשה לקנדידה להתקיים ולכן תציק פחות. הסימנים שאת מתארת מזכירים חלק מאלו העלולים להופיע עם הקנדידה ולכן בחרה הנטורופתית את התזונה הנ"ל. אני מסכים עם תגובתה של הכותבת, כי ישנם תוספי תזונה וצמחי מרפאה המאיצים תהליכים אלו, אך חייבים לבדוק זאת קודם.
בריאות שלמה!
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלה..
ליאור11/10/2011קיבלתי גם טבליות לבליעה cndd, שמן אורגנו פעמיים ביום, פרוביוטיקה וכמוסות וגינליות לנרתיק.
האם יש ירקות מסוימים שכדאי להימנע מאכילתם או שניתן לאכול הכל חופשי? (שואלת בעיקר על פלפל, חצילים, תפו"א, כרובית...)
האם ככה אצטרך לאכול תמיד וברגע שאחזור קצת למתוק הפטרייה תחזור או שזו רק תקופת מעבר שתחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תוספים ובדיקות- האם להפסיק נטילה?
הסתיידות קלה בטבעת מסתם מיטראלי
קמח תירס אורגני לאפייה בפסח
בצקת לאחר ניקוי רעלים וטיפות
טופו המשך לשאלה - מהונדס האם בריא?
טופו על בסיס יומי- האם בריא?
אכילת ירקות למשך כמה ימים ואכילה
שומשום ללא קליפה האם בריא?
יש לי חולשה בזמן האחרון ומים לא עוזרים
שוקולד מריר ואחוז קקאו וסוכר
ערוץ הבריאות
.jpg)