האם הבן שלי אנמי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הבן שלי אנמי?
    רוני
    09/01/2013

שלום רב,
    בני בן שנה ו5 חודשים.פעיל,מפותח,כמעט ולא חולה, ואם כן, אז רק בקצת נזלת. הוא יונק כ4 פעמים ביום, אוכל מצוין, המון פירות, בכל צהריים קטניות, כל יום זרעי צ'יה או פשתן, ירקות טריים ומבושלים וכו'. לא אוכל בשר, ובקושי מוצרי חלב וביצים (רק מחוץ לבית, לא קורה הרבה). לא נתתי לו ברזל עד גיל שנה. בגיל 9 חודשים ההמוגלובין שלו היה 10.9. העשרתי לו את התזונה בטחינה, פירות יבשים, עלים ירוקים טחונים, ובמיץ לימון בכל ארוחה, ובכל זאת בגיל שנה ההמוגלובין היה 10.3. התחלתי לתת לו פלורויטל בכמות של בין 5-10 מ"ג ברזל ביום, וארבעה חודשים אחר כך ההמוגלובין עלה ל10.6.
    האם זה נורמלי שלמרות תוספת הברזל העליה כל כך מתונה? לפי קופת החולים שלנו, מכבי, הערך התחתון הוא 11, לפי קופות אחרות הוא 10.5. אז הוא אנמי או לא אנמי? להמשיך לתת לו פלורויטל על בסיס יומי? והאם עלי להיות מודאגת מכך שמלכתחילה הוא היה קצת אנמי? כי אני לא רואה שום סיבה לכך, הוא יונק ןאוכל מצוין!אנא, אל תמליצו לי על מוצרים מהחי, אנחנו צמחונים. תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הבן שלי אנמי?

הוספת תגובה

• האם הבן שלי אנמי? - תגובה

09/01/2013

רוני שלום,
    ניכר את מאוד ערה לבריאות בנך.
    על פי התמונה שתיארת נושא האנמיה הוא גבולי.
    מספר הערות- גיל זה מחייב יותר מזון מוצק ולהוריד בהדרגה הנקה. נכון שחלב האם מספק "הכל" אבל עד גיל מסוים, אחרי גיל שנה הדרישות לצמיחה כבר משתנות ויש להכניס יותר מזונות עשירים בברזל- ירקות ירוקים, סלק, הודו, אגוזים, טחינה וכו'.
    "פלורויטל" מוצר מצוין- תמשיכי איתו.
    הקפידי על שתיית מים נאותה.
    ממליץ להוסיף פרוביוטיקה לתזונה וכך לשפר את ספיגת הברזל.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו