בעיות קשב וריכוז,בעיות בזיכרון..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות קשב וריכוז,בעיות בזיכרון..
    אורי
    17/02/2013

שלום, אני בן 21 ושי לי כמה שאלות.
    1. שמתי לב שיש לי ב4 שנים האחרונות בעיות קשב וריכוז. לדוגמא אם מישהו מדבר איתי או מסביר לי משהו ולוקח לי יותר זמן להבין כי אני לא עם הבן אדם אני שומע את מה שהוא אומר אבל לא מקשיב.. ולכן לוקח לי יותר זמן ללמוד כי אני לא באמת עם הבן אדם. אני גם אדיש והמבט שלי בעיניים לא חד- אני מאמין שזה קשור אחד לשני.(כאילו כל הגוף עייף..)
    מה עליי לאכול כדי לשפר את הריכוז ולא להיות מעופף?
    2.כנ"ל הזיכרון אני רוצה לשפר אותו כי אני שוכח דברים בסיסיים לדוגמא קבעתי משהו עם מישהו ואחרי חמש דקות שכחתי מזה. איך אני משפר את זה מה עליי לאכול?אני צורך אומגה 3 מהחי 2 קפסולות ביום.
    3.יש לי פתאום הרבה דלקות בגוף. דלקת בקיבה, בשלפוחית השתן, דקירות במפרקים ובמעיים. בינתיים אני בטיפול אצל הרופא בקופת חולים. מה עלי לאכול כדי שהדלקות יעלמו? יכול להיות שהמערכת החיסונית שלי חלשה? עשיתי בדיקות דם והערך של הויטמין D יצא נכמוך (71) יכול להיות שבגלל זה יש לי את הדקירות אז בינתיים אני צורך את הויטמין D של דרך חיים.
    4. האם יש קשר בין כל הבעיות האלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

רונית
    18/02/2013

תחפש בגוגל מידע לגבי כמוסות פיקנוגונול (קיים בסולגאר). שמטפלות בהפרעת קשב וריכוז.
    האם עברת איבחון לכך?
    לגבי הזיכרון נסה אומגה 3. יש כמוסות. רק צריך לבדוק קודם באיזה מינון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

אורי
    19/02/2013

לא עברתי אבחון אבל אני מרגיש לא מפוקס כבר בערך מכיתה יא-יב.. שזה כמה 4-5 שנים. אני נוטל אומגה 3 של אלספה כבר במשך חודש.. המצב נשאר אותו הדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

19/02/2013

אורי שלום,
    תחושת המיקוד והזיכרון יכולים לנבוע ממספר גורמים.
    הראשון שאני ממליץ לבדוק הוא מחסור במינרלים חשובים כגון ברזל, סידן, מגנזיום ודומיו.
    השני- שינוי ברמות הסוכר היכולים לנבוע כתוצאה מאכילה בלתי מבוקרת של פחמימות. לכן מומלץ לאכול רק פחמימות מורכבות עתירות סיבים (ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים). בנוסף- האם אתה שותה מספיק מים? נמצא כי הסימן הראשון להתייבשות זו עייפות ואח"כ ירידה בריכוז. הקפד לשתות חצי כוס מים כל שעה לפחות.
    נכון- אומגה 3 חשובה מאוד ואפילו פיקנוגנול שהוזכר יעיל גם הוא, אבל יש תחילה לוודא שתזונתך מאוזנת.
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו