סלרי-הוראות הפעלה..?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סלרי-הוראות הפעלה..?
    שלום רב
    16/03/2013

שלום רב,
    אני נהנית מאד מהפורטל BEOK, ונעזרת בו רבות. ביום ה-21.2.13 התפרסמה כתבה על הסלרי ("זקוף ריחני ובריא"), ובה משפט שקצת הבהיל אותי, ציטוט: "תכונה שלילית אחת שניתן לייחס לסלרי - הוא מכיל רעלן בשם פסוראל. חשיפה לאור שמש לאחר אכילת סלרי עלולה לעורר את פעילות הרעלן בגוף ולגרום לנזק ל-DNA".
    אני מכינה כל בוקר שייק ירוק המורכב מירקות ירוקים ותפוח/אגס שאני טוחנת בבלנדר. השייק מכיל כמות רבה של סלרי. לאחר מכן אני יוצאת לעבודה ולא מן הנמנע שאני נחשפת לשמש.
    שאלותיי:
    1. אחרי כמה זמן מרגע אכילת הסלרי/ השייק ניתן להיחשף לאור השמש בביטחה מבלי שהרעלן יופעל?
    2. האם ניתן להכין את השייק בבית ולשתות אותו בעבודה (שזה אומר כ-30-45 דקות מרגע הכנה), או שזה לא רצוי כי יש הרס של הרכיבים התזונתיים של הירקות??
    3. יש לכם הערות או המלצות נוספות?
    המון תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סלרי-הוראות הפעלה..?

הוספת תגובה

• סלרי-הוראות הפעלה..? - תגובה

18/03/2013

חשוב!
    אין שום סכנה באכילת סלרי!
    כל המחקרים מדברים על סלרי בתנאי מעבדה ולא בתוך גופך.
    אכלו סלרי בשייק, בישול, טרי ובכל צורה. זה בריא מאוד!
    הרעלן הזה "פסוראל" אם קיים, אזי בכמות קטנה ביותר ורחוקה היא הדרך מלהזיק לאדם האוכל סלרי.
    חג שמח ואיכלו הרבה קרפס!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלום רב
    20/03/2013

תודה, ד"ר רואי, הרגעת אותי..
    אז אין בעיה לאכול סלרי ולצאת לשמש?
    מדוע מפחידים אותנו ככה????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו