טבעונות צמחונות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טבעונות צמחונות?
    יהודה
    06/05/2013

שלום בשנה האחרונה הייתי טבעוני ואחרי תקופה של חצי שנה הפכתי לצמחוני בשביל לקבל יותר חלבון בתזונה, אך עקב המעבר לטבעונות והצמחונות הרגשתי ירידה משמעותית בחשק המיני און הגברי כוח גברא עד שלפני כחודש זה הגיע למצב של למרות שיש גירוי מיני אין זקפה ואם יש זקפה היא מאוד חלשה......הוספתי מאכלים לתפריט שאמורים לעזור כגון: גרעיני דלעת וחמנייה, ג'ינג'ר, שורש מאקה, קקאו,.....אך שום דבר לא הראה לי שינוי החלטתי לאכול בשר במשך שבוע לראות אם זה יתן מענה למצב ואכן זה שיפר באופן משמעותי אחרי 3 4 ימיים הרגשתי שינוי בתחושה בזיקפה בחשק המיני?

שאלתי היא איזה מרכיב קיים בבשר שנותן את המענה, האם עכשיו אני חייב לצרוך בשר?

אני בן 21
    נ.ב
    אני לא נוטל תרופות, לא הייתי נתון בלחץ כלשהו, עד לפני הטבעונות היה לי חיי מין שופעים לכן הרגשתי את הירידה החדה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טבעונות צמחונות?

הוספת תגובה

• טבעונות צמחונות? - תגובה

ד''ר יאיר מנדני
    06/05/2013

שלום וברכה יהודה
    בשר מכיל המון חומצות שומן חיוניות ובלתי חיוניות תלוי בסוג הבשר. חומצות שומן אלו נותנים הרבה יותר כוח וחשק מיני מיכוון שהם מכילים כמות גבוה של אבץ .
    כשעושים דיאטה לירידה במשקל מפחיתים את מספר הקלוריות שאוכלים ולכן לא תמיד מקבלים את הכמויות הדרושות לגוף של ויטמינים ומינרלים. מסיבה זו חשוב להקפיד לבחור מזונות עם צפיפות תזונתית גבוהה, כלומר מזונות המכילים כמות משמעותית של רכיבי תזונה חיוניים במעט קלוריות. נתחים רזים של בשר בקר טרי מתאימים להגדרה הזאת
    בשר בקר טרי מספק ויטמין B12, ברזל ואבץ בכמויות גבוהות יותר באופן משמעותי בהשוואה להודו, עוף ולדגים. כך למשל, בשר בקר טרי מכיל פי 8 ויטמין B12, פי 3 אבץ, פי 2.5 ברזל בהשוואה לירך של עוף.

לכן כדאי לגוון את המנה הבשרית במשך השבוע, ולאכול 2-3 פעמים דגים, 1-2 פעמים בשר בקר רזה ובשאר הימים חלקים רזים של עוף, הודו או קטניות (המספקות חלבון מהצומח).

בנוסף ניתן להוסיף טינקטורה על בסיס צמחי מרפא סינים המחזקים את מערכת המין הגברית .

בברכה ובהצלחה יאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יהודה
    07/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו