מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טסטוסטורוןדני23/09/2013
שלום,
לפני כשנה וחצי בערך התחלתי במהמפך בחיי, לאחר ששקלתי כ 85 קילו עם 28% שומן בגוף (ומעשן) התחלתי בתוכנית תזונה מאוזנת עם דיאטנית קלינית הפסקתי לעשן והתחלתי להתאמן. בהתחלה התאמנתי במסגרת קבוצת ספורט (אני ספורטאי כבר כ12 שנה בקבוצה זו) - ולאחר מכן התחלתי להעלות את כמות האימונים (בחד"כ).
כיום, אני שוקל 64 (לאחר עלייה של 2 קילו - מסת שריר) עם 11.5% שומן.
אני עושה 6 אימונים בשבוע כאשר 3 מהם בעצימות גבוהה מאוד וה3 האחרים בעצימות בינונות (יש לציין כי כל האימונים נמשכים שעתיים). אני דואג לאכול נכון לפני האימון (שתי פרוסות לחם עם גבינה וירקות שעה וחצי לפני - ופרי מיובש 10 ד' לפני) בזמן האימון (לאחר שעה אוכל עוד פרי מיובש) וגם לאחר האימון (קופסת טונה עם 2 פרוסות לחם גבינות וירקות)
כבר תקופה ארוכה מאוד שאני חש ירידה משמעותית בחשק המיני ועצבנות יתר המטרידה את הסובבים אותי, תחילה חשבתי שזה בגלל לחץ מהלימודים (אני סטודנט) אבל הלחץ נגמר ועדיין החשק לא חזר (אך עם שיפור קל)
הבנתי כי העלאת כמות החלבון יכולה לעזור - ואכן העלתי את כמות החלבון (במטרה לעלות שריר) ואכן חל שוב שיפור קל.
אך עדיין המצב איננו מזהיר (אני בן 21 - ככה שהחוסר בחשק מיני מטריד אותי..)
לאחר קריאה של הרבה מאוד מאמרים התחלתי לחשוב כי אני סובל ממחסור בטסטוסטורון (כנראה בגלל כמות האימונים הגבוהה) - דבר אשר גם פוגם במטרה שלי של עלייה במסת השריר.
ועכשיו לשאלה, האם ישנה דרך טבעית (ללא תוספי תזונה כדורים וכו' ) אשר יכולה לעזור לי להעלות את רמת הטסטוסטורון? (אינני יכול להוריד את משך האימונים ועצימותם מאחר ואני ספורטאי ומצופה ממני להגיע להישגים מסויימים)
(האם אוננות\סקס מורידים את רמת הטסטוסטורון? - מגדילים?)
האם ישנם סוגי תבלינים או צמחים אשר יכולים לעזור? (קראתי איפה שהוא על הג'ינסנג - האם תה ג'ינסנג יכול לשפר?)
או האם פשוט בגלל שהעלתי את כמות החלבון (דבר אשר בסופו של דבר יגדיל לאט לאט את מסת השריר ) יגרום לבסוף לעלייה בייצור הטסטוסטורון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטורון - תגובה
אורטל מגן26/09/2013היי דני,
נראה שאתה מנהל אורח חיים מאוזן (בהתחשב במקצוע).
לגבי הצמח ג׳ינסינג הינו צמח ממריץ ואכן ניתן להשתמש בו לאון גברי.
בתה (חליטה) זה חלש.
ניתן ליטול בכדורים או טנקטורה (מיצוי באלכוהול-נוזל).
ישנם צמחים ותוספים נוספים שעשויים לעזור ולשפר אך חשוב לדעת את הגורם מהשורש.
הייתי מציעה לך ״לבדוק״ ליפני כן את המצב הרגשי בו אתה נמצא, אולי אתה עומס/לחץ (הספורט, לימודים...) יש קשר ישיר בין השניים.
אני מבינה שספורט זה חלק מחייך וזה בסדר
אך תוודא כי יש לך מספיק זמן לעצמך להרגע בתוך כל הטירוף הזה.
חג שמח
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דני27/09/2013היי,
תודה על התגובה.
מאחר ואינני דוגל בכדורים בכלל, לא משנה מה סוגם. התחלתי לשתות חליטת ג'ינסנג סיברי. ואולי זה פסיכולוגי או שזה באמת עובד, אבל אני חש בשיפור קל.
אני מקפיד למצוא לעצמי שעות שקט בנוסף ליום מנוחה השבועי. אך עדיין הרגשתי צורך לתוסף כל שהוא אשר עוזר מאחר וכאשר קראתי על התסמינים של מחסור בטסטוסטורון ראיתי כי אני עומד כמעט בכולם.
בהתחלה חשבתי שיש לי תסמיני דיכאון בגלל חוסר החשק והרגזנות, אך המחסור בטסטוסטורון עונה על דברים רבים יותר.
האם יש דרכים נוספות להגדלת ייצור הטסטוסטורון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
אורטל מגן28/09/2013דני,
אני מציעה לך לעשות בדיקה כדי לוודא שאכן רמות הטסטוסטרון נמוכות.
תוודא מול בדיקות מעבדה ואז תראה איך להמשיך.
יש אפשרות בלקיחת צמחי מרפא שעשויים לחזק את המערכת ההורמנאלית והגוף בכלל.
אבל לא הייתי לוקחת כרגע כלום בלי בדיקה עמוקה.
עם החליטה אתה יכול להמשיך. שמחה שזה עוזר. אבל אין חשש לנזק כי כמויות החומר הפעיל קטנות.
יום מקסים
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה בדיקה?
דני28/09/2013באיזה בדיקה ניתן לגלות את רמות ההורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה בדיקה? - תגובה
אורטל מגן28/09/2013יש בדיקות ספציפיות שהיא חלק מפרופיל הורמונים.
תבקש מרופא משפחה הוא יתן הפניה או יפנה לרופא המטפל.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הסתיידות קלה בטבעת מסתם מיטראלי
קמח תירס אורגני לאפייה בפסח
בצקת לאחר ניקוי רעלים וטיפות
טופו המשך לשאלה - מהונדס האם בריא?
טופו על בסיס יומי- האם בריא?
אכילת ירקות למשך כמה ימים ואכילה
שומשום ללא קליפה האם בריא?
יש לי חולשה בזמן האחרון ומים לא עוזרים
שוקולד מריר ואחוז קקאו וסוכר
ערוץ הבריאות
.jpg)