חומצה אלפא-ליפואית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומצה אלפא-ליפואית
    ליהי
    14/12/2014

שלום רב!

אני בת 38, כתשעה חודשים לאחר סיום כימותרפיה בגלל לימפומה, כרגע ברמיסיה.

כתוצאה מהטיפולים לקיתי בנוירופתיה פריפרית וגיליתי שחומצה אלפא-ליפואית מאד עוזרת לי בנושא. באישור הרופאה המטפלת אני לוקחת כדור אחד של 200 מ"ג כל יומיים בערך, ואם הכאבים מחמירים, אז כל יום. חוץ מזה, באופן קבוע אני לוקחת רק ויטמין די, כ-1500 יחב"ל כל יום.

לאחרונה הרופאה שמה לב שרמת ה-ferritin אצלי קצת נמוכה, בין 9 ל-15 (היא כבר הספיקה לעלות לאחר הטיפולים וירדה מאד אחרי זה), אני שמתי לב שהציפורניים שלי, אחרי כמה חודשים בהם היו חזקות מאד (אף פעם לא היו לי כאלה), חזרו להיות שבריריות יותר, מתפצלות ועם "פסים" לאורכן - דבר המצביע, עד כמה שידוע לי, על חוסר ברזל בגוף (תופעה זו הופיעה אצלי גם בזמן כימותרפיה).

יש לציין שאני מאד רגישה לתרופות ולתוספי מזון - לטוב ולרע, לאחרונה חוויתי החמרה של נוירופתיה מלקיחת מנות מזעריות של ויטמין B6 לטיפול בבעיה אחרת, ולכן אני מנסה להיות מאד זהירה עם כל אלה. השאלות שלי הן:

1. האם חומצה אלפא-ליפואית עשויה לגרום לירידה ברמת ה-ferritin?
    2. אם כן, האם ישנם טיפולים טבעיים אחרים בנוירופתיה (דיקור סיני לא עזר לי)?
    3. האם חומצה אלפא-ליפואית עלולה לגרום לתופעות לוואי אחרות, אפילו נדירות, ובהינתן רגישותי ומשך נטילתה?
    4. האם ישנן צורות שונות של החומצה הזאת שחלקן בטוחות יותר?

עוד אציין, שנטילת תוספי ברזל לא באה בחשבון בגלל בעיות עיכול.

אודה לכם מאד על התייחסות לשאלות שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומצה אלפא-ליפואית

הוספת תגובה

• חומצה אלפא-ליפואית

ליהי
    14/01/2015

תודה רבה על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו