האם נטילת חומצה פולית סינתטית גורמת לסרטן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם נטילת חומצה פולית סינתטית גורמת לסרטן?
    גלי
    17/06/2020

בת 45 וב-5 שנים האחרונות נטלתי לסירוגין חומצה פולית 400 מק"ג או קומפלקס b שמכיל את החומצה פולית כי ניסיתי להקלט להריון.
    אתמול נתקלתי בפוסט בקבוצת נטורופתיה שחומצה פולית שנלקחת בצורה סינתטית ולא בצורה הטבעית - פולאט יכולה לגרום לסרטן כי זה מעודד גידול תאים.
    נלחצתי נורא מהכתבה הזאת וגם נזכרתי שלפני כמה שנים לקחתי תקופה 5 מילגרם של חומצה פולית על סמך דעתי מכיוון שיש לי תלסמיה מיינור וחומצה פולית 5 מילגרם
    ניתנה לי בהריון ע"י רופא כדי להעלות את ההמוגלבין, אז חשבתי שזה לא יזיק לי לקחת שאני מנסה להקלט להריון.
    האם יש סיבה לדאגתי? האם עליי לעבור בדיקות כלשהן?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חומצה פולית

סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית
    17/06/2020

שלום,
    ידוע היום שפולת, הגרסה הטבעית היא העדיפה. למרות זאת מליוני נשים השתמשו ועדיין משתמשות בחומצה פולית ולרובן לא קרה כלום. כמו כל תוסף או מוצר מעובד יש השפעה כזו או אחרת על כל אחד בצורה אינדיבידואלית. עכשיו שאת מודעת כדאי להשתמש במוצר טבעי ( כמו של חברת אקוסאפ למשל).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האים נטילת חומצה פולית סינטטית גורמת לסרטן??

גלי
    17/06/2020

כן ברור ..הקומפלקס בי שאני לוקחת בחודשים האחרונים מכיל את הפולת לשמחתי. מבחינת בדיקות אני לא צריכה לעשות?
    אני יכולה להיות רגועה ..
    ותודה רבה לך על התשובההמהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו