ויטמין די וk2 וניקוי אגוזים וגרעינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין די וk2 וניקוי אגוזים וגרעינים
    שליו
    22/10/2020

שלום סיגל,
    2 שאלות ברשותך:
    1. בעקבות חוסר שהתגלה בבדיקות הדם שלי בויטמין די, התחלתי לקחת תוסף D3 במינון של 4000 יחב"ל ליום. שמעתי שמומלץ לקחת יחד עם התוסף גם ויטמין k2. האם במינון היומי שציינתי- יש אכן צורך אמיתי ומוכח להוסיף גם k2? מה יכול לקרות במידה ולא לוקחים תוסף זה? לא הצלחתי בדיוק להבין את העניין של הצורך בויטמין k2 בתקופה שלוקחים די והאם זה מתאים לכל אחד..

2. אני נוהג להקפיד בתזונה שלי על אכילת אגוזים וגרעינים טבעיים. אני משרה אותם לפני (לפי המאמר של ד"ר גיל יוסף שחר) על מנת שיהיו יותר מזינים..
    בנוסף להשרייה, היות ואני קונה את האגוזים והגרעינים בתפזורת פתוחה ולא בתוך שקית סגורה- ואני רוצה להיות בטוח שמה שאני אוכל נקי מחיידקים/וירוסים (קורונה למשל)- האם את ממליצה לאחר ההשרייה, גם לשפוך עליהם קצת מים רותחים לפני האכילה? האם המים הרותחים יכולים לפגוע בתכולת הויטמינים שבאגוזים ובגרעינים?
    (אני אוכל שקדים/אגוזי מלך/ אגוזי לוז/אגוזי ברזיל/גרעיני חמנייה ודלעת)

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ויטמין די

סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית
    22/10/2020

החשיבות של ויטמין k עם ויטמין D וויטמין K,( וסידן) הוא בהקשר של בריאות העצם. ויטמין D וויטמין K פועלים ביחד בכדי ליצור כמה שיותר של מינרליזציה של העצם ובכדי למנוע בריחת סידן , ולכן לא.נשים עם בריחת סידן חשוב לקחת סידן + ויטמין די+ K
    לגבי האגוזים- לדעתי אין צורך לשפוך מים רותחים, אך זה לא יפגע בתכולת הויטמינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין די ו-k2- המשך שאלה

שליו
    23/10/2020

היי סיגל,
    אם אני מבין נכון מדברייך אז נטילת ויטמין k בנוסף לדי חשובה או מומלצת רק לאנשים שיש להם בעיות של בריחת סידן? אם אני אדם בריא אז אין צורך לקחת? האם נטילה של ויטמין די במינון של 1000 יחב"ל ליום לתחזוקה כפי שממליצים כעת במשרד הבריאות, יכולה לגרום לבריחת סידן עם הזמן לאנשים בריאים?

שליו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין די

סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית
    23/10/2020

הבנת נכון, לא יגרם נזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו