לשון לבנה -הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשון לבנה -הריון
    מוטרדת
    15/08/2008

אני בהריון שבוע 13+ ויש לי פטריה על הלשון ,הלשון לבנה ובחלקה הפנימי הקרוב ללוע יש נקודות אדומות. רופא עור נתן לי ניסטטין +דקטרין. אני מטפלת בתרופה כבר שבוע ימים ושום דבר לא עוזר. תחושה לא נעימה בפה,ודי מגעיל. מה ניתן לעשות למי לפנות???? האם יש רופא שמומחה "לחיסול "פטריות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לשון לבנה -הריון

הוספת תגובה

• כללי

al
    19/08/2008

שלום.
    מכיוון שאת בהריון,רוב המטפלים ברפואה טבעית ימנעו מלטפל בך.
    יחד עם זאת יש אפשרות שתמצאי מישהו\י שיהיו מוכנים(בהיסתיגות) לעזור.
    אל תעשי שום דבר דרסטי,לא רגיל ולא טיבעי.
    אחרי הלידה ניתן יהיה לעשות הרבה יותר דברים.
    רק בריאות
    אלסנדר דגן N,D

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת על הלשון

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    22/08/2008

בוקר טוב
    באופן עקרוני הפטרייה משגשת כאשר אנחנו מרבים במזונות המכילים סוכרים פשוטים, קמח לבן מזוקק ועוד. כמו כן להימנע משמרי בירה בשלב הפעיל של המחלה. לכן עדיף להימנע מזונות אלו. חשוב כן להרבות במזונות המכילים ויטמיני B (כגון דגנים מלאים, קטניות ועוד). כן כדאי יוגורט ביו (לא ממותק) המכיל חיידקים טובים, מיסו וכרוב כבוש. בצל, שום לימון יכולים לעזור.
    וכן הייתי ממליצה לך ליטול פרוביוטיקה (חיידקים ידידותיים).
    להקלה, הייתי משתמשת ביוגורט ביו באופן מקומי על הפטרת.
    כל זה באופן כללי ביותר, כל הנאמר לעיל מותר כמובן בהריון
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשון לבנה-הריון

24/08/2008

שלום רב!
    על פי התיאור שלך אינך סובלת מפטריה על הלשון. על פי אבחון הרפואה הסינית המסורתית, את סובלת מעודף ליחה באזור המעיים/ שלפוחית השתן, מלווה בעודף חום פנימי באזור הכליות. בתרגום לעברית... ייתכן וישנה דלקת קלה בדרכי השתן או ליחה של ממש במערכת העיכול הנובעת מאכילת מזונות מעוררי ליחה כגון מוצרי חלב, חטיפים וכן תתפלאי, גם יותר מדי ירקות טריים וקרים. הנקודות האדומות בשורש הלשון מעידות על "עודף חום בכליות" דבר אשר יכול לנבוע מחוסר שתיית מים, פחות מידי שינה או עבודה מאומצת.
    חשוב להקפיד לישון 7-8 שעות בלילה. בנוסף, בעת ההריון, הכליות מאבדות מהאנרגיה שלהן לטובת העובר. לכן חשוב להזין את גופך במזון מאוזן (יותר ירקות מאודים/ מבושלים בנוסף לטריים), הרבה נוזלים (לא קפה) ולהמנע ממתקים ומזון מתועש.
    אשמח לדעת איך זה השפיע עליך.
    לבריאות,
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לשון לבנה -עדיין מוטרדת

מוטרדת
    30/08/2008

לפני שבוע התחלתי דיאטה שמומלצת למי שיש קנדידה. ללא סוכרים,לחם ללא שמרים,ללא מוצרי חלב.....(הפסקתי עם הננסטטין). אני מרגישה יותר טוב מבחינת ליחהיש פחות ליחה ויש פחות גירוי על הלשון. אבל עדיין זה לא עבר , יש לי לשון לבנה והנקודות האדומות הנמצאות קרוב ללוע עדיין קיימות . פרט חשוב שלא ציינתי אני לוקחת בהריון אינטרפרון עקב קרישיות יתר. תודה על תשובתכם עדיין מוטרדת )-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשון לבנה-הריון

31/08/2008

שלום רב. כפי שהסברתי בתשובתי הראשונה, אינני חושב כי מדובר בפטריה. כמו כן, בזמן ההריון אינני ממליץ לעשות "ניקוי" קנדידה, אלא פשוט להמנע ממזונות המעודדים אותה.
    אנא אל תהיי מוטרדת, הנקודות האדומות הבולטות בקרבת הלוע אמורות להיות שם. אם מדובר בנקודות אדומות לא בולטות, הרי שמדובר במצב של "חום עודף" באזור הרחם והכליות וזה אומר שאת לא שותה מספיק ואולי עובדת קשה מידי. שתי מים (כשלושה ליטר ביום), תשני לפחות 8 שעות בלילה. אל תעבדי כ"כ קשה.
    מאחל לך הריון קל ובריא!
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו