מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רירית קיבה ומעי רגיזאיי18/08/2008
אנא עצתך לריפוי רירית הקיבה ומעי רגיז - סיימתי אנטיביוטיקות ממושכות שחיסלו את חיידק ההליקובקטר וטיפלו בדלקת הערמונית. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת המעי הרגיז-IBS
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D18/08/2008שלום רב
ראשית, מי אבחן שהמדובר אצלך בתסמונת המעי הרגיז?
תסמונת זו היא הפרעה כרונית שכיחה של המעי ומשפיעה על 10%-20% מהאוכלוסייה. הסימפטומים כוללים כאבי בטן, נפיחות וגאזים, חוסר נוחות בטנית, תנועות מעי בלתי סדירות, הקלה בכאב לאחר פעילות מעיים (יציאות), לעיתים שלשול עם ריר.
הסימפטומים שונים מאדם לאדם, אך המכנה המשותף לכולם - עוברים סדרת בדיקות מקיפה כולל בדיקות חודרניות כגון אנדוסקופיה וקולונוסקופיה , בדיקות צואה ודם שונות והממצאים תקינים.
לאחר התהליך נאמר לאדם כי הוא סובל מתסמונת המעי הרגיז.
בדרך כלל גם ההמלצה תהיה לנסות להפחית מתח וסטרס בו האדם שרוי וכן להוסיף סיבים תזונתיים למזון.
אכן המלצה זו יעילה ולעיתים עוזרת בהקלה על הסימפטומים. אך ברור שהבעיה הבסיסית לא נפתרה.
לעיתים הסיבה היא חוסר סבילות למזונות – זאת ניתן לגלות באמצעות דיאטת אלימינציה.
באמצעות בדיקה אירידולוגית, (לפי קשתית העין) ניתן לנסות להגיע לסיבה של תופעה זו. האם הסיבה היא מתח?
או שמה המדובר בתסמונת המעי הדולף? או אולי סיבה אחרת. בבדיקת קשתית העין ניתן גם לזהות האם המדובר בבעיה של עודף או חוסר חומציות בקיבה או בעיית ספיגה של המעי ועוד.
כמה טיפים קטנים: ניתן להקל על המצב בעזרת חליטות תה צמחים כגון מנטה וקמומיל.
גם מיץ ורסק תפוחי עץ עשוי להקל על המצב. אך ברור כי הבעיה הבסיסית לא נפתרה.
מציעה לגשת לאבחון נטורופתי ולקבל טיפול מותאם באופן אישי
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת ד"ר. והיכן בודקים קשתית עין ו
איי18/08/2008ד"ר את צודקת במדויק לגבי התהליך שעברתי עד לקביעה שמדובר במעי רגיז. היכן עושים בדיקת קשתית עין, ואיך בודקים אם תסמונת מעי דולף (מה זה והאם זה מסוכן?). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה אירידולוגית
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D18/08/2008שלום רב
בדיקה אירידולוגית עושה נטורופאת/ית אשר עוסק באירידולוגיה ומתמחה בכך. בבדיקה אירידולוגית יש סימנים מיוחדים במידה והמדובר בתסמונת המעי הדולף. תסמונת המעי הדולף איננה מסוכנת אך יש לטפל בה כי היא עשוייה לגרום לאלרגיות ומחלות נוספות.
במידה ואתה מעוניין באבחון שכזה אשמח לעמוד לרשותך, אתה מוזמן ליצור קשר באמצעות המייל
[email protected]
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה, בהמשך...
איי19/08/2008אין ספק שנכון לעבור את הבדיקה האירידולוגית (כדי למצוא את הגורם), בכוונתי לתאם איתך את האיבחון - לאחר סיום האנטיביוטיקה ארוכת הטווח שלוקח לדלקת הערמונית (הסימפטומים כבר נעלמו) עד 5 לספטמבר ובדיקות הביקורת שאעשה חודש לאחר מכן בסביבת 5 לאוקטובר. בינתיים התחלתי לנסות לממש את עצתך בעניין הסטרס (לוקח זמן:) ומיד עשיתי שינויי תזונה (וכבר הקלה מסויימת). בינתיים (עד לעוד חודש וחצי כשאסיים את האנטיביוטיקה ובדיקות הביקורת), אבקש עצות נוספות אם תאותי, להמשך הקלת הסימפטומים, בהתאם לאינפורמציה הנוספת שלהלן: * הסטוריה רפואית: בריא כל שנותיי. אלרגי לפריחת עץ הזית / אבק / אוויר לא נקי / צמח הרגוויד (בצפון אמריקה). לפני שנתיים בעקבות הפרעות עיכול זוהה חיידק ההליקובקטור בקיבה ובאנטיביוטיקות הושמד (ונעשו מספר בקרות שאומנם הושמד כולל לאחרונה) - קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בסדר למעט - רירית קיבה פגועה/רגישה והגסטרואנטרולוג אמר ששיקום הרירית לאחר החיידק ייעשה מעצמו. כמו כן אני עומד לסיים בעוד שבועיים אנטיביוטיקה ארוכת טווח נוספת לטיפול בדלקת ערמונית כשהסימפטומים כבר נעלמו. מלבד המצויין לעיל שמסתדר - מה שמדאיג ומפריע לי הם המעי הרגיז ושיקום רירית הקיבה. * התפריט שלי (לאחר שלאחרונה כבר הוצאתי את החשודים כבעיתיים כמו תירס, חלב, קמח לבן): חיטה מלאה, דגני בוקר מלאים, שיבולת שועל, גרנולה, תה צמחים קמומיל-שומר-מנטה, אורז מלא עם שמן זית, כוסמת, קינואה, דוחן, כרוביות מבושלות, חסה,עגבניה (שתיתי כל יום כוס מיץ עגבניות סחוט ביתי אבל כפי הוצאתי וכבר קצת הקלה - האם יכול לקחת כמוסות ליקופן במקום?), פטרוזיליה, בטטה, דלורה, דלעת, תפוח, בננה, מיץ גזר סחוט ביתי, ביצה ללא החלמון, לפעמים שניצל/שווארמה עוף, טחינה משומשום מלא, ממרח תמרים, אגוזי מלך ולוז ושקדים לא קלויים, ושונות אקראיים מהם כנראה צריך להיזהר. * גילי 60 צעיר:) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבריאות
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D22/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הסתיידות קלה בטבעת מסתם מיטראלי
קמח תירס אורגני לאפייה בפסח
בצקת לאחר ניקוי רעלים וטיפות
טופו המשך לשאלה - מהונדס האם בריא?
טופו על בסיס יומי- האם בריא?
אכילת ירקות למשך כמה ימים ואכילה
שומשום ללא קליפה האם בריא?
יש לי חולשה בזמן האחרון ומים לא עוזרים
שוקולד מריר ואחוז קקאו וסוכר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)


.jpg)
