גריסי פנינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גריסי פנינה
    טלי
    26/08/2008

שלום רב אחרי שקראתי קצת על גריסי פנינה,הבנתי שהם הגירסה המעובדת של השעורה. האם הערך התזונתי של גריסי הפנינה באמת נשמר גם אחרי העיבוד כמו שנכתב? האם השעורה בגירסתה הטבעית מומלצת למאכל?,ואם כן באיזו צורה? האם גריסי הפנינה קלים לעיכול? מלבד הערך הגליקימי הנמוך של גריסי הפנינה האם הם מומלצים יותר מאורז מלא (אני אוכלת הרבה אורז מלא) ושאלה אחרונה.. מאחר ופחממות מורכבות מומלצות על פני פחממות פשוטות,האם בסופו של דבר שתי סוגי הפחממות לא הופכות בתהליך הסופי לשומנים וסוכר? אז מה ההבדל?? אני אודה לכם אם תענו לי בברכה, עינב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גריסי פנינה

הוספת תגובה

• דגנים

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    27/08/2008

עינב שלום רב
    דווקא חשוב לגוון באכילת דגנים ולא "להינעל" רק על סוג אחד כי מבחינה תזונתית הם שונים. בגלל שהדגנים המלאים מתפרקים לאט יותר הם מעלים לאט יותר את רמת הסוכר בדם ובשל כך הם מומלצים לחולי סוכרת. הדגן בעל האינדקס הגליקמי הנמוך היותר הוא הגריסי פנינה. מה שכן חשוב לזכור כי דגנים מלאים מכילים חומצה פיטית אשר נוטה לספוח מינרלים ואז יש בעיה בספיגה שלהם (של המינרלים כמובן!!). השריה של הדגנים, הנבטה שלהם או בישול בחום גבוה מנטרל את החומצה הפיטית.
    מעבר לכך, בדגן השעורה יש מרכיבים תזונתיים רבים יותר מאשר בגריסי פנינה (מכיל יותר סיבים, סידן, ברזל וחלבון). קלייה של גריסי פנינה ושעורה יכולה להחמיר מצבי עצירות.
    השעורה מתאימה יותר בתוך תבשילים כגון חמין או בקמח, גריסי פנינה מתאימים לסלטים, מרקים, חמין והם דורשים זמן בישול רב.
    לגבי אורז, יש סוגים שונים. אם את מעוניינת באורז הקל יותר לעיכול אני ממליצה לך דווקא על האורז הבסמטי שהוא קל יותר לעיכול מאשר האורז המלא.
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ N.D

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו