B 12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• B 12
    רוני
    30/10/2008

שלום, אני בן 48 בבדיקת דם אחרונה נמצא כי יש לי B12 ברמת 279. האם זה מספיק ? ואם לא האם עליי לקחת ויטמינים? כמו-כן ברצוני לציין שרמת פוטסיום מעל מקסימום - 5.2. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    B 12

הוספת תגובה

• ויטמין B12 ופוטסיום

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    02/11/2008

צהריים טובים
    אם רמת האשלגן בגופך הינה 5.2 אזי היא עדיין בתחום התקין, אם כי גבולי כלפי מעלה
    (3.5-5.2meg/L). רמה גבוה של פוטסיום יכולה לנבוע ממספר גורמים כמו למשל לאחר פציעה והרס שריר, בעיה בתפקודי הכליות ועוד. אני מציעה כי תמשיך להיות במעקב ותוודא כי הערכים לא ממשיכים לעלות למעלה. כמו כן יש מאכלים המכילים פוטסיום כגון:בננה, אבוקדו, תמרים, משמש, צימוקים, שקדים, קשיו, פקנים, סרדינים, וזרעי חמניות. לכן כדאי לא להגזים באכילתם.
    לגבי ויטמין B12 ערכיו נעים בתחום 150-900 pg/ml. כך שאתה מצוי בגדר הנורמה. יחד עם זאת כדאי שתגדיל את המזונות שהם המקור לויטמין B12 כגון: דגים, בשר, ביצים, מוצרי חלב ועוד.
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ N.D

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו