אסטמה של העור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה של העור
    א.
    13/11/2008

רציתי להתייעץ איתך לגבי אטופיק דרמטיטיס שאיבחנה אצלי רופאת משפחה.. הזנחתי את זה ולאט לאט זה התפשט והיום זה ב 2 זרועות הידיים ומרגישה גרד גם ברגלים ללא כל סימן.. קראתי בכמה מקומות שלנטורופתיה(אם כל הכבוד ויש הרבה..) אין הצלחה של 100% .. מה עושים?? יש לציין שבבדיקות הדם wbc שלי נמוכה (1800) אך הבאזופילים שלי תקינים מסיקה מכך שאין לי אלרגיה...(תקן אותי בבקשה אם אני טועה..) מישהי המליצה לי לקחת 2 מוצרים בשם: intra+nutria של לייף סטייל(לא של סופרפארם)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה של העור

הוספת תגובה

• אסטמה של העור / אטופיק דרמטיטיס

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    14/11/2008

ערב טוב
    ספירת דם לבנה נמוכה מעידה על סיכון לחלות במחלות זיהומיות לכן חשוב מאד כי תהיי במעקב.
    מה שחשוב להבין האם ערך הנויטרופילים גם נמוך? מעבר לכך, באלרגיה אנחנו מחפשים גם תאי בזופילים אך גם תאי איאוזינופילים בדם (תאים הממלאים תפקיד בריאקציות אלרגיות ע"י הפרשת חמרים מחוללי דלקת כגון היסטמין ובמנגנוני הגנה נגד מחלות הנגרמות על ידי טפילים) וכן רמה גבוהה של נוגדנים מסוג IgE (אלו נוגדנים שמסוגלים ע"י התחברותם לאלרגן לגרום לשחרור חומרים הגורמים לתגובה דלקתית). לפי מה שאת מתארת אין לדעת אם את סובלת האלרגיה.
    דרמטיטיס או אקזמה מתייחסת לקבוצה לא ספציפית של מחלות עור דלקתיות. המקור של המילה אקזמה הוא יווני והפירוש הוא "רתיחה". כאשר המונח אקזמה מופיע לבד בדרך כלל הכוונה לדלקת בעור של שכבת האפידרמיס הסיבה יכולה להיות אלרגית (אך לא בהכרח...!) זיהומית או נטיה תורשתית כגון דלקת עור סבוראית או אטופית. המונח אטופי פירושו לא טיפוסי והינו מתייחס לנטייה תורשתית ששיעורה כ-10-15% מן האוכלוסיה. כפי שזה גם אצלך, בדרך כלל הסימן הראשון יהיה גרד = Pruritus, לאחר מכן אדמומיות, יובש בעור ולעיתים אקזמה מפרישה.
    לגבי הטיפול: נכון שלנטורופתיה אין 100% סיכויי הצלחה אך לכל תחום רפואי אחר אין, כולל לרפואה הקונבנציונלית. אבל יש כמה דברים שאני יכולה לומר דרך הפורום באופן כללי - אצל כל הסובלים מהתופעה נמליץ על טיפול נכון בעור, לחות, לחות ועוד פעם לחות ( שמן קלנדולה יכול להיות מאד יעיל). וזוהי הסיבה כי טיפולי לחות-מאד חשובים. מומלץ לשים קרם לחות טוב לאחר הרחצה. ניתן להוסיף לתוך קרם לחות על בסיס טבעי טיפה של שמן אתרי לוונדר, קמומיל גרמני, או זרעי גזר ולהחדיר היטב לתוך הגוף. הדבר מאפשר ללחות להישמר בתאי העור ועוזר למניעת החמרת היובש והגירוי של האקזמה.
    הימנעות מטריגרים מלחיצים.
    להכיר את הגנים שלך, אם ידוע כי התופעה קיימת במשפחה יש להיות מוכנים. יש לאכול בריא, לשתות תה צמחים המחזק את המערכת החיסונית , להימנע מגורמים מזיקים כגון עישון, חוסר פעילות גופנית, קולה, ג'אנק פוד, אלכוהול ודברים נוספים המגרים.
    מומלץ שהקרמים יהיו נטולי ריחות, וחומרים משמרים.
    כמובן שקיים טיפול בצמחי מרפא וגם בתוספי תזונה אך אלו יש להתאים באופן אישי ובמינון נכון (תוספים כגון חומצות שומן חיוניות, צמחים כגון שוש קרח או/ו ג'ינקו בילובה) לאחר תישאול מדוייק בקליניקה הנטורופתית.
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו