צליאק פעיל למרות דיאטה נטולת גלוטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צליאק פעיל למרות דיאטה נטולת גלוטן
    עדי
    21/12/2008

שלום רב, אני בת 33 לפני כשלוש שנים איבחנו אצלי צליאק (שקיים אצלי כבר מגיל כמה חודשים) אני מקפידה על דיאטה כבר שלוש שנים ובבדיקות הדם הגליאדין עדיין גבוהה (59) הייתי אצל גסטרולוג והוא אמר לי שיש אחוז קטן מאוד של חולי צליאק שלמרות שהם שומרים על דיאטה הגוף ממשיך להגיב כאילו אוכלים גלוטן. כמובן שאינו מסתמך על בדיקות דם ורוצה לעשות לי ביופסיה. הוא אמר לי שבמקרה ואכן זה מה שקורה אצלי יש תרופה מיחדת (והוא ממש לא שש לתת אותה) שהיא אמורה לתקן את המערכת. זו תרופה שלוקחים אותה לתקופה ארוכה ולפעמים אף כול החיים. הוא אמר לי שלא ידוע לו על תחליף טבעי לתרופה. אני לא זוכרת את שם התרופה האם ידוע לכם? אם כן מה תופעות הלוואי שעלולות להיות ומה ההשלכות לעתיד? האם יש פתרון טבעי שיכול לעזור לי? עד עצם היום הזה אני סובלת מאי נוחות בבטן. בחילות, עצירויות או שלשולים אני מטפלת אצל נטורופת שעוזר לי מאוד אך אם לא אקפיד ללכת אליו כול שבוע אני מיד מרגישה רע. מחכה מאוד לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צליאק פעיל למרות דיאטה נטולת גלוטן

21/12/2008

עדי שלום רב,
    אינני מכיר את התרופה המדוברת, אך בהחלט קיים טיפול טבעי שעשוי לעזור לך. האם את נוטלת פרוביוטיקה? האם את נוטלת מינרלים כלשהם? ישנם תוספי תזונה וצמחי מרפא היכולים לסייע למצבך. אני ממליץ לבדוק את התזונה שלך לעומק. ייתכן וכדאי לבדוק התאמה מדוייקת יותר של המזון. צעבר לכך, עליך ךהיוועץ עם המטפל שלך או לקבל חוות דעת שניה.
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND,OMD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו