תוסף לב-המלצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוסף לב-המלצה
    דודלי
    24/01/2009

שלום,אני בן 56,לוקח אספרין יומי ופרבליפ-טבע(כולסטרול)10 מ"ג. אני רוצה להתחיל לקחת תוסף כלשהו לחיזוק ושימור פעולת הלב. מה מומלץ ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוסף לב-המלצה

הוספת תגובה

• לב חכם

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    25/01/2009

שלום רב
    יש מגוון רחב של תוספים אשר יכולים להתאים, הנכון ביותר הוא לאבחן ואז להתאים לך תזונה מתאימה, פורמולה של צמחי מרפא ו/או תוסף תזונה.
    אך בכל זאת, מאחר ואני מבינה כי אתה נוטל תרופה מסוג הסטטינים (פרבליפ) לצורך הורדת כולסטרול יכול להיות כי קואינזים Q10 יכול להתאים, אם כי הנכון ביותר הוא לגשת לאבחון יסודי.
    אנשים הנוטלים סטטינים שאלו תרופות שעובדות על דיכוי אנזים הכבד (HMG CoA reductase.
    אנזים זה עוזר לכבד לסנטז כולסטרול. אותו האנזים גם מעורב ביצירת CoQ10, חומר חיוני הנדרש לתפקוד לבבי תקין. במחקר שנערך בשנת 1993 שהוצג ב- JOURNAL OF CLINICAL PHARMACOLOGY נמצא כי השימוש בסטטין מוריד רמות CoQ10 בממוצע של 40% לאחר שימוש של 3 חודשים. גם מחקרים אחרים מצאו ירידה של CoQ10 יחד עם שימוש בסטטינים.
    טיפ נוסף - שתייה של תה ירוק. תה ירוק מכיל נוגדי חימצון הידועים כפוליפנולים המפחיתים חימצון כולסטרול, מפחית טוטל כולסטרול ומעלה HDL כולסטרול (שזהו הכולסטרול ה"טוב")
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ N.D

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מיכל-תודה רבה על התשובה המקיפה.

דודלי
    25/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו