מולטיוויטמין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • מולטיוויטמין
    א.
    01/03/2009

    שלום למומחית, הדיאטנית שלי טוענת שהמולטיוויטמין שאני נוטל - חסר כל תועלת, משני טעמים: א. תזונתי מאוזנת ומשקלי תקין. ב. ובעיקר - אין הוכחות כלשהן לתועלתו של המולטיוויטמין. אנא התייחסותך בעיקר לסעיף ב'. תודה. א.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מולטיוויטמין

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מולטי ויטמין - יעילות

    ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    02/03/2009

    שלום רב
    אתייחס ל-2 הסוגיות.
    א. ראשית, אינני ממליצה לכל מטופל ליטול מולטי ויטמין רק אם יש סיבות מוצדקות. לדוגמא נניח מישהוא מקפיד על תזונה אורגנית, לא נמצא תחת לחץ מתמשך ואורח החיים שלו די בריא וכמובן בתשאול אינני מוצאת חסרים תזונתיים אז מולטי ויטמין לא יהיה הדבר שאמליץ עליו בשלב זה. אני חוזרת ואומרת המדובר על מזון אורגני.. אבל מרביתנו לא מקפידים על תזונה אורגנית, מרביתנו גרים באיזור עירוני החשוף לרעלים סביבתיים מהאוויר ומרביתנו כן חיים תחת לחץ.
    ב. למולטי ויטמין יש הוכחות גם מדעיות וגם כאלו שפורסמו במיטב הג'ורנליים המקצועיים של הרפואה הקונבנציונלית. אחד המחקרים הגדולים היה מטא אנליזיס שהתבצע באוניברסיטת הרוורד והתפרסם אם אינני טועה בג'ורנל BMJ או בלנצ'ט (שניהם מאד מאד נחשבים בקהילה הרפואית הקונבנציונלית) אשר סקר מקרים שנעשו בנושא היעילות של מולטיויטמינים במשך 40 שנה. המסקנה היתה כי מומלץ לכל בוגר ליטול מולטי ויטמין על מנת למנוע התפתחות מחלות כרוניות. הטענה היתה שמרבית האנשים בעידן הזה לא מסוגלים לספק לעצמם את הויטמינים מהתזונה .
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו