בעיות אקנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות אקנה
    דנה
    09/01/2010

הי, אני בת 28, ולפני כשנתיים- שלוש התחילו לי בעיות אקנה. עד אז פני היו חלקות וללא שום בעיות.כשהתופעה התחילה להופיע הופיעו פצעים ממש גדולים וכואבים.
    עשיתי בזמנו בדיקות דם והכל יצא תקין :כבד, כולסטרול, איזון הורמונאלי (גם אז וגם היום אני ללא גלולות).
    שבוע שבועיים האחרונים נראה שהתופעה חוזרת.
    בתקופה ההיא ניסיתי להעלים את התופעה ע"י תכשירים קוסמטיים למניהם וטיפולים קוסמטיים. לא השתמשתי בשום טיפול תרופתית. התופעה חלפה לאחר טיפול ברטין A. אך השאירה על פני מעט אדמומיות, שלא הייתה לפני כן.
    אולי עוד נקודה לציון: האקנה מתפשט רק בצד ימין.
    אני חושבת שהשימוש בתכשירי קוסמטיקה שונים וטיפולי פנים למניהם (יש לי עור מאוד רגיש ועדין ולא הצטרכתי טיפולים קוסמטיים לפני כן) הביאו בזמנו להחמרה של התופעה. התחלתי אז וגם עכשיו להשתמש במייק אפ להסוואה (נוזלים נטול שומן), מה שאני לא הכי רוצה לעשות כי זה חונק את העור, אבל מצד שני אסתטיקה חשובה לי.
    אני משתדלת להמקפיד על תזונה בריאה וכושר, אבל יש לי חולשה למתוקים, עד אז חולשה זו לא השפיע על הפנים שלי. גם בגיל ההתבגרות לא חוויתי שום בעיות אקנה.

חשבתי לפנות לנטורופתית שמתמחה באקנה ועם הבנה וידע בתחום הקוסמטיקה הטיבעית ואפילו רוקחות טיבעית.
    חיפשתי ברשימה של האיגוד, אבל הם לא מציגים התמחויות (אני יודעת שבעיקרון אין בנטורופתיה התמחות כלשהי, אבל כל אחד נמשך לתחום אחר באופן טיבעי). לא נראה לי הגיוני להתחיל להתקשר לכל אחד ולשאול אותו בנושא.
    אשמח לדעת אם משהו מכיר מטפל, או לפחות להפנות אותי למקורות חיפוש אחרים אחר מטפלים מאיזור המרכז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אקנה

הוספת תגובה

• בעיות אקנה

10/01/2010

דנה שלום רב,
    מצבך מוכר ושכיח. שינויים הורמונליים עלולים להתרחש בגילאים שונים, לאו דווקא בגיל ההתבגרות וגיל המעבר, אלא בכל השנים.
    כנראה שהשינויי אצלך אינו רק הורמונאלי אלא גם תזונתי. לפעמים אנחנו אוכלים מזון/ ממתק כלשהו אליו אנחנו מפתחים אי סבילות (שלא הייתה קודם).
    על מנת לקבוע אילו מזונות מותרים לך ואילו לא, עליך לעבור אבחון מקיף אשר יסייע למטפל ולך להבין את שורש הבעיה.
    כל נטורופת מנוסה ידע לעזור לך.
    קולגה שלי (נטורופתית) בשם רונית נחום, מתמחה בהכנת קוסמטיקה טבעית וייתכן והיא תוכל לתת לך מענה הולם. בנידה ולא, אשמח לסייע לך.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו