בידקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בידקות דם
    רחלי
    30/01/2010

שלום,
    לפני כשלושה חודשים התחלתי טיפול אצל נתורופתית. מבחינת התזונה הוצאתי מהתפריט שלי סוכר, דברי חלב, קמח לבן וקמח בכלל (משתמשת רק בקמח כוסמין מלא), חלק מהירקות וחלק מהפירות. אני אוכלת בבוקר דיסת שבולת שועל (מה שמעולם לא אכלתי) ממותקת במעט סירופ סיבי אגבה, בצהרים יקרות מבושלים (כרובית, גזר, בטטה וקישוא) עם קצת אורז לבן ובערב שוב ירקות מבושלים (אותם ירקות) עם קצת קינואה. בין הארוחות קצת פריכיות אורז, תפוח עץ ירוק או שניים ולפעמים עוגיה מקמח כוסמין עם ממרח חרובים ללא תוספת סוכר.
    בבדיקות דם שעשיתי השבוע הסתבר שהכולסטרול שלי עלה (203) וכך גם הסוכר (112).
    אני מקפידה לעשות בדיקות כלליות אחת לחצי שנה ואלה הערכים הגבוהים ביותר שהיו לי.
    זה נראה לי מוזר שדווקא בתזונה כמו שאני מתארת, עולים הערכים האלה.
    שאלתי - מה יכול לגרום לעליה זו בהתחשב בתאור הכללי שנתתי כאן.
    תודה,
    רחלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בידקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות הדם אחרי טיפול נטורופתי

01/02/2010

רחלי שלום רב,
    תחילה, אני ממליץ לפנות לנטורופתית עמה את בקשר. ייתכן וישנם דברים שהיא יכולה לראות בפגישה שאנו כאן לא יכולים.
    שנית- השינויי שעברת יכול לעורר מתח. ץזונה שאינך רגילה אליה, אולי גם אי שביעות ממה שאת אוכלת, יכולים לעלות את רמת המתח בגופך, דבר אשר יכול לגרום להפרשת קורטיזול ומשם גם עלייה בכולסטרול וסוכר.
    במידה ואין מדובר במצב זה, יש לבדוק מספר דברים נוספים:
    1. במזון שהזכרת, ציינת אורז לבן ופריכיות אורז- תנסי להחליף אותם באורז מלא וקרקרים מכוסמין/ שיפון.
    2. פעמים רבות אנו נראה עלייה בכולסטרול בבדיקות, בעקבות שחרור הכולסטרול מדפנות כלי הדם (דבר חיובי), אלא שעד שהוא יוצא את הגוף ייתכן ונראה מדדים גבוהים יותר. בדיקת דם חדשה בעוד כחודשיים אמורה לאשר זאת.
    3. הקפידי לשתות יותר מים וכן- במידה ואת נוטלת תוספי תזונה יש לבחון את יעילותם. במידה ולא, יש להעזר בתוספי תזונה המועילים להורת כולסטרול וסוכר.
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו