מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבדיקות דםשרון10/03/2010
שלום רב,
אני בת 31, משקל תקין. באופן כללי בריאה, אין מחלות, ולא לוקחת כדורים, למעט ברזל עדין - תוסף תזונה של סולגאר.
בבדיקות דם אחרונות מפברואר 2010 קיבלתי תוצאות שאיני מבינה אותן:
להלן עיקרי החריגות:
טסיות - 135
לויקוציטים - 3.3
פריטין - 19
נויטרופילים - 133
לימפוציטים - 45
אני צמחונית כבר שנים - אבל התזונה שלי מצויינת - הרבה סיבים, ירקות, פירות, קטניות כל יום, דגנים מלאים, טופו, סויה, גם התייעצתי על כך עם דיאטנית ואמרה שהתזונה מצויינת - עשיתי יומן אכילה - אמרה שמצויין. יש לי הרבה מודעות לבריאות ואני פועלת לפי כך.
מאוגוסט הרגשתי חולשה בגוף, אני במקצועי מדריכה בסטודיו לחיטוב והרגשתי שפשוט איני יכולה להעביר שיעור, מרוב עייפות וחולשה, והרבה כאבי ראש.
כתוצאה מכך עשיתי בדיקות דם באוקטובר והבדיקה הראתה על B12 נמוך, בשל כך נתנו לי כמה זריקות של B12 ועכשיו ה-B12 תקין. וכרגע אני לוקחת ברזל עדין של סולגאר.
אציין שהמחזור תקין, דימום רגיל, מגיע בזמן חודש בחודשו, אורך בערך 4 ימים.
בערך מאוגוסט הכאבי ראש ממש חמורים, בערך פעם בשבוע מתחיל כאב ראש של שעות, שממש מפריע לי בתפקוד, אני ממש מנסה להימנע מאספירין ואקמול, אבל לעיתים זה בלתי נסבל ובסוף אני לוקחת.
איני מבינה מדוע כל בדיקות הכדוריות דם אינם תקינות - זה אומר על מערכת חיסון חלשה? אם כי אני לא נדבקת במחלות, וכפי שציינתי אני בן אדם בריא, רק מאוגוסט הכאבי ראש התחילו, ועכשיו אחרי זריקות ה-B12 כבר אין חולשה.
כמו כן - מדוע הפריטין נמוך, זה אומר אנמיה נכון? הרי ה-B12 כבר תקין, אני לוקחת כבר חצי שנה ברזל עדין.
אין לי אלרגיות ידועות, ואין מיגרנות ידועות, וגם אין רגישות או אי סבילות למזון כלשהוא.
הייתי עם הבדיקות אצל הרופא הוא אמר הכל טוב, תמשיכי לקחת ברזל, לא התייחס לזה שהפריטין ירוד למרות שהב-B12 עלה בגלל הזריקות, לא התייחס לכל הכדוריות הלבנות שלא תקינות.
אבקש את התייעצותכם.
תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה וכאבי ראש-עזרה בבדיקות דם
10/03/2010שרון שלום רב,
על פניו נראה כי תזונתך מאוזנת. אך בשל אורח חייך כמדריכת כושר/ חיטוב את מפעילה את השרירים יותר מאשר האדם הממוצע ועל כן סביר להניח שתזונתך אינה מכילה די המינרלים/ החלבונים הדרושים לשימורו.
פעמים רבות נראה כי בדיקות הדם מצביעות על רמות B12 תקינות אך ממצעים אחרים מעידים על חוסר בו. כך לעיתים גם לגבי ברזל ומינרלים אחרים.
מכיוון שאת צמחונית, סביר להניח כי תזונתך דלה ב- B12 גם אם את אוכלת מאוד מאוזן. ברזל לא יכול להספג ביעילות בגוף ללא שני מרכיבים- B12 וחיידקים פרוביוטיים האחראים על יצירת האנזימים הסופגים את B12. לכן, תתחילי ליטול B12 , תת לשוני כל בוקר. בנוסף, תטלי פרוביוטיקה איכותית המכילה לפחות 4 מיליארדחיידקים פעילים בכמוסה- 3 פעמים ביום.
לדעתי השלמת חלבון מהצומח בצורת אצות- כגון כלורלה ו/או ספירולינה יסייעו לך להשלים החלבון הדרוש.
כאבי ראש יכולים לנבוע ממחסור של אחד מהמוזכרים וכן על רקע לחץ באזור הצוואר וגב עליון. בדקי את אלו.
בנוסף, את הברזל הרך תחליפי בברזל נוזלי- 10CC בוקר וערב עם מעט מים.
בריאות שלמה
ד" רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רואי גוניק - המשך שאלה
איילת10/03/2010שלום רב,
תודה רבה עם התשובה המפורטת
אבקש גם לדעת את דעתך על ערכי הכדוריות הלבנות שרשמתי את ערכיהם בהודעה הראשונה
כולם נמוכים, גם טסיות... זה מדאיג אותי.
האם יש משהו לעשות עם כך.
ומדוע זה קורה.
אני בן אדם מאוד בריא, האם זה מצביע על מערכת חיסון ירודה?
כיצד לדעתך אפשר לאזן את ערכים אלו?
המון תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
14/03/2010איילת שלום,
נורמאלי שכדוריות דם לבנות תהיינה נמוכות כאשר אדומות נמוכות, בשל הקושי של האדומותצ לשאת אותן / להוביל אותן.
ברגע שספירת הדם שלך תעלה, כך גם הכדוריות הלבנות
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר אחרון
איילת10/03/2010שאלה אחרונה
כיצד עלי לבדוק את כאבי הראש?
באמצעות איזו בדיקה
תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
14/03/20101. האם הם מופיעים עם קשר למחזור החודשי
2. האם ישנה בעיה בצוואר (X RAY/ CT...)
3. האם הכאב על רקע אנמיה (כשאנמיה עוברת הכאב נעלם)...
4. האם יש עצירות?
מקווה שזה עוזר
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תוספים ובדיקות- האם להפסיק נטילה?
הסתיידות קלה בטבעת מסתם מיטראלי
קמח תירס אורגני לאפייה בפסח
בצקת לאחר ניקוי רעלים וטיפות
טופו המשך לשאלה - מהונדס האם בריא?
טופו על בסיס יומי- האם בריא?
אכילת ירקות למשך כמה ימים ואכילה
שומשום ללא קליפה האם בריא?
יש לי חולשה בזמן האחרון ומים לא עוזרים
שוקולד מריר ואחוז קקאו וסוכר
ערוץ הבריאות
.jpg)