קיבה רגישה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיבה רגישה
    ש
    22/09/2010

שלום, אני בת 35
    ואני סובלת זה כמה חודשים מקיבתי הרגישה...
    מאז ומתמיד היו לי בעיות עיכול, כלומר – עצירויות... ולצערי עד לפני כמה חודשים הייתי תלויה בתה תיבטי בכל ערב, לא למטרת דיאטה, זה פשוט סידר לי את בעיית העצירות.
    לאחרונה עברתי תקופה קשה מאד שבה כמעט כל אוכל שנכנס לבטני גרם לי להרגיש לא טוב או תחושת מלאות...אי נוחות בבטן, חומציות בפה, שלשולים מוזרים ועצירויות לסירוגין... בקיצור... בלגאן :)
    באותו זמן גיליתי שגם התה התיבטי עושה לי רע... וזו היתה הזדמנות טובה להיגמל ממנו... אבל זה היה דרסטי... מאז אני לא שותה אותו! לכן אני כבר לא משלשלת...
    באותה תקופה ירדתי מיידית 7 קילו כי הסטרס ממה שמותר או אסור לאכול... גרם לי כמעט לא לאכול...
    אחרי שעשיתי כמעט את כל הבדיקות.. (למעט החודרניות... כי המליצו לי לעשות אותם רק במידה וארד במשקל ללא סיבה...)
    לא מצאו שום בעיה... רופאת המשפחה נתנה לי תפריט קל לעיכול הכולל חזה עוף "מכובס" או על הגריל, ללא שמן, תפוח אדמה מבושל ללא תוספות, גזר... מלפפון מקולף... לחם מלא...
    ומאז משקלי יציב ואפילו חשתי שיפור קל ברגישות...
    לאט לאט בכל פעם ניסיתי לחזור לאכול רגיל... זה עובד במנות קטנות...
    אבל אני חשה שהבעיה לא נפתרה... הקיבה עדיין רגישה לאוכל... ואני בסטרס מזה.. מה שברור שלא עוזר לקיבה... :)
    אני רגישה ללקטוז ו"מכורה" לשוקולד... לכן התחלתי לאכול שוקולד השחר פרווה...
    כשהתחלתי לאכול יותר מ 2 פרוסות ביום עם השוקולד... שוב הרגשתי רגישות...
    מאז ראש השנה.. התחלתי לאכול את התפוח עץ היומי שלי עם דבש...
    פתאום הרגשתי שגם השילוב הזה או אחד מהם... משבש לי את יציבות הקיבה...
    (רציתי גם לציין שאני לוקחת חיידקים פרוביוטיים בכמוסות שכוללות גם איזה משהו לעיכול... זה נקרא "דייג'סט"... ואם זה מעניין.. אני סוג דם "איי מינוס" )
    חייבת פיתרון! נורא רוצה לחזור לאכול כרגיל...
    אני חושבת ברצינות על טיפול נטורופתי אינטנסיבי... אך מצבי הכלכלי כיום לא ממש מאפשר זאת...
    מחפשת עצה חכמה...
    סליחה על החפירות... תודה וחג שמח :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיבה רגישה

הוספת תגובה

• קיבה רגישה

27/09/2010

ש' שלום רב,
    נראה כי מדובר במקרה מורכב עם המון פרטים שיש להתייחס אליהם בכובד ראש.
    ממליץ בחום להגיע לאבחון מלא אשר יאפשר לתת מענה מדוייק לצרכייך.
    חשוב לי לציין כי נראה מכלל מכתבך כי השימוש הנרחב בתה משלשל, פגע ברירית המעיים שלך. בכדי לשקם אותו עלייך ליטול דרך קבע פרוביוטיקה איכותית, כדוגמת JARRO, GRAMSE, CO BIOTIC ועוד.
    שנית, ממליץ להתחיל להשתמש בסיבים תזונתיים כדוגמת "פסיליום" ולהקפיד אחר שימוש יומי למשך חודש ימים.
    תהיי בקשר, על מנת להבין את התקדמותך.
    בנוסף, המנעי ככל הניתן ממתקים מכל סוג- חלבי/ פרווה/ מזונות עשירים בסוכר...
    אלו מעודדים דלקות ותסיסה במערכת העיכול ומפריעים לך להתאושש.
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו