עצירות וטחורים משתקים !!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות וטחורים משתקים !!
    רבן
    01/10/2010

אני מאובחן כ - IBS, וסובל קשות לאחרונה מעצירות,מלווה בטחורים.
    כמו-כן אני סובל מהפרעת אישיות,ןלוקח פרוזק,מזה שנים.
    מאחר והמומחים (בתחום הרפואה הקונבנ.)לנושא "הרימו ידיים", פניתי לנטורופאת,ולאור המלצתו בוצעו הדברים הבאים:

-שינוי דרסטי בתזונה,כולל זמני אכילה.
    - טינקטורה ,רכיבים: תמציות נוזליות בריכוז 1:3 מהצמחים הבאים –

Rheum 30%
    Rumex (1:2) 30%
    Aesculus 30%
    Glycyrrhiza( 5:1) 10%

לאחר כ-3 חודשים של שימוש בתמצית,ניתן לסכם כי :העצירות לא נעצרה !.
    אמנם,אני מבקר בשרותים 1 ליומיים בממוצע (לעיתים הפסקות של 5 ימים),אבל היציאה נוראית, ולאחריה יום שלם של כאבי בטן משתקים!.

שאלותי :
    1. האם לא שוגה הנטורופאט בכך שמטפל אך ורק בנושא התזונה,ולא נותן דעתן כלל למצבי הנפשי (אני לוקח פרוזק)?

בעיקר לאור התחום המתפתח -נוירוגסטרו":

2.למי עלי לפנות לטיפול בכיוון זה? אילו סוגי טיפולים מוכרים ??.
    3.מהו המידע העדכני לגבי השפעת התרופות "נוגדות דיכאון" (פרוזק למשל),על מער. העיכול?
    4. האם ידוע השפאתם של ה"תרופות" הצמחיות ("דיפרסון" למשל),על המער. העיצבית של המעיים?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות וטחורים משתקים !!

הוספת תגובה

• שלום לבן

יגאל
    02/10/2010

אכן יש מכלול בעיות שיהיה קשה ולתת לנם מענה באינטרנט.
    אבל אם נתנו לך טיפול ואתה ממשיך לסבול במשך מספר חודשים אז זה לא בסדר,
    טיפול בצמחים אמור להראות לרוב תוצאות תוך מספר ימים אחדים עד שבוע שבועיים.

ברגע שמטופל לוקח תרופה פסיכאטרית ,ישנם לכך המון השלכות על הבריאות ,תרופות אלו ידועות בהשלכותיהם הרבות על מע' השונות בגוף.

אני אישית הייתי בודק איך להחליף את התרופה הכימית בתרופה צמחית ותזונה טובה,
    הרי אתה לא מתכוון להישאר אם תרופה כ"כ חזקה למשך שנים רבות ונוספות ,לכו לדעתי תחשוב איך אתה מסיים איתה\מחליף למשהו יותר עדין ויעיל ומארגן את חייך

שיהיה בהצלחה איש יקר
    יגאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה מיגאל

רבן
    03/10/2010

1. תודה על הענות.
    2. כדי שאוכל להתייחס,עלי לדעת מי הכותב,ומה זיקתו לנושא ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות וטחורים

03/10/2010

בן שלום רב,
    מדובר במקרה מורכב ואין אפשרות לתת מענה מלא בפורום. להתייעצות והכוונה מלאה ניתן לפנות לאחד מאיתנו על מנת לעבור אבחון מקיף.
    חשוב לציין כי הטיפול במערכת העיכול פעמים רבות הוא הבסיס לתהליך הבראה כולל וכי נראה כי מדובר בשלב הראשון של התהליך אותו התחלת.
    לעניין חוסר ההתקדמות. פנה למטפל ותבקש שינוי בפורמולה או שינוי בתוספי תזונה עלמנת לקדם את מערכת העיכול שלך.
    לעניין השימוש בצמחי מרפא בשילוב עם תרופות נוגדות דיכאון- כאן יש להזהר, כיוון שפעמים רבות הצמח והתרופה עלולים להתנגש וחשוב להיות מדוייקים מאוד בשימוש בהם.
    תתחיל מטיפול טוב במערכת העיכול, אח"כ איזון ו/או תחליף (אם ניתן) לתרופות נוגדות דיכאון.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רואי - תחליף לפרוזק

רבן
    03/10/2010

מזמן יש בכוונתי להפרד מהפרוזק.

אילו תחליפים ,המהווים תוספי מזון, מוכרים ?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רואי - תחליף לפרוזק - תגובה

04/10/2010

מומלץ להגיע לאבחון ורק אחרי כן ניתן יהיה לדעת אילו תחליפים מתאימים לך. בד"כ אני מוריד את התרופות בהיוועצות עם הרופא שהמליץ עליהן ובהדרגה ובמקביל לטיפול הטבעי.
    אין צמח/ תרופה טבעית אחת המתאימה לכולם.
    בריאות שלמה!
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו