תזו נה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזו נה
    עדי
    09/12/2007

שלום,
    אני בת 17 וסובלת מזה שלוש שנים מהיפותירואידיזם שנובע מהשימוטו. אני מטופלת באלטרוקסין ומבחינת מפת הדם אני מאוזנת, אבל אני מעוניינת לדעת איך אני יכולה להתאים את התזונה שלי כדי לא להרע במצב ואם אפשר גם לשפר. מה אני יכולה לעשות? מהם המזונות הגויטרוגנים שמומלץ לא לצרוך?
    בלי קשר לתת פעילות אני גם לא אוכלת בשר (דגים כן). מה יכולים להיות תחליפי בשר שלא יפגעו בבלוטה?

בתודה,
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזו נה

הוספת תגובה

• תזונה

12/12/2007

שלום לך
    בראי הנטורופתיה, ישנם מספר דברים הניתנים לעשות על מנת לסייע באיזון בלוטת התריס . החשיבה כאן צריכה להיות- 1. מה לעשות על מנת לאזן את הבלוטה. 2. מה לעשות על מנת למנוע את הדרדרות המצב.
    הרי ידוע כי אנשים הנוטלים אלטרוקסין באופן קבוע, בסופו של דבר יצטרכו להעלות את המינון בכדי שהתרופה תמשיך להשפיע. הדבר מעיד על כך שלאלטרוקסין יש גם פן "מחליש" לבלוטה. אציין כי אני לא מצהיר פה להפסיק השימוש בה, אך כן אומר כי ניתן לשמר ואף לשפר את המצב באמצעים טבעיים.
    תזונה- להמנע ממזונות היוצרים חומציות במערכת (עגבניות, חצילים, כרובית, תירס, לחם לבן, אורז לבן, ממתקים, קפה, תחליפי סוכר סינטטיים, שוקולד) הרשימה עוד ארוכה...
    להרבות באכילת מזונות ירוקים (ירקות ירוקים, אצות ים, אצות אגם), שתיה של מים הנה הבסיס למערכת תקינה (לכל 22.5 ק"ג גוף, יש לשתות ליטר מים ליום). לדוגמה- אדם השוקל 55ק"ג יצטרך לשתות 2 ליטר מים ביום (לא כולל, מיץ, תה וכו')
    דגי ים חשובים ביותר לתפריט. יש לאכול מהם כל יום כמעט. תשתדלי לאכול את הארוחות בשעות קבועות.
    בוקר- ארוחה הגדולה של היום, צהריים- בינונית, ערב- מעט
    לבריאות
    ד"ר גוניק ND

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו