שואלת שוב - כורכום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שואלת שוב - כורכום
    אסנת
    02/02/2011

שלום,

אני סובלת מאולקוס כבר יותר מ-3 שנים, דלקות חוזרות בתריסריון, מטופלת בלוסק.
    מקפידה מאד על תזונה בסיסית. כנראה יותר מדי....
    בזמן האחרון אני מבחינה שבאופן חוזר אחרי שאני אוכלת מאכל שמתובל בכורכום (בכוונה מכיוון שהוא אמור לסייע נגד דלקות בקיבה) אני סובלת יותר מצרבות וכאבים.

יכול להיות שהגזמתי עם הכורכום?

(מאכלים מתובלים בכורכום הכוונה למרק ירקות עם כורכום, עדשים עם כורכום, אורז מלא עם כורכום)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שואלת שוב - כורכום

הוספת תגובה

• כורכום

אוהד נזנין
    06/02/2011

הכורכום אינו ידוע בתור גורם צרבות. אבל אני מאמין שאם מפריזים בכמויות של כל דבר ומשתמשים בו בצורה לא מאוזנת , הוא עלול לגרום לתופעות שונות.
    השימוש בכורכום בשביל מטרות רפואיות כאלה ואחרות אינו מתבצע בעזרת אבקת תבלין שקונים בסופר או דוכני תבלינים למיניהם.
    אלא השימוש מתבצע בעזרת תמצית טבעית מרוכזת מהשורש הטרי. שניתן להשיג אותה אצל מטפלי הצמחים השונים.
    לכורכום יש תכונות מעולות כאנטי דלקתי , אנטי סרטני , מוריד שומנים בדם ועוד רבות.
    אבל בשימוש כתבלין , הוא משפיע בצורה כמעט שלא משמעותית.
    מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאסנת

אלון
    22/02/2011

שלום אסנת,
    דבר ראשון צר לי לשמוע שאת סובלת כ"כ הרבה זמן מהצרבות.אני לא יודע
    אם את מטופלת אצל מישהו אבל כנראה שזה לא עובד.
    לגבי הכורכום,כל אדם שונה מרעו ואולי יש לך רגישות לזה.תנסי להוריד כורכום מהתזונה לשבועיים הקרובים ותראי מה קורה.
    לגבי הלוסק,מניסיוני תרופות סותרות חומצה כמו:לוסק,אומפרדקס,לנטון וכו' הם סוג של פלסטר שעוזר (לא תמיד) בהתחלה להוריד רמת חומציות בקיבה מה שמוריד את רמות הכאב והצריבה.בטווח הארוך תרופות אלו אינן מרפאות את הכיב/דלקת ורק גורמות לצרות כגון: פגיעה בעיכול וספיגת מזינים מהמזון.
    כמו שאוהד המליץ ובצדק,עדיף לפנות לטפל בבעייה עם צמחי מרפא.
    מניסיוני האישי בלבד,אני יכול למנות לך הרבה מטופלים שטיפלו בבעיות דומות במשך שנים עם סותרי חומצה למיניהם ורק כאשר זנחו שיטות אלו ועברו לטיפול נטרופתי=
    תזונה אנטי דלקתית+פורמולת צמחי מרפא,הבעייה נפטרה.
    חבל לסבול!

אלון מרבר
    Cl.H נטרופתיה וצמחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו