תזונה לקרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לקרון
    אסף
    21/12/2007

אובחן אצלי לפני מספר חודשים קרוהן. כעקרון הטיפול שאני מקבל הינו תרופתי בלבד. כשאובחנתי קיבלתי בבית החולים הנחיות כלליות ביותר לגבי תזונה (בעיקר הנחיות באשר לסיבים תזונתיים וממה כדאי לי להמנע).
    שאלתי:
    האם מומלץ לי לקבל ייעוץ פרטני ? האם ישנם מחקרים מדעיים מבוססים בדבר תזונה מומלצת לחולי קרוהן (כאמור קיבלתי הנחיות כלליות בעיקר לגבי אכילת סיבים תזונתיים בסמוך להתקף).
    האם ישנם רשימה של מאכלים המעודדים דלקת במעיים שמהם עלי להמנע ככל האפשר במהלך חיי ?
    דברים נוספים שמומלץ לי לדעת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לקרון

הוספת תגובה

• תזונה לקרוהן

25/12/2007

שלום רב,
    מחלת הקרהון מתבטאת בדלקת כרונית במעיים הדקים. לפיכך, חשוב לתמוך בגופך על מנת שיספוג בצורה אופטימלית את אבות המזון החיוניים לו.
    מטופלים רבים בהם טיפלתי בבעיה זו דווחו על הצלחה רבה ושיפור ניכר בבריאותם.
    כן, תזונה היא מרכיב בלתי נמנע. יש לקבל ייעוץ מקצועי ופרטני להתאמת התזונה הנכונה לך ביותר. בנוסף, ישנם תוספי תזונה, צמחי מרפא ואפילו תרופות הומיאופתיות מגוונות לטיפול בקרוהן.
    לידיעתך- אחד הדברים הבסיסיים בכדי לתמוך בגוף בתהליך דלקתי הוא להמנע מלהכניס מזון "סוכרי" כלשהו (ממתקים, עוגות... לחם לבן, אורז לבן, פסטה וכל מזון מעובד) נכון שבעת התקף רצוי להמנע מסיבים אך בעת רמיסיה חשוב להרבות בסיבים (גם זאת יש לעשות בהדרגה ובלווי מקצועי).
    מחקרים אין לי להציג לך, אך הנסיון והעובדות מדברות בעד עצמן.
    לבריאות
    ד"ר גוניק ND

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו