רפלקסולוגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפלקסולוגיה
    שרית
    14/02/2008

מאחר ואני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס, אני נמצאת בטיפול נטורופתי שכולל בתוכו גם רפלקסולוגיה. היום אחרי הטיפול, הנטורופתית אמרה לי שיש אצלי יובש בכל האזור שקשור לבלוטה. שאלתי אותה אם היא ראתה את זה רק עכשיו והיא אמרה לי שעכשיו פשוט היה יותר יובש.
    מה שלא שאלתי אותה (אם בגלל ש"שכחתי" וגם בגלל שפחדתי מהתשובה...) האם זה יכול להצביע על החמרה בנושא של הבלוטה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפלקסולוגיה

הוספת תגובה

• הבלוטה התייבשה?

ורדי בנש-רביב
    16/02/2008

שלום שרית

תודה על שאלתך

אני שמחה לשמוע שאת נמצאת בטיפול ודואגת לשמור על איזון הבלוטה בדרכים טבעיות, לעיתים מטפלים וגם רופאים "חוטאים" בכך שהם משתמשים בעגה מקצועית או לא ברורה שהם מסבירים דבר מה למטופלים ואז אי הבהירות הופכת לנושא לדאגה. גם ברפואה הסינית לעיתים בטוי כמו "טחול חלש" או "קור ברחם" עלול להבהיל ולכן בתור מטפלים מוטלת עלינו האחריות להסביר במילים ברורות מה השתבש לפי אבחנתינו.
    יובש בבלוטה גם הוא ביטוי שקיימת בו אי בהירות ולכן גם כדאי לשאול וגם אם את חוששת מהחמרה אפשר לעשות בדיקת דם (TSH) ולברר. את יכולה גם לשאול את עצמך מה שלומך? האם את מרגישה פחות טוב? אולי את חשה בטוב ומצבך משתפר? אלו פרמטרים חשובים יותר.
    לי באופן אישי לא ברור מה זה אומר יובש בבלוטה, לחות/יובש מקומי אינם פרמטרים לפי ראות עיני למצבה או/ו למצבך הכללי לכן זה לא בהכרח אומר שמצב פעילות הבלוטה מחמיר.

רפואה שלמה.

ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה