מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימודי רפואה סינית במירבאבירם25/08/2009
ברצוני ללמוד רפואה סינית, ואכן דילמה לבחור בין המכללות במובילות.
הייתי מבקש לברר באשר למכללת מירב,ביחס למכללות האחרות ופנייתי אליך מתוך ידיעה
כי הינך מסגל ההוראה במקום.
מספר סוגיות מציקות לי ואני מבקש את עצתך
האחת, אין הקשר מוצהר בין המכללה לביה"ח חולים בסין, ושאלתי אם לא ניתן לאור זאת לבצע סטאז' בסין?
השנייה,אין לימודי המשך, והשאלה אם הייתי מתעניין בעתיד לבוא בדיקור יפני והתמחויות נוספות האם מכללות אחרות המציעות לימודים אלו יאותו לקבל תלמידים ממכללות אחרות.
שלישית, נוצר בי הרושם בכיתות רגליים עצמאי שביצעתי כי במירב מלמדים פחות את תחום צמחי המרפא, האם זה כך? זאת גם בגין העובדה כי להבנתי התעודה הסופית הינה מטפל ברפואה סינית ומטפל מוסמך בטווינא ללא התייחסות ספציפית לתחום צמחי המרפא (בתעודה נפרדת).
אני מתנצל על השאלות הרבות והאמיני לי כי בחרתי את הנבחרות שבהן, אך אני מנסה להפיג את חששותי טרם שאבחר במוסד המתאים בעבורי.
בתודה מראש ובכבוד רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי רפואה סינית במירב
ורדי בנש-רביב25/08/2009שלום אבירם
מה שלומך?
אשמח לענות על שאלותיך, אקדים ואומר שאני מתפקדת כראש מגמת הרפואה הסינית ואחראית על צוות ההוראה המובחר והנחמד שמלמד לאורך 4 השנים במירב.
1. אין קשר מוצהר בין בית הספר לבית חולים ספציפי בסין, יש לכך יתרונות בכך שהתלמידים לא מוגבלים לבית חולים אחד או להתמחות מסויימת כך למשל בהנגזו מתמקדים יותר בדיקור ואילו בצ'אנגדו בצמחים, תלמיד יכול לבחור מה יותר מושך אותו .חלק מאנשי הצוות שלנו היו בסין מספר פעמים ונוסעים מדי שנה ומדריכים את הנוסעים לסין ויוצרים את הקשר האקדמאי. בשנה הזו יצאו כמה וכמה תלמידים וגם יצאו בשנה הבאה. את הסטאז' עושים בארץ וזה הכרחי שכן קשה לפקח על העניין בסין וגם בסין בדרך כלל אתה לא תרשום צמחים או תדקור רק תצפה ומהות סטאז' היא בעבודה מעשית.
2. יש לימודי המשך בהחלט, השנה אנחנו דנים בהתמחויות חדשות ומרתקות כמו התמחות פסיכיאטרית, דיקור יפני, דיקור בטן, אסטרולוגיה סינית וגניקולוגיה. בכל מקרה אם תבחר ללמוד בהמשך 4 השנים במקום אחר, בתי הספר השונים מקבלים בוגרים ממכללות שונות וכך גם אנחנו.
3. בעניין הצמחים- תשובה חד משמעית- לא נכון! אנחנו מלמדים צמחים לאורך 3 שנים (משנה ב כנהוג בעולם) ויש לנו צוות מוביל ומנוסה מאד העובד שנים רבות בתחום הקליני וגם בבתי מרקחת המובילים לצמחי מרפא סיניים, התלמידים שלנו זוכים למחמאות רבות מצוות ההדרכה של זן צמחים כשהם מגיעים להתנסויות וצפייה וגם אלו שהיו בסין זוכים למחמאות רבות על הידע שהם מפגינים, התלמידים שלנו עובדים גם בקליניקות עם צמחים ומקבלים את כל הפירוט של לימודי הצמחים עם קבלת התעודה. זה שאולי אין תעודה נפרדת ללימודי הצמחים לא מוכיח כלום. זה רק נייר.
בשנה האחרונה נערך מבחן ארצי ראשון מסוגו לבוגרים מכל בתי הספר המוכרים ע"י האגודה הישראלית לרפואה סינית, אני גאה להגיד שהבוגרים של מירב השיגו תוצאות מעולות והגיעו מכלל בתי הספר למקום השני בממוצע הציונים.
מקווה שעזרתי, אני מציעה שאם יש לך עוד שאלות תכתוב אל המייל שלי המפורט בפורום.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה
אבירם26/08/2009ראשית, תודה על תשובתך
לא צלחתי באיתור כתובת המייל שלך והייתי מבקש לקבלה אם ניתן .
הייתי מבקש להתייעץ באשר ללימודים אלו במירב בכלל והתאמתם לעיסוקי ביום יום בפרט, לכן
אם את סבורה כי עלי לפנות לערכאה נמוכה יותר במכללה (יועץ וכד') אנא הפני אותי (כך שאם אלמד במירב לא אזכר על ידך כתלמיד בעל 1000 השאלות)
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה
ורדי בנש-רביב26/08/2009שלום אבירם
המייל שלי- [email protected]
אני מפנה אותך לרחלי המנהלת האדמניסטרטיבית של מירב 03-7660695 לפרטים נוספים.
ותלמיד ששואל שאלות הוא תלמיד טוב.. :)
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)