מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מישהו?אני10/03/2011
הבן שלי מאוד נרתע ממגע, הוא מאוד רגיש למגע וכל מגע קטן מדגדג אותו או מרגיז אותו. למה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי מאוד נרתע ממגע,
ד``ר אריה מבר10/03/2011כדי לאתר ילד בעל קשיים בתחום החושי-תנועתי צריך המטפל לערוך תצפית על תפקודו התחושתי, המוטורי הגס, המוטורי העדין ותפקוד הידיים במטלות כמו גזירה ופעילות בצבע או בעיפרון.ממליץ מאוד לאיבחון החושי-תנועתי אפילו בגן או בבית הספר .
אני ממליץ שינוי בתזונה עלייה בכמות הירקות החיים והטריים המכילים ויטמנים ואינזימים אשר משפרים ספיגה של הויטמינים בגוף. הירקות המומלצים ביותר הם ירקות ירוקים כגון ברוקולי, סלרי, עלי מנגולוד, ותרד, שכן הם עשירים במגנזיום המוריד היפראקטיביות ומשפר ויסות חושי. שינויים בתזונה צריכים להיות הדרגתיים ולכלול את כל בני המשפחה.
שינויים התזונתיים היא להרגיל אותם לאט לאט ולשתף אותם בכל תהליכי השינוי. אם יש משהו שילד מאוד נרתע ממנו צריך לברר מה מפריע לו, אולי המרקם או הטעם ואז לחשוף אותו למוצר, לתת לו לגעת ולטעום. שיתוף הילד בהכנת האוכל.
הפרעה בוויסות התחושתי מאובחנת במכונים להתפתחות הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)