יש לי כמה שאלות בנושא כלי דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי כמה שאלות בנושא כלי דם
    ניב
    28/07/2012

שלום, אני בן 24 ומתעניין בענייני תזונה ובריאות (ושאלותי כן קשורות לנוירוכירורגיה) ושוקל ללמוד תזונה. אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי על השאלות. תשובות מדעיות מפורטות לא יעיקו עלי אלא להיפך, אשמח לכאלה.

1. במידה וכבר קיימת מפרצת מוחית (שנוצרת באזור חלש יחסית בכלי הדם), האם יש מאכלים שיכולים לעזור לגוף לתקן אותה? האם מפרצות יכולות לקטון מעצמן ללא התערבות כירורגית?

2. אם קיימת מפרצת מוחית גדולה מספיק ולא-יציבה שעלולה לדמם - מהם הסיכויים שיופיעו סימפטומים (כאשר היא עדיין סגורה ולא מדממת כלל)?

3. במידה והמפרצת קטנה יחסית אבל כן מתפוצצת - האם האירוע המוחי יהיה מסוכן פחות (סיכויי הישרדות גבוהים יותר) או שאין קשר?

4. במידה וכבר התרחש דימום תת-עכבישי כתוצאה ממפרצת שהתפוצצה ונוצר לחץ על תאי המוח (שהוא הרי הגורם הקטלני) - האם יש מזונות שיכולים לחזק את התאים ולהגביר את עמידותם ללחץ כזה, ובכך להעלות את סיכויי ההישרדות של החולה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבהרות:

ניב
    31/07/2012

כל הפרטים הבסיסיים ידועים לי, אך לא מצאתי מקורות שיוכלו לענות לי על השאלות האלה (מתקדמות יחסית) ולכן אני פונה לכאן.

לגבי שאלה 2- אומרים שבחלק גדול מהמקרים אין סימפטומים, אך האם זה באמת כך או שפשוט אנשים לא ערים לסימפטומים ולא מפרשים אותם נכונה/מתעלמים מהם?

לגבי שאלה 3- ברור לי שזה מצב חירום רפואי בכל מקרה, אך השאלה היא לגבי השוני (אם קיים בכלל) בסיכוי ההישרדות של החולה בשני המקרים.

לגבי שאלה 4- אם גם ל-X וגם ל-Y כבר יש דימום תת עכבישי, אך Y נהג לאכול תמיד אוכל בריא יותר (ולשניהם התפוצצה המפרצת) - האם ל-Y סיכויים התחלתיים טובים יותר לשרוד? ומה לגבי פעילות גופנית למשל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבהרות: - תגובה

פרופ` אייל יצחיאק
    19/08/2012

הי ניב,
    התשובה לשאלות אלו נמצאת בלימודי רפואה. אנא שקול החלפת תחום ענין מתזונה לרפואה.
    בהצלחה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה מתכוון שלא קיימות תשובות חד

ניב
    21/08/2012

משמעיות לשאלות האלה? (כי אין את הידע על מנת לענות חד משמעית?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו